Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Μαρτίου 12, 2012

Σαν σήμερα...13 Μαρτίου

Εικόνα

Μετά το Πάσχα η διαδικασία για το κατηγορητήριο του Μαρί

Εικόνα
Καταχωρήθηκαν οι κατηγορίες  χθες το πρωί για τους 8.- Ο Άντρος Κυπριανού διερωτάται γιατί να κατηγορηθούν οι δύο Υπουργοί και οι Οικολόγοι γιατί όχι και ο Πρόεδρος Χριστόφιας. Δευτέρα, 23 Απριλίου 2012 στις 9 το πρωί, στην παρουσία των οκτώ κατηγορουμένων για την υπόθεση της φονικής έκρηξης της 11ης Ιουλίου, στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί, θα αρχίσει ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας η διαδικασία για το κατηγορητήριο που αντιμετωπίζουν οι 8 κατηγορούμενοι στην υπόθεση. 

Ο Μπαν Κι Μουν επιμένει σε ολοκλήρωση των Συνομιλιών

Εικόνα
Υπέβαλε την έκθεσή του στο ΣΑ. - Δεν μπορούν να είναι ατέρμονες οι συνομιλίες, λέγει και καλεί τους Συνομιλητές να καταλήξουν σε συμφωνία.- Παραπέμπει περιουσιακό-εδαφικό στη διεθνή διάσκεψη. ''Οι δύο ηγέτες θα πρέπει τώρα να κάνουν αποφασιστικές κινήσεις, οι οποίες θα αποδεικνύουν ότι μια συμφωνία είναι εντός των δυνατοτήτων τους'', αναφέρει στην έκθεσή του προς το Συμβούλιο Ασφαλείας ο Γενικός Γραμματέας των ΗΕ, επισημαίνοντας στους κ. Χριστόφια και Ερογλου την ανάγκη ''να εστιάσουν τις προσπάθειές τους στην επίλυση των προκλήσεων που εκκρεμούν''. Ιδιαίτερα, τονίζει, θα πρέπει ιδιαίτερα να βρουν τρόπο να ξεπεράσουν το παρόν αδιέξοδο στην εκλογή της εκτελεστικής εξουσίας και να προχωρήσουν πιο αποφασιστικά στο περιουσιακό και την ιθαγένεια''.

Αναστασιάδης: «Παράδοξη η μη δίωξη του Προέδρου Χριστόφια»

Εικόνα
Ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Νίκος Αναστασιάδης χαρακτήρισε παράδοξη την μη δίωξη του προέδρου Χριστόφια.  «Πώς είναι δυνατόν, διερωτήθηκε ο κύριος Αναστασιάδης  σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, οι υπουργού που εκτελούσαν αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου και ειδικότερα του προέδρου Χριστόφια να θεωρείται ότι βαρύνονται με ευθύνες και να μην βαρύνεται ο ίδιος ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος μάλιστα με βάση το πόρισμα Πολυβίου φέρει ακεραία και αποκλειστική, την προσωπική μάλιστα, ευθύνη.» 

Καταιγισμός της Κυβέρνησης με υποσχέσεις για επενδύσεις

Εικόνα
Ο ΔΗΣΥ επισημαίνει ότι σημασία έχουν τα έργα και όχι οι υποσχέσεις , υπενθυμίζοντας την περίπτωση Κατάρ, ενώ οι Οικολόγοι μιλούν για παραμύθιασμα της κοινωνίας από την Κυβέρνηση.    Οι κυβερνητικές εξαγγελίες για υποσχέσεις επενδύσεων στην Κύπρο από «γίγαντες της διεθνούς οικονομίας»  που άρχισε τις τελευταίες ημέρες με σχετικές ανακοινώσεις της υπουργού Εμπορίου Πραξούλας Αντωνιάδου και του Υπουργού Οικονομικών Κίκη Καζαμία εντάθηκε χθες  με επιβεβαιωτικές δηλώσεις των υποσχέσεων από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Στέφανο Στεφάνου και τον βουλευτή του ΑΚΕΛ Σταύρο Ευαγόρου. 

Ο Ερογλου σήμερα στην Άγκυρα για το περιουσιακό

Εικόνα
Πάει με ειδικό αεροπλάνο, επιστρέφει αυθημερόν Διαδοχικές συναντήσεις με την τουρκική ηγεσία θα έχει σήμερα στην Άγκυρα, ο τ/κ ηγέτης, Ντερβίς Έρογλου, ο οποίος μεταβαίνει έχοντας μαζί του τον ειδικό επί του περιουσιακού, Σερντέν Χότζια, μέλος της τ/κ διαπραγματευτικής ομάδας.

ΑΗΚ: Μέχρι και 35% μείωση στο ρεύμα από το φυσικό αέριο

Εικόνα
Παράνομη η αγορά ρεύματος από τα κατεχόμενα – Πληρώνουμε χωρίς να το χρειαζόμαστε – Επικρίσεις βουλευτών. Ο Πρόεδρος της ΑΗΚ, αποκάλυψε ότι η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος θα μειωθεί κατά 25 μέχρι 35% μετά την έλευση φυσικού αερίου από τα κυπριακά οικόπεδα.  Συνολικά, σύμφωνα με τον κ. Θράσου, το 95% του φυσικού αερίου που θα έρχεται μέσω αγωγών θα είναι για εξαγωγή, ενώ το 5% θα διατίθεται για τις ανάγκες τις κυπριακής αγοράς. Η ΑΗΚ παρουσίασε χθες στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής τον προϋπολογισμό της για το 2012.

Αναζωπύρωση τουρκικών προκλήσεων για το Αέριο

Εικόνα
«Το ΦΑ της Αν. Μεσογείου μόνο μέσω Τουρκίας μπορεί να πάει στην Ευρώπη». Αγκυρα: Γύρω στα τέλη του μήνα τοποθετείται η έναρξη των γεωτρήσεων της τουρκικής ανώνυμης εταιρείας πετρελαίου ΤΡΑΟ στα κατεχόμενα, μετά τις σεισμικές έρευνες που διενεργήθηκαν, σύμφωνα με χθεσινή δήλωση του Διευθυντή της εταιρείας Mehmet Uysal στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Πραξούλα: Έχω τα προσόντα για Διοικητής της ΚΤ

Εικόνα
Αν της προτείνει ο Πρόεδρος θα το σκεφτεί .- Ο Πρόεδρος δεν αποφάσισε ακόμη αντικατάσταση Ορφανίδη Σε αντίθεση με τον Υπουργό Οικονομικών Κίκη Καζαμία ο οποίος τόνισε ότι ούτε ενδιαφέρεται, ούτε θα επιδείξει ενδιαφέρον για τη θέση του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας αφού, όπως είπε, δεν είχε τα προσόντα για τη θέση, η Υπουργός Εμπορίου Πραξούλα Αντωνιάδου θεωρεί ότι πληροί τις προϋποθέσεις και έχει το βιογραφικό για να πάρει το χρίσμα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια.