Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Απριλίου 10, 2012

Σαν σήμερα...11 Απριλίου

Εικόνα

Αεροναυτική άσκηση Κύπρου-Γερμανίας στην Κυπριακή ΑΟΖ

Εικόνα
Ευχαριστίες Δημήτρη Ηλιάδη στο Γερμανικό Πολεμικό Ναυτικό για τη συμμετοχή του. Πραγματοποιήθηκε χθες Τρίτη, μεγάλη αεροναυτική άσκηση Έρευνας – Διάσωσης και ασύμμετρων απειλών, στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Λεμεσού, μεταξύ Δυνάμεων της Κυπριακής Δημοκρατίας και πλοίων του Πολεμικού Ναυτικού της Γερμανίας.

Καταγγέλλεται διεθνώς η Τουρκία για τις γεωτρήσεις στην Κύπρο

Εικόνα
ΥΠΕΞ: «Πυροτέχνημα οι τουρκικές έρευνες υδρογονανθράκων στα κατεχόμενα» - Παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας καταγγέλλουν τα Κόμματα. 

Ζωηρό το ενδιαφέρον Μπαν Κι Μουν για λύση του Κυπριακού

Εικόνα
Διαπιστευτήρια του Νίκου Αιμιλίου, ως νέου Μονίμου Αντιπροσώπου.- Το ζωηρό ενδιαφέρον του ιδίου και του διεθνούς οργανισμού για εξεύρεση λύσης στο Κυπριακό, η οποία θα επανενώνει την Κύπρο και το λαό της, επανέλαβε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Γκι-μουν, παραλαμβάνοντας τα διαπιστευτήρια του νέου Μονίμου Αντιπροσώπου της Κυπριακής Δημοκρατίας στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών, πρέσβη Νίκου Αιμιλίου.

Βουλευτική ασυλία: Τροποποιήσεις μετά το Πάσχα

Εικόνα
Συμφωνούν Ομήρου και Αναστασιάδης.- Με δηλώσεις τους από αφορμή το θέμα που προέκυψε αναφορικά με τη βουλευτική ασυλία, ο Πρόεδρος της Βουλής, Γιαννάκης Ομήρου, και ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, Νίκος Αναστασιάδης, τάσσονται υπέρ τροποποίησης της  σχετικής πρόνοιας του Συντάγματος κατά τρόπον που η ασυλία να μη προσλαμβάνει τη μορφή ασυδοσίας.

Οι Οικολόγοι συζητούν ονόματα υποψηφίων

Εικόνα
Δηλώσεις Γ. Περδίκη για τις προεδρικές διεργασίες, τη βουλευτική ασυλία και τις τουρκικές γεωτρήσεις και το όριο αφυπηρέτησης.- Η Πολιτική Επιτροπή του Κινήματος Οικολόγων συζητά ονόματα προσωπικοτήτων που μπορούν να προταθούν για να το χρίσμα του υποψηφίου του ενδιάμεσου χώρου και της οικολογίας στις Προεδρικές Εκλογές, δήλωσε ο Βουλευτής του Κινήματος Γιώργος Περδίκης.

«Αποδυναμωμένη η Κυβέρνηση χωρίς την Πραξούλλα»!

Εικόνα
Αιχμές κατά Χριστόφια σε ομιλία της σε συνέδριο τ/κ κόμματος.- Για αποδυνάμωση της Κυπριακής Κυβέρνησης μετά την αποχώρηση της Πραξούλας Αντωνιάδου από την θέση του Υπουργού, έκανε λόγο ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κόμματος Φιλελευθέρων Δημοκρατών, ενόψει της Κυπριακής Προεδρίας στην ΕΕ. 

YΠΑΜ: «Εξαίρετο επίπεδο συνεργασίας Κύπρου-Σουηδίας»

Εικόνα
Σε ανασκόπηση των σχέσεων μεταξύ Κύπρου και Σουηδίας προέβησαν χθες ο Υπουργός Aμυνας Δημήτρης Ηλιάδης και ο Πρεσβευτής της Σουηδίας στην Κύπρο Κlas Gierow, σε συνάντηση που είχαν στη Λευκωσία.

Σαν σήμερα...10 Απριλίου

Εικόνα

Η Εκκλησία θα επενδύσει στην Ενέργεια και τις Τράπεζες

Εικόνα
Σχέδια για φωτοβολταϊκά, εργοστάσιο ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικό αέριο.- Ανακοινώσεις του Αρχιεπισκόπου στο Προεδρικό. Την ετοιμότητα της εκκλησίας να προβεί σε επενδύσεις δεκάδων, ίσως και εκατοντάδων, εκατομμυρίων ευρώ σε έργα που αφορούν την ενέργεια και στον τραπεζικό τομέα για απάβλυνση των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο τόπος, εξέφρασε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β’. 

Πολιτικός σάλος για την «οδηγική ασυλία» των βουλευτών

Εικόνα
Το Σύνταγμα τους καλύπτει, λέγουν Γ. Εισαγγελέας και Πρόεδρος της Βουλής, αλλά είναι θέμα ηθικής τάξης να παρανομούν εκμεταλλευόμενοι το συνταγματικό αυτό προνόμιο.

Αβέρωφ: «Η κυβέρνηση παίζει κομματικά παιχνίδια με τις ΚΑ»

Εικόνα
«Σκοτώνει την προσπάθεια για στρατηγικό επενδυτή -  Επαναλαμβάνεται η ιστορία με τη Γιουροσύπρια».- Ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου κατηγόρησε την Κυβέρνηση ότι σκοτώνει την προσπάθεια για εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή για τις Κυπριακές Αερογραμμές (ΚΑ) και εκτιμά ότι εντός μερικών εβδομάδων οι Κυβερνώντες θα ζητήσουν από τη Βουλή μερικές δεκάδες εκατομμύρια για να ενισχύσουν τον εθνικό αερομεταφορέα. 

