Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Δεκεμβρίου 31, 2013

«Κόπηκαν» ονόματα στις λίστες Νικόλα

Εικόνα
Δεν αποκλείονται εκπλήξεις κατά τη σημερινή ανακοίνωση των μελών και προέδρων των δ.σ. των ημικρατικών οργανισμών. Πηγές του Προεδρικού καταγράφουν τη δυσαρέσκεια του Προέδρου Αναστασιάδη από τον τρόπο που διαχειρίστηκε το ΔΗΚΟ το αποτέλεσμα των επαφών του Προέδρου με το Νικόλα Παπαδόπουλο. Εξάλλου χθες ο κ. Αναστασιάδης κατέστησε σαφές ότι δεν πρόκειται να αφήσει «να νοηθεί ότι κόμματα επέβαλαν ονόματα».

Τζερεμέ πλήρωνε ΦΠΑ το ΤΕΠΑΚ

Εικόνα
Νέα υπόθεση που δυνατό να οδηγήσει σε επιβεβαίωση σκανδαλωδών ενεργειών, με διασπάθιση δημόσιου χρήματος, βγαίνει στη φόρα σε σχέση με το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΕΠΑΚ).

Καλή χρονιά με φόρους

Εικόνα
Δέκα νέα μέτρα που θα αποφέρουν στα κρατικά ταμεία 270 εκατ. ευρώ καλείται να εφαρμόσει τον Ιανουάριο η κυβέρνηση προκειμένου να πετύχει τους δημοσιονομικούς στόχους του προγράμματος στήριξης.

Αυξάνονται και τα ψυχικά νοσήματα

Εικόνα
Γυναίκες, άνεργες, ηλικίας μεταξύ 36-45 ετών είναι η πλειοψηφία των δικαιούχων του Κοινωνικού Παντοπωλείου Λεμεσού, ενώ υπάρχουν ανησυχητικές ενδείξεις για μια παρουσιαζόμενη αύξηση των ψυχικών νοσημάτων, ως αποτέλεσμα της εξαιρετικά ευάλωτης θέσης που βρίσκονται οι δικαιούχοι. Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν μέσα από ποσοτική έρευνα που διενεργήθηκε ανάμεσα στους εξυπηρετούμενους του Κοινωνικού Παντοπωλείου, μέσα από την οποία αναδεικνύεται επίσης, ότι είναι αποδεκτός ο όρος «νεόπτωχοι» και στην Κύπρο.

«Δεν θα απογοητεύσουμε την Ελλάδα»

Εικόνα
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε διαβεβαίωσε πως οι Ευρωπαίοι «δεν θα απογοητεύσουν» την Ελλάδα και θα ανοίξουν την πόρτα σε νέες αρωγές, ενώ χαρακτήρισε «μεγάλη ευκαιρία» για τη χώρα την ανάληψη της προεδρίας της ΕΕ. «Η προεδρία της ΕΕ θα δείξει στον ελληνικό πληθυσμό ότι το μέλλον του βρίσκεται στην Ευρώπη» προέβλεψε ο υπουργός σε συνέντευξή του που θα δημοσιευθεί στο αυριανό φύλλο της εφημερίδας Bild, η οποία έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα αποσπάσματα.

Σαμαράς: «Πίσω μας τα δυσκολότερα»

Εικόνα
Μπήκε τέλος στον φαύλο κύκλο της ύφεσης, το 2014 ανατέλλει με προοπτικές ανάκαμψης, είπε σε διάγγελμά του ο πρωθυπουργός. Ο πρωθυπουργός είπε στο διάγγελμά του ότι η ελληνική κοινωνία πέρασε δύσκολα, αλλά τόνισε ότι άφησε πίσω της τα δυσκολότερα.

Τέσσερις οι σφαίρες στο δωμάτιο της κόρης του

Εικόνα
Στο δωμάτιο της κόρης του Γερμανού πρέσβη βρέθηκαν τέσσερις τελικά και όχι μία από τις σφαίρες από τα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν στην τρομοκρατική επίθεση στην κατοικία του Βόλφγκανκ Ντόλτ στο Χαλάνδρι, τα ξημερώματα. Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, ακόμη 18 σφαίρες βρέθηκαν γύρω από το σπίτι του Γερμανού πρέσβη, επτά στην καγκελόπορτα και μία σε μπαλκόνι παρακείμενης πολυκατοικίας.