Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Νοεμβρίου 21, 2011

Σαν σήμερα...21 Νοεμβρίου

Εικόνα
Γεγονότα 1871:  Ο αμερικανός Μόουζες Γκέιλ πατεντάρει τον αναπτήρα.

Στην πλατφόρμα «Ομηρος» σήμερα ο Πρόεδρος Χριστόφιας

Εικόνα
Στις επόμενες δύο με τρεις εβδομάδες αναμένεται να ανακοινωθούν τα τελικά αποτελέσματα της γεώτρησης στο βυθοτεμάχιο 12. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας μεταβαίνει σήμερα το πρωί στην πλατφόρμα «Όμηρος», από όπου διεξάγονται από την αμερικανική εταιρεία Noble Energy οι ερευνητικές γεωτρήσεις για ανεύρεση υδρογονανθράκων στην κυπριακή ΑΟΖ.

Ο Ντάουνερ αρχίζει σήμερα το «Δώσε-Πάρε» με Χριστόφια

Εικόνα
Σχεδιάζει και επίσκεψη στην Άγκυρα για να συζητήσει εδαφικό και ασφάλεια Ο ειδικός σύμβουλος Γενικού Γραμματέα για το Κυπριακό, Αλεξάντερ Ντάουνερ , επιστρέφοντας στην Κύπρο, θέτει σε εφαρμογή  αυτή την εβδομάδα πρόγραμμα χωριστών επαφών με τον Πρόεδρο Χριστόφια και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ντερβίς Έρογλου, με στόχο να διερευνήσει τις δυνατότητες προσέγγισης των δύο πλευρών σε αριθμό θεμάτων, στα οποία εξακολουθούν να υφίστανται αγεφύρωτες διαφορές. 

Ολοκληρώθηκε αεροπορική άσκηση Ελλάδας-Ισραήλ

Εικόνα
ΤΕΛ ΑΒΙΒ: Ολοκληρώθηκε η κοινή Ελληνο-ισραηλινή άσκηση στην ΑΒ Uvda κέντρο του ισραηλινού σχολείου μάχης αντίστοιχου του ελληνικού ΣΟΤ με τη συμμετοχή F-16C block 52+ (3 F-16C/2 F-16D) της 337Μοίρας. Η κύρια συνεργασία της 337 Μοίρας έγινε με την 133 Μοίρα η οποία διαθέτει αεροσκάφη F-15 C/D με ρόλο αναχαίτισης.

Οι Κερυνειώτες ψήφισαν… η Ιερά Σύνοδος θα εκλέξει

Εικόνα
Πρώτος στις προτιμήσεις των Κερυνειωτών ο Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Κυκκώτης Η Ιερά Σύνοδος θα επιλέξει τον καλύτερο κληρικό για το μητροπολιτικό θρόνο Κυρηνείας ανεξάρτητα από τη σειρά με την οποία κατετάγησαν στη ψηφοφορία του περασμένου Σαββάτου οι τρεις υποψήφιοι. Αυτό δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου της εκλογικής διαδικασίας, τονίζοντας παράλληλα ότι για την Ιερά Σύνοδο δεν έχουν σημασία τα ποσοστά των ψήφων.

Στην Κύπρο σήμερα ο νέος ΥΠΕΞ Ελλάδας Σταύρος Δήμας

Εικόνα
Διήμερη επίσημη επίσκεψη στην Κύπρος θα πραγματοποιήσει από σήμερα ο νέος Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Σταύρος Δήμας.  Σύμφωνα με το πρόγραμμα, ο Υπουργός Εξωτερικών πρόκειται να γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια και να έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Γιαννάκη Ομήρου, την Υπουργό Εξωτερικών Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή καθώς και με τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων.  Ο κ. Δήμας θα έχει επίσης συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο Β' και θα καταθέσει στεφάνι στα Φυλακισμένα Μνήματα και στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας.

Σε Βρυξέλλες και Λουξεμβούργο σήμερα ο Παπαδήμος

Εικόνα
Μπαράζ επαφών  με επίκεντρο τις εγγυήσεις και τη δόση των 8 δις. Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει σήμερα Δευτέρα ο πρωθυπουργός της Ελλάδας κ. Λουκάς Παπαδήμος, προκειμένου να έχει συναντήσεις με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Χέρμαν Βαν Ρομπάι και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Ιταλία: Καθολική η αποδοχή της Κυβέρνησης Μάριο Μόντι

Εικόνα
Οι Ιταλοί κουράστηκαν από τους «θεατρινισμούς» Μπερλουσκόνι και δίνουν 80% στον τεχνοκράτη Μόντι. Η νέα τεχνοκρατική Κυβέρνηση της Ιταλίας, της οποίας ηγείται ο Μάριο Μόντι απολαμβάνει της αποδοχής σχεδόν 80% του πληθυσμού καθώς αρχίζει το έργο της αναζωογόνησης της οικονομίας της χώρας, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση που δημοσιοποιήθηκε την Κυριακή.