Η Λευκωσία χαιρετίζει το Ρωσικό «χαστούκι» στην Τουρκία

Εικόνα
Για το παράνομο στάτους του ψευδοκράτους.- Δηλώσεις Κυβέρνησης και κομμάτων.- Η Κυβέρνηση χαιρέτισε τη θέση αρχών που έχει διατυπώσει η Ρωσία αναφορικά με το θέμα της απόκτησης περιουσίας από Ρώσους πολίτες στα κατεχόμενα. 

Συλικιώτης: «Προτεραιότητα η έλευση δικού μας Αερίου

Εικόνα
Για σκοπούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. – Την Τρίτη ολοκληρωμένη πρόταση της Noble.- Ο Υπουργός Εμπορίου Νεοκλής Συλικιώτης ξεκαθάρισε ότι προτεραιότητα της Κυβέρνησης είναι η έλευση φυσικού αερίου στην Κύπρο για σκοπούς παραγωγής ενέργειας από το οικόπεδο 12 της κυπριακής ΑΟΖ και όχι οποιαδήποτε άλλη ενδιάμεση λύση. 

Τα Κόμματα του Κέντρου απογοητεύουν τον Αρχιεπίσκοπο

Εικόνα
«Έπρεπε ήδη να είχαν βρει ένα υποψήφιο να τον υποστηρίξουν όλοι».- Απογοητευμένος παρουσιάζεται ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος από την πορεία των διεργασιών στα κόμματα του ενδιάμεσου χώρου για τις προεδρικές εκλογές.

Αποτυγχάνουν Βρετανικές μεθοδεύσεις για Πολυμερή

Εικόνα
«Διαβήματα Κυβέρνησης προς μεθοδεύοντες εκτροπή από διαδικασία Κυπριακού».- Η Κυπριακή Δημοκρατία προβαίνει σε διαβήματα προς όλους εκείνους που είτε μεθοδεύουν εκτροπή από τη διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού, είτε δίδουν κάλυψη στην Τουρκία, υπογράμμισε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου. 

Συρία: 100 νεκροί από φονικό βομβαρδισμό

Εικόνα
Oι συριακές ένοπλες δυνάμεις σκότωσαν στη διάρκεια της χθεσινής ημέρας 100 ανθρώπους στην πλειοψηφία τους γυναικόπαιδα, ύστερα από βομβαρδισμό που πραγματοποίησαν στην επαρχία Χάμα, βορειοδυτικά της ομώνυμης πόλης, στην κεντρική Συρία, ανέφεραν πηγές της τοπικής αντικαθεστωτικής αντιπολίτευσης. Οι ίδιες πηγές διευκρίνισαν ότι 17 παιδιά και οκτώ γυναίκες συμπεριλαμβάνονται στα θύματα αυτού του βομβαρδισμού με στόχο την πόλη αλ-Λατμάνα. Υπενθυμίζεται ότι περίπου πριν από 48 ώρες σε άλλον βομβαρδισμό στην ίδια πόλη είχαν σκοτωθεί άλλοι 40 άνθρωποι.

Ένας νεκρός και έξι τραυματίες από έκρηξη στην Τουρκία

Εικόνα
Ένας στρατιώτης σκοτώθηκε και άλλοι έξι τραυματίστηκαν χθες, όταν σημειώθηκε έκρηξη στη βόρεια Τουρκία, τη στιγμή που από το σημείο διερχόταν το όχημα που τους μετέφερε. 

ΑΠΟΕΛ: Τα ντέρμπι του στοιχίζουν(Χειρουργήθηκαν Ζόρζε, Ολιβέιρα)

Εικόνα
Δεν του βγαίνουν με τίποτα μέχρι στιγμής τα ντέρμπι του ΑΠΟΕΛ στην φετινή χρονιά. Με εξαίρεση τους αγώνες με την Ομόνοια, κόντρα στις υπόλοιπες δυο ομάδες της τετράδας, οι «γαλαζοκίτρινοι» τα βρίσκουν σκούρα.  Δυο παιχνίδια με την ΑΕΛ στο πρωτάθλημα το ΑΠΟΕΛ μετρά  μια νίκη και μια ήττα, χωρίς μάλιστα να σκοράρει, ενώ το ίδιο συνέβη και στα δυο παιχνίδια κυπέλλου με αντίπαλο την Λεμεσιανή ομάδα, όπου η ομάδα του Γιοβάνοβιτς έμεινε στο μηδέν. Από εκεί και πέρα σε τρία παιχνίδια με την Ανόρθωση οι «γαλαζοκίτρινοι» δεν κατάφεραν να κερδίσουν, μετρώντας δυο ήττες και μια ισοπαλία δεχόμενοι τέσσερα γκολ, ενώ κατάφεραν να σκοράρουν μόνο ένα.

Ομόνοια: Έμειναν στα λόγια οι πάικτες, τώρα κύπελλο

Εικόνα
Τελικός στα λόγια ο προηγούμενος αγώνας της Ομόνοιας με την ΑΕΛ. Οι παίχτες της Ομόνοιας δήλωσαν απών σε ακόμα έναν αγώνα με αποτέλεσμα να μην σταθούν αντάξιοι στις προσδοκίες των οπαδών της Ομόνοιας και της ιστορίας της ομάδας. Οι ποδοσφαιριστές είχαν κακή απόδοση και η Ομόνοια στην πιο κρίσιμη φάση του πρωταθλήματος μετρά 2 ήττες και μια ισοπαλία.