Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Φεβρουαρίου 4, 2014

Προσπάθειες διευθέτησης του ελληνικού χρέους

Εικόνα
Πολυεπίπεδη είναι η διαπραγμάτευση της Κυβέρνησης με την τρόικα, καθώς εκτός από το δημοσιονομικό κενό  του 2014 και του 2015 και τις διαρθρωτικές αλλαγές και τις νομοθετικές παρεμβάσεις στο επίκεντρο βρίσκεται πλέον και το δάνειο που θα καλύψει τις χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας για την προσεχή διετία.

Μα την Αρχή Εξυγίανσης συναντάται η Τρόικα

Εικόνα
Συνάντηση με τους επικεφαλής της Τρόικας θα έχει σήμερα το πρωί στο Υπουργείο Οικονομικών η Αρχή Εξυγίανσης, που περιλαμβάνει τον Υπουργό Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη, το Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Πανίκο Δημητριάδη και την Πρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Δήμητρα Καλογήρου. Στη συνάντηση, ακολούθως, θα συμμετάσχει και η Διαχειρίστρια της πρώην Λαϊκής Τράπεζας Άντρη Αντωνιάδου, η οποία θα προβεί, σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, σε παρουσίαση του οδικού χάρτη για την πώληση των περιουσιακών στοιχείων της τράπεζας, στα οποία περιλαμβάνονται και οι διάφορες θυγατρικές της τράπεζας στο εξωτερικό. Επίσης, η κ. Αντωνιάδου θα αναφερθεί στο πού βρίσκεται το θέμα της ανάληψης από διεθνή οίκο των δικαιωμάτων ψήφου που κατέχει η πρώην Λαϊκή στο μετοχικό κεφάλαιο της Τράπεζας Κύπρου και ανέρχονται στο 18%.

Συζήτηση για τον ενιαίο μηχανισμό εξυγίανσης

Εικόνα
Οι αντιρρήσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τη χρήση μιας διακυβερνητικής συνθήκης προκειμένου να συσταθεί ο ενιαίος μηχανισμός εξυγίανσης των τραπεζών (SRM) θα διατυπωθούν εκ νέου σήμερα, Τρίτη, στην Ολομέλεια της Ευρωβουλής στο Στρασβούργο.

Οκτώ στο εδώλιο, με 33 κατηγορίες

Εικόνα
Σε απευθείας δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου αναμένεται να παραπεμφθούν σήμερα από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας οκτώ φυσικά πρόσωπα και μια εταιρεία, που φέρονται αναμεμειγμένοι στο σκάνδαλο της Δρομολαξιάς και συγκεκριμένα στην επένδυση του ταμείου συντάξεων της cyta για το έργο Aero Centre. Μεταξύ των κατηγορουμένων βρίσκονται ο πρώην πρόεδρος του δ.σ. της cyta Στάθης Κιττής, τα στελέχη του ΑΚΕΛ Βενιζέλος Ζαννέττος και Χρίστος Αλέκου και ο τέως πρόεδρος του δ.σ. της ΑΗΚ Χαράλαμπος Τσουρής.

Αμερικανική εμπλοκή για κοινό ανακοινωθέν

Εικόνα
Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη θα έχει στις 8 και 15 η Υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Βικτώρια Νούλαντ. Εκτιμάται ότι η συνάντηση θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στις προσπάθειες που καταβάλλονται για την διαμόρφωση κοινού ανακοινωθέντος και επανέναρξη των συνομιλιών.

Νίκη Μπερλουσκόνι αν οι Ιταλοί ψήφιζαν σήμερα

Εικόνα
Κεντροδεξιά συμμαχία υπό τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι θα ήταν ο πιθανότερος νικητής της κάλπης εάν οι Ιταλοί ψήφιζαν σήμερα με το νέο εκλογικό νόμο που συζητείται στο Κοινοβούλιο, βάσει δημοσκόπησης του ινστιτούτου Ipsos για την εφημερίδα Corriere della Sera. Το Δημοκρατικό Κόμμα παραμένει στη δημοσκόπηση η μεγαλύτερη κοινοβουλευτική δύναμη της Ιταλίας, όμως η αναβίωση της παλαιάς συμμαχίας του Καβαλιέρε με τον Πιερφερντινάντο Καζίνι της Ένωσης Κέντρου (Udc) θα έδινε πιθανότατα στην κεντροδεξιά το μπόνους εδρών και τη νίκη.

Ενάγει τον Ερντογάν ο Γκιουλέν

Εικόνα
 Στο δικαστήριο εναντίον του Τούρκου Πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν προσέφυγε ο Φετουλάχ Γκιουλέν, ζητώντας 100 χιλιάδες τουρκικές λίρες (33 χιλιάδες ευρώ) ως ηθική αποζημίωση. Ο δικηγόρος του Φετουλάχ Γκιουλέν αναφέρει ότι έπειτα από τις επιχειρήσεις εναντίον της διαφθοράς στις 17 και 25 Δεκεμβρίου και τις συλλήψεις στενών συγγενικών προσώπων Υπουργών, ο πελάτης του και οι άνθρωποι που τον αγαπούν έγιναν στόχος με εκφράσεις επιθετικές, πολωτικές, προσβλητικές και μίσους. Ο δικηγόρος ζητά από το δικαστήριο να αποφασίσει την καταβολή 100 χιλιάδων τουρκικών λιρών ως ηθική αποζημίωση στον κ. Γκιουλέν.

Θέμα ασυμβίβαστου σε δ.σ. Ημικρατικών

Εικόνα
Η εγγραφή προς συζήτηση σήμερα στην επιτροπή Θεσμών ενός ξεχασμένου από το 2011 τροποποιητικού νομοσχεδίου για το νόμο που αφορά στο ασυμβίβαστο επαγγελματικών και συναφών δραστηριοτήτων αξιωματούχων, προκάλεσε υποψίες η διερεύνηση των οποίων αποκαλύπτει ότι τελικά υπάρχει θέμα ασυμβίβαστου σε αρκετά από τα νεοδιορισθέντα μέλη δ.σ. ημικρατικών οργανισμών.