Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Οκτωβρίου 22, 2013

Ανοίγει ο δρόμος για συνεργασία Κύπρου-Ισραήλ στην εξαγωγή ΦΑ - Ικανοποίηση Λακκοτρύπη και των Κομμάτων.- Χαιρετίζουν οι εταιρείες Noble, Delek και Avner.-

Εικόνα
Το 40% των αποθεμάτων του σε φυσικό αέριο θα μπορεί να εξαγάγει το Ισραήλ, αφού το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας απέρριψε την προσφυγή που κατατέθηκε από μέλη της αντιπολίτευσης κατά της κυβερνητικής απόφασης για εξαγωγή μέρους των αποθεμάτων του φυσικού αερίου.

Ξεπαγώνει η ενταξιακή πορεία της Τουρκίας στην ΕΕ – Συμφώνησε και η Κύπρος.-

Εικόνα
Στο άνοιγμα του κεφαλαίου 22 για την περιφερειακή πολιτική συμφώνησαν οι υπουργοί εξωτερικών της ΕΕ, αναβιώνοντας έτσι τις ενταξιακές προσπάθειες για την Τουρκία, που είχαν παγώσει την τελευταία τριετία.

Σάλος από το συμβόλαιο που έκαμε με την Alvarez & Marsal ο Διοικητής της ΚΤ .-

Εικόνα
Στο μικροσκόπιο της Βουλής και του διοικητικού συμβουλίου της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου βρίσκεται το συμβόλαιο της Alvarez & Marsal, ύστερα από την αποκάλυψη ότι περιελάμβανε πρόνοια για επιπλέον αμοιβή σε περίπτωση επιτυχούς ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.

Συγκλονισμός από το θάνατο ασθενούς στην Πάφο, από μετάγγιση μολυσμένου αίματος.-

Εικόνα
Σοκ προκάλεσε η έκθεση ερευνώντος λειτουργού του Υπ. Υγείας, από την οποία προκύπτει ότι ο θάνατος 58χρονου στην Πάφο προήλθε από τη μετάγγιση μολυσμένου αίματος με τον ιό της ηπατίτιδας Β', που είχε ληφθεί από το Νοσοκομείο Λάρνακας.

Ταυτόχρονα οι επισκέψεις των Διαπραγματευτών σε Αθήνα και Άγκυρα -Η Ελλάδα δεν αποδέχεται τετραμερή, ξεκαθαρίζει ο Βενιζέλος.-

Εικόνα
Οι συναντήσεις των διαπραγματευτών των δύο κοινοτήτων θα γίνουν ταυτόχρονα και στις δύο πρωτεύουσες, Αθήνα και Αγκυρα, «σε υψηλό υπηρεσιακό επίπεδο, όχι Υπουργικό και αυτό σε καμία περίπτωση δεν συνιστά τετραμερή γιατί δεν την αποδεχόμαστε», τόνισε ο Αντιπρόεδρος της ελληνικής Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Φωτοβολταϊκό Πάρκο στην οροφή του εργοστασίου της Ζυθοβιομηχανίας «Φώτος Φωτιάδης».-

Εικόνα
Με αφορμή την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος στην οροφή του εργοστασίου της Ζυθοβιομηχανίας Φώτος Φωτιάδης, πραγματοποιήθηκε δημοσιογραφική διάσκεψη την οποία οργάνωσαν ο Όμιλος Φώτος Φωτιάδη και η Petrolina Holdings στους χώρους του εργοστάσιο της Carlsberg.

ΚΑΙΡΟΣ: Κυρίως αίθριος, σταθερή στους 26 η θερμοκρασία.-

Εικόνα
Ψηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή. Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η ΝΑ Αυστραλία λόγω πυρκαγιών.

Εικόνα
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η νοτιοανατολική Αυστραλία λόγω των εκτεταμένων πυρκαγιών με τις οποίες ξεκινά το καλοκαίρι στο νότιο ημισφαίριο -των καταστροφικότερων που έχουν πλήξει τις τελευταίες δεκαετίες τη Νέα Νότια Ουαλία.

