Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Ιουλίου 25, 2013

KPMG: Εντός της ημέρας αναμένεται η τελική έκθεση

Εικόνα
Την αποτίμηση των στοιχείων της Λαϊκής Τράπεζας αναμένεται να παραδώσει σήμερα ο διεθνής ελεγκτικός οίκος KPMG Λονδίνου, ο οποίος θα παρέδιδε προχθές την τελική έκθεσή του για τις Κυπριακές Τράπεζες.

Εξετάζεται σήμερα η προσφυγή του Ντιτρόιτ

Εικόνα
Δικαστήριο θα εξετάσει σήμερα την προσφυγή της πόλης του Ντιτρόιτ για την υπαγωγή σε καθεστώς προστασίας από τους πιστωτές.

Στα χέρια της ΚΤ ο ισολογισμός της «καλής» Λαϊκής

Εικόνα
Στα χέρια της Αρχής Εξυγίανσης, που είναι η Κεντρική Τράπεζα Κύπρου, βρίσκεται ο ισολογισμός της «καλής» Λαϊκής Τράπεζας, που απέστειλε η KPMG Λονδίνου, σύμφωνα με πληροφορίες.

Πριν το Σαββατοκύριακο το προσχέδιο αξιολόγησης

Εικόνα
Θετικά είναι τα μηνύματα μέχρι στιγμής από την αξιολόγηση της Τρόικας,  με το πρώτο προσχέδιο της αξιολόγησης να αναμένεται να δοθεί στην Κυβέρνηση πριν το Σαββατοκύριακο.

Οι προτάσεις για «πλαφόν» στις προμήθειες καρτών

Εικόνα
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε το σχέδιο νομοθεσίας με το οποίο θα θέσει όρια στις τραπεζικές προμήθειες επί συναλλαγών με πιστωτικές κάρτες, σχέδιο με το οποίο η Κομισιόν πιστεύει ότι  θα «γλιτώσουν» περίπου 4,5 δισ. ευρώ  σε ετήσιες χρεώσεις οι λιανέμποροι της Ευρώπης.

Υποβάθμισε δεκαεπτά ιταλικές τράπεζες

Εικόνα
Οι μόνοι μεγάλοι τραπεζικοί οργανισμοί που «σώζονται» από την υποβάθμιση είναι οι Intesa San Paolo και Unicredit. Παράλληλα, σε ανακοινωθέν του ο οίκος αξιολόγησης αναφέρει ότι «στο τέλος του 2013 το ΑΕΠ της Ιταλίας θα έχει συρρικνωθεί κατά 9% μέσα σε έξι χρόνια», ότι «στο ίδιο χρονικό διάστημα οι επενδύσεις μειώθηκαν κατά 25%, ενώ το κατά κεφαλήν εισόδημα βρίσκεται σε επίπεδο χαμηλότερο του 2007». Ο Standard & Poor's, τέλος επισημαίνει ότι «δεν αναμένει να υπάρξει σημαντική αντιστροφή της κατάστασης μέσα στο 2014».

Νέο ιστορικό ρεκόρ για την ανεργία στη Γαλλία

Εικόνα
Ο αριθμός των ανέργων στο έδαφος της ηπειρωτικής Γαλλίας έφθασε σε νέα ιστορικά ύψη τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε το υπουργείο Εργασίας, καταφέροντας ακόμη ένα πλήγμα στην φιλοδοξία και δέσμευση του προέδρου Φρανσουά Ολάντ να μειώσει δραστικά έως τα τέλη του έτους την ανεργία.