Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Μαΐου 3, 2012

Σαν σήμερα. . .4 Μαΐου

Εικόνα

Ελλάδα: Στην τελική ευθεία προς την κάλπη

Εικόνα
Σε φουλ ρυθμούς οι κομματικοί μηχανισμοί για συσπείρωση των οπαδών.- ΑΘΗΝΑ: Το τελικό ντεμαράζ προς την κάλπη επιχειρούν τα κόμματα κλιμακώνοντας την ρητορική τους και πολώνοντας, ώστε να διατηρήσουν δυνάμεις αλλά και να εμφανίσουν ελκυστικότερα τα διακυβεύματά τους στους δυσαρεστημένους και αμφιταλαντευόμενους ψηφοφόρους. Παράλληλα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ επιχειρούν να ανακόψουν τις διαρροές παραδοσιακών ψηφοφόρων τους προς κόμματα που ενθαρρύνουν την ψήφο διαμαρτυρίας και να αυξήσουν όσο το δυνατό τη συσπείρωση των οπαδών τους..

Νέα οδυνηρά μέτρα προαγγέλλει ο Βάσος Σιαρλής

Εικόνα
«Δύσκολη η κατάσταση της οικονομίας μας».- Δύσκολη περιέγραψε την κατάσταση της οικονομίας, ο υπουργός Οικονομικών Βάσος Σιαρλής.Ο κύριος Σιαρλής ανέφερε ότι είναι αναγκαία η λήψη μέτρων τα οποία ενδεχομένως, όπως είπε, να είναι και οδυνηρά, ώστε να μην φθάσουμε σε κατάσταση παρόμοια με την Ελλάδα.

Εκπρόσωπος:«Υπάρχει μια μικρή απόκλιση»

Εικόνα
«Ο λαϊκισμός βλάπτει την οικονομία και το δημόσιο συμφέρον».- Η κινδυνολογία και ο λαϊκισμός για την κατάσταση της οικονομίας βλάπτει τόσο την οικονομία όσο και το δημόσιο συμφέρον, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου, σημειώνοντας ότι η Κυβέρνηση είναι έτοιμη να διορθώσει τη μικρή απόκλιση στα δημοσιονομικά, λαμβάνοντας μέτρα έπειτα από διάλογο με τους κοινωνικούς εταίρους.

Στο στόχαστρο των κομμάτων η κυβέρνηση για την ανεργία

Εικόνα
Την κατηγορούν για απάθεια στα προβλήματα τοις οικονομίας.- Αντί για μέτρα ανάπτυξης καταφεύγει στους φόρους.- Για λάθη της Κυβέρνησης, τα οποία πληρώνουν οι εργαζόμενοι, κάμνει λόγο το ΔΗΚΟ και την κατηγορεί ότι παραμένει απαθής μπροστά στα προβλήματα της οικονομίας.

Ψήφισμα της Ολομέλειας της Βουλής για την Αμμόχωστο

Εικόνα
Ζητείται επιστροφή των νομίμων κατοίκων.-  Η Ολομέλεια της Βουλής ενέκρινε κατά τη χθεσινή συνεδρία της ομόφωνα ψήφισμα για την Αμμόχωστο, με αναφορές και ομόφωνη επαναβεβαίωση προηγούμενων Ψηφισμάτων της -7 Ιουνίου 1984 και 6 Μαΐου 2010, και κάλεσε την Τουρκία να προχωρήσει στην υλοποίηση των έως τώρα συμφωνηθέντων και να επιστρέψει την περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου στους νόμιμους κατοίκους της.

Αισιοδοξούν οι Ενδιάμεσοι ότι σήμερα θα συμφωνήσουν

Εικόνα
Προσπάθειες στο παρασκήνιο για χρυσή τομή στο Πρόγραμμα και στον υποψήφιο.- Στην αναμονή το ΑΚΕΛ.- Οι ηγεσίες των Κομμάτων του Ενδιάμεσου Χώρου – ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, ΕΥΡΩΚΟ και Οικολόγοι -  συνεχίζουν σήμερα τη σύσκεψη που άρχισε την περασμένη Τετάρτη, με σκοπό να λύσουν όλες τις διαφορές που είχαν προκύψει για Κοινό Πρόγραμμα και ιδιαίτερα στο θέμα της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας.