Και η Ιταλία στην ομάδα Κύπρου, Ελλάδας, Ισραήλ για το ΦΑ-Τετραμερής σύσκεψη την Πέμπτη.-

Εικόνα
Πραγματοποιείται στις 24 Οκτωβρίου 2013 στο Ισραήλ, τετραμερής συνάντηση των Ρυθμιστικών Αρχών Ενέργειας Κύπρου, Ελλάδας, Ισραήλ και Ιταλίας για συζήτηση του θέματος του Φυσικού Αερίου της Ανατολικής Μεσογείου εντός του Ευρωπαϊκού Ρυθμιστικού Πλαισίου.

Μπαρόζο: Άμεσος κίνδυνος στάσης πληρωμών από την Κομισιόν – Αιφνιδιάστηκε η Ευρωβουλή.-

Εικόνα
Με επείγουσα επιστολή του - που ανέγνωσε στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου ο πρόεδρος Μάρτιν Σουλτς- ο επικεφαλής της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο προειδοποιεί για το ενδεχόμενο στάσης πληρωμών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από τα μέσα Νοεμβρίου.

Προφυλακίστηκαν οι Ρομά «γονείς» της μικρής Μαρίας – Με αγωνία αναμένουν τη διαπίστωση της ταυτότητας της μικρής οι γονείς απαχθέντων παιδιών σε όλο τον κόσμο.-

Εικόνα
Προφυλακιστέοι κρίθηκαν, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, οι δυο κατηγορούμενοι, που εμφανίζονταν ως γονείς του κοριτσιού, που εντοπίστηκε στον καταυλισμό Ρομά στα Φάρσαλα. 

«Φωτεινό» τζελ για θεραπεία του διαβήτη - Εμφύτευμα φέρει γενετικώς τροποποιημένα φωτοευαίσθητα κύτταρα και θεράπευσε τη νόσο σε ποντίκια.-

Εικόνα
«Φωτεινή» θεραπεία του διαβήτη; Ναι, αυτό υποστηρίζουν ειδικοί της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ στη Βοστώνη οι οποίοι χρησιμοποίησαν το φως για να θεραπεύσουν τη νόσο σε ποντίκια, όπως αναφέρουν με δημοσίευσή τους στην επιθεώρηση «Nature Photonics». Οι ερευνητές εμφύτευσαν στα ζώα ένα διάφανο τζελ το οποίο περιείχε γενετικώς τροποποιημένα φωτοευαίσθητα κύτταρα και έδειξαν ότι αυτού του είδους τα εμφυτεύματα θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αντιμετώπιση του διαβήτη στους ανθρώπους αλλά και για τον έλεγχο των τοξινών εντός του οργανισμού τους.

Μασκοφόρους με γραβάτες βλέπει ο Χριστόφιας στο Προεδρικό – Έχασε το μέτρο, απαντά ο Αβέρωφ.

Εικόνα
Δριμεία επίθεση κατά του προέδρου Αναστασιάδη και του Δημοκρατικού Συναγερμού, με πρωτοφανείς αναφορές εξαπέλυσε ο πρώην πρόεδρος Δημήτρης Χριστόφιας, κάνοντας λόγο για μασκοφόρους με γραβάτες, που έχουν εγκατασταθεί στο Προεδρικό. Εχασε το μέτρο και δεν θα τον ακολουθήσουμε στον διχασμό απαντά ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου.

ΚΑΙΡΟΣ: Κυρίως αίθριος, με τη θερμοκρασία στους 26 βαθμούς

Εικόνα
Ψηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή. Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος ενώ αρχικά θα εμφανίζονται παροδικές ψηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ως βορειοανατολικοί και στα δυτικά παράλια το απόγευμα βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και στα προσήνεμα παράλια λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη.