Οι προτάσεις για «πλαφόν» στις προμήθειες καρτών


Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε το σχέδιο νομοθεσίας με το οποίο θα θέσει όρια στις τραπεζικές προμήθειες επί συναλλαγών με πιστωτικές κάρτες, σχέδιο με το οποίο η Κομισιόν πιστεύει ότι θα «γλιτώσουν» περίπου 4,5 δισ. ευρώ σε ετήσιες χρεώσεις οι λιανέμποροι της Ευρώπης.


Η Κομισιόν προτείνει να τεθεί όριο 0,2% στις τραπεζικές προμήθειες των χρεωστικών καρτών και 0,3% στις προμήθειες των πιστωτικών καρτών.

Οι προτεινόμενοι συντελεστές είναι ευθυγραμμισμένοι με τις ρυθμιστικές συμφωνίες που έχουν επιτευχθεί για τις διακρατικές προμήθειες και θεωρούνται «ήπιοι» σε σχέση με την πλήρη κατάργηση των προμηθειών στις χρεωστικές κάρτες, που υποστήριζε αρχικά η επιτροπή.

Εκτός από τους περιορισμούς στις εν λόγω προμήθειες, η Κομισιόν προτείνει ευρύτερη μεταρρύθμιση του συστήματος πληρωμών μέσω καρτών, ώστε να τονωθεί ο ανταγωνισμός.

Οι προτάσεις πρέπει να εγκριθούν αφενός σε εθνικό επίπεδο και αφετέρου στο Ευρωκοινοβούλιο για να θεσμοθετηθούν. Οι σχετικές συνομιλίες πιθανολογείται να κρατήσουν αρκετά χρόνια.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"