Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Μαρτίου 5, 2012

Σαν Σήμερα... 6 Μαρτίου

Εικόνα
Γεγονότα 1894:  Κυκλοφορεί το πρώτο φύλλο της εφημερίδας  Εστία , με πρώτο διευθυντή τον ποιητή  Γεώργιο Δροσίνη . 1899:  Η γερμανική χημική εταιρεία Bayer λαμβάνει δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για την Ασπιρίνη.

Κορυφώνεται ο σάλος για τις Κεντρικές Φυλακές

Εικόνα
Διατάχθηκαν  Ποινική και Πειθαρχική Έρευνα.- Κόντρες Ελίζας Σαββίδου και Λήδας Κουρσουμπά με τη Διεύθυνση των Φυλακών και την Αστυνομία. Η κατάσταση στις Κεντρικές Φυλακές, μετά και τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες, ήταν το αντικείμενο σύσκεψης, που είχε χθες από τις 7.30 το πρωί, ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης με όλους τους εμπλεκομένους.

Γαλλο-Κυπριακή αεροναυτική άσκηση στην ΑΟΖ

Εικόνα
Προσγείωση κυπριακού ελικοπτέρου σε γαλλικό πολεμικό σκάφος Στο πλαίσιο της αμυντικής συνεργασίας Κύπρου – Γαλλίας διεξήχθη χθες το πρωί Γαλλο-Κυπριακή αεροναυτική άσκηση Έρευνας – Διάσωσης υπό τον συντονισμό του Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ), στη θαλάσσια περιοχή νότια της Κύπρου. Από πλευράς της Κυπριακής Δημοκρατίας, στην άσκηση συμμετείχαν το ΚΣΕΔ, δύο πλοία «ΟΝΗΣΙΛΟΣ» και «ΚΟΥΡΙΟΝ», δύο ελικόπτερα «ΑΚΡΙΤΑΣ» και «ΑΧΙΛΛΕΑΣ» της Λιμενικής και της Μονάδας Αεροπορικών Επιχειρήσεων της Αστυνομίας αντίστοιχα, κλιμάκιο των Ιατρικών Υπηρεσιών του Νοσοκομείου Λάρνακας, η ομάδα των Εθελοντών Ιατρών – Νοσηλευτών της Πολιτικής Άμυνας Λάρνακας και η ομάδα ασφάλειας ελικοδρομίων της Εθνικής Φρουράς.

Ερογλου: Δεν θα φύγει κανείς έποικος

Εικόνα
Θέλει το εδαφικό όπως στο σχέδιο Ανάν Ο Τ/κ ηγέτης Ντερβίς Ερογλου δήλωσε χθες ότι οποτεδήποτε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας του λέει «έποικοι ή οι μετανάστες μου» αυτός του απαντά ότι «πέρασαν 38 χρόνια από το 1974 και δεν έχουμε μετανάστες πια. Νομίζω ότι πρέπει να επιλύσετε τα προβλήματα με τους μετανάστες σας και το θέματα της μετανάστευσης σε αυτά τα 38 χρόνια». 

Eνεργειακή γέφυρα Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ στα σκαριά

Εικόνα
Υπογράφεται μνημόνιο πριν από το τέλος Μαρτίου – Ανακοινώσεις Γ. Παπακωνσταντίνου στην Αθήνα Αθήνα: Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ στον ενεργειακό τομέα (ηλεκτρισμός και φυσικό αέριο) θα υπογραφεί στα τέλη του μήνα, ανακοίνωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιώργος  Παπακωνσταντίνου. 

Ενθουσιασμός στο Ισραήλ για την ενεργειακή γέφυρα

Εικόνα
Δεσμευτικές δηλώσεις Uzi Landaou για υλοποίηση του έργου το συντομότερο Σε ατμόσφαιρα ενθουσιασμού και βεβαιότητας το Ισραήλ προσυπόγραψε την Κυριακή, 4 Μαρτίου 2012, στο Τελ Αβίβ, τη δέσμευσή του για πραγμάτωση της ενεργειακής γέφυρας μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ με το χαρακτηριστικό όνομα «EuroAsia Interconnector». 

Ελεγκτές: Προς αγορά υπηρεσιών από το εξωτερικό

Εικόνα
Τελεσίγραφο από τον Υπουργό Συγκοινωνιών – Επαφές με τα κόμματα Προειδοποίηση-τελεσίγραφο προς τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας ότι το κενό που δημιουργείται από τα απεργιακά τους μέτρα, θα καλυφθεί, στη χειρότερη περίπτωση, με αγορά υπηρεσιών από συναδέλφους τους από το εξωτερικό, απηύθυνε ο υπουργός Συγκοινωνιών Ευθύμιος Φλουρέντζου. 

Δαιμονοποιεί το δικαίωμα της απεργίας ο Υπουργός, λένε οι ελεγκτές

Επικρίσεις εναντίον του Υπουργού Συγκοινωνιών με αφορμή το ενδεχόμενο να μετακαλέσει στη Κύπρο ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας από το εξωτερικό για να καλυφθεί το κενό από την απεργία των ελεγκτών, διατυπώνει σε ανακοίνωση η Παγκύπρια Συντεχνία Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Κύπρου. 

Η θριαμβευτική νίκη του Πούτιν δεν άρεσε στις ΗΠΑ

Εικόνα
Με δάκρυα συγκίνησης χαιρέτησε νικητήρια συγκέντρωση εκατόν χιλιάδων οπαδών του. – Καταγγελίες για νοθεία από αντιπάλους και δυτικά ΜΜΕ.

ΣΥΤΑ: Ο πιο σημαντικός ημικρατικός οργανισμός

Εικόνα
Συζήτηση του Προϋπολογισμός 2012 στην Επιτροπή Οικονομικών:  Τον πιο σημαντικό ημικρατικό οργανισμό του κράτους και από τους πιο επιτυχημένους, χαρακτήρισε τη cyta ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νικόλας Παπαδόπουλος, αναφέροντας ότι ο οργανισμός αυτός ''όχι μόνο στα τελευταία χρόνια, αλλά ιδιαίτερα μέσα σε αυτή την δύσκολη περίοδο παρουσιάζει θετικά οικονομικά αποτελέσματα''.