Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Σεπτεμβρίου 12, 2013

Φυλάκιση 25 χρόνων στον Χατζηπαναγή για τον φόνο στην Κοφίνου.- Επεισόδια και χειροκροτήματα στο Δικαστήριο.-

Εικόνα
Με παρατεταμένα χειροκροτήματα από δεκάδες συγγενείς του Παναγιώτη Σταύρου, 54 χρόνων, ο οποίος έπεσε νεκρός από τα πυρά του Πρόδρομου Χατζηπαναγή, άλλως Γιαννή, στις 23 Μαρτίου 2013 στην Κοφίνου, έγινε δεκτή η ποινή φυλάκισης των 25 χρόνων την οποία επέβαλε χθες στον κατηγορούμενο, το Μόνιμο Κακουργιοδικείο που συνεδρίασε στη Λάρνακα.

Αναστασιάδης: Οι Ρώσοι δεν πρόδωσαν την Κύπρο – Διαβεβαιώνει ότι θα αποζημιωθούν για το κούρεμα.-

Εικόνα
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης διαβεβαίωσε για την ετοιμότητα να αποζημιωθεί μέρος των καταθέσεων που έχουν χάσει Ρώσοι μετά το «κούρεμα» που αποφάσισε το Eurogroup για την Τράπεζα Κύπρου και την Λαϊκή Τράπεζα.

Έρχονται νέες αυξήσεις στην τιμή του νερού.- Έντονες διαμαρτυρίες από τους φορείς καταναλωτών.-

Εικόνα
Αυξήσεις στην τιμή του νερού θα επιβληθούν σύντομα με βάση εναρμονιστικούς κανονισμούς οι οποίο επιβάλλουν πιο ορθολογιστική και ενιαία τιμολογιακή πολιτική για το νερό. Τις αυξήσεις θα καθορίζει το υπουργικό συμβούλιο. Ουσιαστικά όπως προβλέπουν οι κανονισμοί για την αύξηση των τελών θα υπολογίζονται το χρηματοοικονομικό κόστος, το κόστος περιβάλλοντος και το κόστος φυσικού πόρου.

Η ΙTERA τερμάτισε τις διαπραγματεύσεις για ΦΑ στην ΑΗΚ.-

Εικόνα
Άδοξο τέλος είχαν οι διαπραγματεύσεις της ΔΕΦΑ με την αντιπροσωπεία της ΙΤΕΡΑ για την ενδιάμεση λύση ΦΑ, καθώς η Ρωσική εταιρεία δεν προσήλθε στην προγραμματισμένη για χθες συνάντηση για να υποβάλει βελτιωμένη προσφορά Φυσικού αερίου. Σύμφωνα με δελτίο τύπου της ΔΕΦΑ η ITERA σε ηλεκτρονικό μήνυμά της ενημέρωσε τη ΔΕΦΑ ότι θεωρεί την προσφορά της ως συμφέρουσα, από την προσφορά της το κράτος επωφελείται πολλά εκατομμύρια και δεν προτίθεται να υποβάλει αναθεωρημένη πρόταση.

Μαυρογιάννης: Εκτός διαπραγμάτευσης τα «δώρα» Χριστόφια και το έγγραφο Ντάουνερ.-

Εικόνα
Αγκάθια, χαρακτηρίζει ο διαπραγματευτής της ε/κ πλευράς, Ανδρέας Μαυρογιάννης, όλα τα κεφάλαια που θα συζητηθούν στις συνομιλίες, καθώς όπως ανέφερε, για κανένα από αυτά δεν υπάρχει ουσιαστική συναντίληψη, αφήνοντας να εννοηθεί πως η διαπραγμάτευση θα είναι σκληρή και δύσκολη.

Μπλόκο για πώληση μετοχών του Συνεργατισμού.-

Εικόνα
Mπλόκο στο κράτος, δια νόμου για την απαγόρευση της πώλησης του μετοχικού κεφαλαίου του συνεργατισμού , χωρίς να λάβει την συγκατάθεση της βουλής, επιχειρεί να βάλει ο βουλευτής των οικολόγων Γιώργος Περδίκης με πρόταση νόμου που κατέθεσε στο κοινοβούλιο. 