Ο Ερντογάν επικρίνει τον Standard & Poor's

Εικόνα
Επειδή αναβάθμισε την Ελλάδα και υποβάθμισε την Τουρκία.- Ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επέκρινε τον οίκο αξιολόγησης Standard & Poor's (SP), ο οποίος μείωσε κατά μία βαθμίδα την αξιολόγηση του αξιόχρεου της Τουρκίας, και έκανε λόγο για διακρίσεις. 

Η τηλεμαχία Σαρκοζί – Ολάντ δεν έβγαλε νικητή

Εικόνα
Αλλά ο Ολάντ διατηρεί το προβάδισμα στις προβλέψεις για τις εκλογές της Κυριακής.- ΠΑΡΙΣΙ: Πλούσια σε ανατροπές ήταν η τρίωρη τηλεμαχία Σαρκοζύ-Ολάντ το βράδυ της Τετάρτης και κράτησε ζωντανό το ενδιαφέρον των Γάλλων ψηφοφόρων  καθ’ όλη τη διάρκειά της.  

Έρογλου: Οι Ε/κ δεν θέλουν να μοιραστούν τίποτε με τους Τ/κ

Εικόνα
Επιρρίπτει και πάλι ευθύνες στην ελληνοκυπριακή πλευρά.-  Ευθύνες στην ελληνοκυπριακή πλευρά για τη μη επίτευξη λύσης στο Κυπριακό, επέρριψε για ακόμα μια φορά ο Τ/κ ηγέτης Ντερβίς Ερογλου, μιλώντας στο 22ο Ουρολογικό Συνέδριο που διοργανώθηκε από τον Τουρκικό Σύνδεσμο Ουρολόγων στην κατεχόμενη Κερύνεια.

Κύπελλο Κόκα Κόλα: Το Σαββατοκυρίακο η απόφαση για το που θα γίνει ο τελικός

Εικόνα
Η εισήγηση που τέθηκε από την Ομοσπονδία στη χθεσινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΚΟΠ για την διεξαγωγή του τελικού του Κυπέλλου Coca-Cola στο Στάδιο ΓΣΠ, έχει μεταθέσει την λήψη οριστικής απόφασης για το Σαββατοκύριακο.

ΑΠΟΕΛ: Ατομικό και εκτός με Ομόνοια ο Σολωμού

Εικόνα
Με τον Άθω Σολωμού να κάνει ατομικό πρόγραμμα για προληπτικούς λόγους, λόγο βασικά της ανετοιμότητας του από την μηνιαία του απουσία από τους αγωνιστικούς χώρους, ολοκληρώθηκε και η χθεσινή προπόνηση στον ΑΠΟΕΛ.  Ο Κύπριος άσος μετά από αυτή την εξέλιξη θα παραμείνει εκτός του ντέρμπι του Σαββάτου και οι επόμενες ημέρες θα καταδείξουν κατά πόσο θα ξεπεράσει εντελώς το πρόβλημα του χωρίς να χρειαστεί χειρουργική επέμβαση.

Το μέλλον των ΜΜΕ και της above the line διαφήμισης στην Κύπρο

Εικόνα
Με ένα πλήρες από απόψεως περιεχομένου θεματολόγιο, το 10ο Συνέδριο Επικοινωνίας το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 25 Μαΐου 2012 στο ξενοδοχείο Hilton Park στη Λευκωσία, τολμά φέτος να αγγίξει το παρόν και κυρίως το μέλλον του τομέα των ΜΜΕ, προσδιορίζοντας και αναλύοντας ό,τι το καθορίζει, δίδοντας έμφαση στη διαφήμιση και δη στην above the line.

