Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Φεβρουαρίου 20, 2012

Σαν σήμερα...21 Φεβρουαρίου

Εικόνα

Η Προεδρία δεν αποτελεί χρονοδιάγραμμα – ΤΕΛΕΙΑ.

Εικόνα
Ο Πρόεδρος Χριστόφιας διεμήνυσε για άλλη μια φορά ότι ουδεμία σχέση έχει η κυπριακή προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με τις όποιες εξελίξεις στο Κυπριακό. Μιλώντας μετά την τελετή παράδοσης του Συνεδριακού Κέντρου στη Λευκωσία, όπου θα πραγματοποιηθούν όλες οι σημαντικές συναντήσεις της κυπριακής προεδρίας, τόνισε ότι η προεδρία είναι μια λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ οι συνομιλίες για λύση διεξάγονται μεταξύ των δύο κοινοτήτων, υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών.

Χριστόφιας-Ερογλου αρχίζουν συζήτηση του Περιουσιακού

Εικόνα
Επέστρεψε ο Ντάουνερ και θα είναι στη σημερινή συνάντηση Στο θέμα του περιουσιακού θα επικεντρωθεί η συζήτηση των δύο ηγετών κατά τις επόμενες δύο συναντήσεις στο πλαίσιο των απευθείας συνομιλιών για λύση του Κυπριακού, δήλωσε χθες ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό Αλεξάντερ Ντάουνερ. 

Το ενεργειακό η κορωνίδα της επίσκεψης Σαμαρά στην Κύπρο

Εικόνα
Προσβλέπει σε «συντονισμένη στρατηγική,  σε λογική με βάθος χρόνου για τα ζητήματα της ΑΟΖ», όπως τόνισε Κύριο χαρακτηριστικό της επίσκεψης του Αντώνη Σαμαρά στην Κύπρο αποτελεί, όπως έχει διαφανεί, η ενημέρωση του για την τακτική και στρατηγική της Κυπριακής Δημοκρατίας στο επίκαιρο και ζωτικό θέμα της αξιοποίησης του υποθαλάσσιου ενεργειακού πλούτου, με σκοπό τον σχετικό  σχεδιασμό του ελληνικού κράτους, δεδομένων των ενδείξεων  ότι ο ελληνικός υποθαλάσσιος χώρος  της Ελλάδας, από το Ιόνιο μέχρι το Αιγαίο,  κρύβει πλούσια κοιτάσματα υδρογονανθράκων. 

Ο Πρόεδρος στις Βρυξέλλες με ολόκληρο το Υπουργικό

Εικόνα
Συντονισμός με τη Κομισιόν για την Προεδρία Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας μεταβαίνει σήμερα το απόγευμα στις Βρυξέλλες, επικεφαλής αντιπροσωπείας που θα αποτελείται από μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου.

Αγανάκτηση του Αρχιεπισκόπου για τον Απ. Ανδρέα

Εικόνα
Καταγγελία των κατακτητών σε όλα τα διεθνή βήματα. – «Αν δεν προχωρήσουν αμέσως σε συντήρηση  θα το κάνουμε εμείς ερήμην τους και ας μας συλλάβουν». – Εκκληση στο λαό να μη επισκέπτεται τη Μονή. – Συμφωνεί με τον Αρχιεπίσκοπο η ΥΠΕΞ.

Αναστασιάδης: «Η Κύπρος Να αναλάβει το κόστος της ΕΛΔΥΚ»

Εικόνα
Έστειλε επιστολή στον Πρόεδρο Χριστόφια. Το ανακοίνωσε μετά τη συνάντηση με Σαμαρά. Την ανάληψη από την Κυπριακή Δημοκρατία του κόστους μισθοδοσίας των στελεχών της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου (ΕΛΔΥΚ), ζήτησε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης. Το αίτημα αυτό, όπως ανακοίνωσε ο κ. Αναστασιάδης μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά, το υπέβαλε χθες το πρωί γραπτώς με επιστολή του προς τον πρόεδρο Δ. Χριστόφια. Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ τόνισε ότι η ανάληψη του κόστους μισθοδοσίας (υπολογίζεται γύρω στα έξι εκατ. ευρώ ετησίως) από την Κυπριακή Δημοκρατία θα είναι μια «έμπρακτη απόδειξη της αλληλεγγύης της προς την Ελλάδα, η οποία διέρχεται κρίσιμες στιγμές». 

S&P’s: ΑΑ- για Ιαπωνία

Εικόνα
Tην πιστοληπτική αξιολόγηση της Ιαπωνίας σε ΑΑ- επιβεβαίωσε ο οίκος Standard & Poor’s.  «Οι κρατικές αξιολογήσεις της Ιαπωνίας υποστηρίζονται από την υψηλή καθαρή εξωτερική θέση των assets της, από το σχετικά ισχυρό χρηματοπιστωτικό σύστημα και την διαφοροποιημένη οικονομία», αναφέρει η Standard & Poor’s σε ανακοίνωσή της.

The Sun of Sunday αντικαθιστά την News of the World

Εικόνα
Στις 26 Φεβρουαρίου κυκλοφορεί ο Ρούπερτ Μέρντοκ, την εφημερίδα που θα αντικαταστήσει την News of the World και θα φέρει την ονομασία The Sun of Sunday.  Πρόκειται ουσιαστικά για την κυριακάτικη έκδοση της Sun.

Εθνική: Προς ιδιωτικοποίηση ο Αστέρας Βουλιαγμένης

Εικόνα
Στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων του νέου μνημονίου για το 2012 εντάσσεται το ξενοδοχειακό σύμπλεγμα του Αστέρα Βουλιαγμένης - Astir Palace Resort - που κατέχει με ποσοστό 85,349% η Αστήρ Παλάς Βουλιαγμένης ΑΞΕ, θυγατρική της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος.

Τα social media φέρνουν μια νέα εποχή στο ηλεκτρονικό εμπόριο

Εικόνα
Τον ρόλο και τις δυνατότητες των υπηρεσιών κοινωνικής δικτύωσης αντιλαμβάνονται ολοένα και περισσότερες επιχειρήσεις, εντάσσοντας τα social media στη στρατηγική τους.

Φυσικό αέριο: Αναμένοντας επενδυτές και βουλή

Εικόνα
Σε νέα διαδικασία εισέρχεται πλέον η στρατηγική για θέματα ενέργειας και φυσικού αερίου, αφού μετά τη δημοσίευση της εξαγγελίας και στην επίσημη εφημερίδα της Δημοκρατίας για τον δεύτερο γύρο αδειοδοτήσεων, η προσοχή πλέον στρέφεται στις εταιρείες που θα επιδείξουν ενδιαφέρον.

Μαρφίν-Λαϊκή: Στις 28/2 ανοίγει τα χαρτιά της

Εικόνα
Η 28η Φεβρουαρίου ενδεχομένως να είναι η μέρα που η Μαρφίν Λαϊκή θα ανοίξει τα χαρτιά της για το πλάνο ανακεφαλαιοποίησης που θα ακολουθήσει τους επόμενους μήνες.

Ελλάδα: Άλλο ένα κρισιμότατο Eurogroup

Εικόνα
Στις Βρυξέλλες μετέβηκε το απόγευμα της Κυριακής εν όψει του κρίσιμου Eurogroup της Δευτέρας ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, προκειμένου να αναλάβει προσωπικά τις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους και δανειστές για το νέο πακέτο των 130 δισ. ευρώ και κυρίως για το «κλείσιμο» του PSI.