Δε διασυνδέονται ενέργεια και Κυπριακό, τονίζει στους Αμερικανούς ο Γιώργος Λακκοτρύπης - Όραμα της Κύπρου είναι να καταστεί Ενεργειακό Κέντρο.-

Εικόνα
Οι ενεργειακές εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο δε διασυνδέονται με το Κυπριακό, ούτε η Κύπρος μπορεί να μείνει όμηρος και να μη φροντίσει τα στρατηγικά της συμφέροντα, τόνισε ο Υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Λακκοτρύπης.

Αναψε η φλόγα στο φυσικό αέριο της Αφροδίτης – Όλα προχωρούν κανονικά δήλωσε ο Πρόεδρος της ΚΡΕΤΥΚ – Τέλος Σεπτεμβρίου θα ξέρουμε το αποτέλεσμα των τεστ.-

Εικόνα
Μετά από προσπάθειες σχεδόν μιάς εβδομάδας ξεπεράστηκαν οι δυσκολίες και το τεχνικό πρόβλημα, και οι τεχνικοί της Noble κατάφεραν χθες, στις 9 το πρωί, να βγάλουν το αέριο στην επιφάνεια και να πετύχουν το περίφημο «άναμμα της φλόγας» στο τεμάχιο «12» στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη.

Μια αυτοκτονία στην Ελλάδα κάθε 18 ώρες - Στοιχεία που προκαλούν σοκ.-

Εικόνα
Έντονο προβληματισμό προκαλεί στους επιστήμονες η μελέτη των στατιστικών στοιχείων για τις αυτοκτονίες στην Ελλάδα, αλλά και επιστημονική ανάλυση για την ψυχοσύνθεση όσων οδηγούνται στο απονενοημένο διάβημα.

Οριστικοποιείται το Σχέδιο Αναδιάρθρωσης του Συνεργατισμού.-

Εικόνα
Κοντά στην οριστικοποίηση του βρίσκεται το Σχέδιο Αναδιάρθρωσης του Συνεργατισμού, το οποίο, σύμφωνα με το μνημόνιο, θα πρέπει να έχει ετοιμαστεί μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου. Όπως μεταδίδει το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων η Συνεργατική Κεντρική Τράπεζα βρίσκεται σε συνεχή επαφή με το Υπουργείο Οικονομικών και την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου για την οριστικοποίηση του Σχεδίου και την τελική υποβολή του στην Επιτροπή Ανταγωνισμού της ΕΕ.

Άρχισε «λιποαναρρόφηση»του Προυπολογισμού 2014 – Πρώτη συζήτηση στο Υπουργικό.-

Εικόνα
Εισηγήσεις για εξοικονόμηση χρημάτων από δαπάνες που δεν είναι τόσο αναγκαίες με στόχο να μπουν σε τάξη τα δημόσια οικονομικά, κατέθεσε χθες ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης στη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, σύμφωνα με τον Αναπληρωτή Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Βίκτωρα Παπαδόπουλο.

Σουλτς: Η κυπριακή οικονομία οδηγείται σε πλήρη αδράνεια – Οι επιχειρήσεις δεν έχουν πρόσβαση σε δάνεια.-

Εικόνα
Η Κύπρος, όπως και η Ελλάδα, βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, λόγω της αδυναμίας των επιχειρήσεων να έχουν πρόσβαση σε δάνεια, δήλωσε σε διάσκεψη τύπου ο Πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς.

Στη χειρότερη τους κατάσταση οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις – Συνάντηση της ΠΟΒΕΚ με τον Α. Κυπριανού.-

Εικόνα
Πρόβλημα επιβίωσης αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην Κύπρο ως αποτέλεσμα όχι μόνο των συνεπειών της οικονομικής κρίσης αλλά και των αποφάσεων της Κυβέρνησης, δήλωσε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, φέρνοντας ως παράδειγμα το θέμα της επέκτασης των ωραρίων.

Παράνομες εγκαταστάσεις φωτοβολταικών καταγέλλει η ΡΑΕΚ.-

Εικόνα
Η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας Κύπρου (ΡΑΕΚ) αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι έχει περιέλθει στην αντίληψή της ότι διάφορα πρόσωπα έχουν εγκαταστήσει εξοπλισμό για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, κατά κύριο λόγο φωτοβολταϊκά συστήματα, χωρίς να έχουν προβεί στις απαιτούμενες από το Νόμο ενέργειες για εξασφάλιση των αναγκαίων αδειών ή/και εγκρίσεων για εγκατάσταση και λειτουργία τέτοιων συστημάτων.