Τρ. Κύπρου: Διευκρινίσεις για το Factoring κυβερνητικών τιμολογίων

Εικόνα
Mετά από σχετικά θέματα σε ηλεκτρονικά αλλά και έντυπα ΜΜΕ που αφορούσαν πληροφορίες ότι τράπεζα του τόπου προχώρησε σε πάγωμα των εξυπηρετήσεων μέσω της υπηρεσίας Factoring κυβερνητικών τιμολογίων η Τράπεζα Κύπρου εκδίδει ανακοίνωση με την οποία διευκρινίζει: "Πρόσφατα δημοσιεύματα σε ΜΜΕ  δημιουργούν ερωτηματικά  για τις Υπηρεσίες  Factoring των Τραπεζών σε σχέση με κυβερνητικά τιμολόγια. Η  Τράπεζα Κύπρου επιθυμεί να διευκρινίσει ότι η Υπηρεσία Factoring της   συνεχίζει να προεξοφλεί  τα κυβερνητικά τιμολόγια'.

Αμέσως στα βαθιά ο νέος Διοικητής

Εικόνα
Την πρώτη συμμετοχή του, ως Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας (ΚΤ) της Κύπρου, στη συνεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) θα έχει την Πέμπτη, ο νέος Διοικητής της ΚΤ Πανίκος Δημητριάδης. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του ΚΥΠΕ, ο νέος Διοικητής της ΚΤ μετέβη το απόγευμα της Τετάρτης από το Μπέρμιγχαμ, μέσω Παρισιού, στη Βαρκελώνη, όπου θα πραγματοποιηθεί η συνεδρία της ΕΚΤ. Τον κ. Δημητριάδη συνοδεύει Ανώτερος Διευθυντής της ΚΤ.

Μόντι: Χρειάζεται ανάπτυξη και πραγματική ένωση στην Ευρώπη

Εικόνα
Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει έναν διπλό στόχο, o oποίος αποτελείται από την οικονομική ανάπτυξη αλλά και τη θεσμική ενοποίηση και ο πρώτος μπορεί να θυσιαστεί στο όνομα του δεύτερου, δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός, Μάριο Μόντι.

ΗΠΑ και Κίνα σχεδιάζουν οικονομική στρατηγική

Εικόνα
Αμοιβαίο σεβασμό ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα ζήτησε ο Κινέζος Πρόεδρος Χου Χιντάο, στη διάρκεια της έναρξης του ''στρατηγικού και οικονομικού'' διαλόγου, στο Πεκίνο.

Ποιος φταίει; Πού πάμε; Τι γίνεται;

Εικόνα
Ποιος φταίει ή ποιοι για την κρίση; Ποιο είναι το αύριο για την οικονομία και τις τράπεζες αλλά κυρίως πώς θα πορευτεί τους επόμενους μήνες η Κύπρος έχοντας την οικονομία σε δύσκολη κατάσταση, το εσωτερικό μέτωπο πολιτικής διχασμένο και τους οικονομικούς κύκλους να εκφράζουν διαφορετικές απόψεις; Ερωτήματα καυτά που συζητούνται από πολιτικά γραφεία έως και καφενεία και απασχολούν την κοινωνία γίνεται προσπάθεια να απαντηθούν από επιχειρηματικούς και οικονομικούς παράγοντες του τόπου. Οι απόψεις πολλές και οι θέσεις για αυτά που έπρεπε ή που επιβάλλεται να γίνουν ακόμη περισσότερες.

Delema και Grandad κέρδισαν την προεκλογική Αναστασιάδη

Εικόνα
Η συνεργασία Delema και Grandad κέρδισε το account της διαφήμισης της προεκλογικής εκστρατείας του υποψήφιου προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη.

Σαν σήμερα . . . 3 Μαΐου

Εικόνα

Δεν τα βρήκαν οι Ενδιάμεσοι – Θα ξαναπροσπαθήσουν αύριο

Εικόνα
Σημείο τριβής ο όρος «Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία».- Δεν τα κατάφεραν να καταλήξουν σε συμφωνία οι αρχηγοί  των τεσσάρων κομμάτων του ενδιάμεσου χώρου, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, ΕΥΡΩΚΟ και Κινήματος Οικολόγων, οι οποίοι συναντήθηκαν χθες το πρωί για μελέτη του τελικού προσχεδίου διακήρυξης και καθορισμό των κριτηρίων επιλογής του υποψηφίου για τις Προεδρικές εκλογές του 2013.