Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Μαρτίου 11, 2012

Μνημόσυνα Αυξεντίου και Παλληκαρίδη

Εικόνα
Τελέσθηκαν χθες το πρωί σε Πάφο και Λεμεσό μνημόσυνα των ηρώων της ΕΟΚΑ Ευαγόρα Παλληκαρίδη και Γρηγόρη Αυξεντίου.   Κύριος ομιλητής στην Πάφο ήταν ο πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκής Ομήρου ενώ στο μνημόσυνο του Υπαρχηγού της ΕΟΚΑ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ Τάσος Μητσόπουλος. 

Σαν σήμερα...12 Μαρτίου

Εικόνα

Ευάγγελος Βενιζέλος, μόνος υποψήφιος για Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

Εικόνα
Χωρίς ανθυποψήφιο, στις κομματικές εκλογές της 18ης Μαρτίου – Απερρίφθη υποψηφιότητα Χρίστου Παπουτσή.- Παπανδρέου και Πάγκαλος στο πλευρό του Βενιζέλου. Αθήνα: Μόνο η υποψηφιότητα του Ευάγγελου Βενιζέλου για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ είναι αυτή που πληροί τις προϋποθέσεις έγκρισης, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της επιτροπής Καταστατικού του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Ανωμερίτης.

Εκκλήσεις Αναστασιάδη, Ομήρου και Καρογιάν για ενότητα

Εικόνα
Αναστασιάδης : «Οι έννοιες της εθνικής ευθύνης και εθνικής ομοψυχίας πρέπει να αποκτήσουν ξανά την ύψιστη σημασία τους». – Ομήρου: : «Να εγκαταλειφθεί το αίσθημα πολιτικής καταδίωξης». - Καρογιάν: «Απευθύνομαι σε όλους με στόχο την επίτευξη ενότητας». Μετά την απογοητευτική εικόνα που εμφάνισε στην τελευταία του συνεδρία το Εθνικό Συμβούλιο, τρείς πολιτικοί ηγέτες – Αναστασιάδης, Ομήρου και Καρογιάν -  απευθύνουν μήνυμα  ενότητας και εθνικής ομοψυχίας. 

Συλλούρης: Το ΑΚΕΛ να συνταχθεί με τις αποφάσεις του 2009

Εικόνα
Το ΕΥΡΩΚΟ προτείνει στο ΑΚΕΛ να συνταχθεί με τα άλλα κόμματα και την ομόφωνη απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου του 2009, δήλωσε χθες το απόγευμα από τη Λεμεσό ο Πρόεδρος του κόμματος Δημήτρης Συλλούρης.

Σαμαράς: Ελλάδα και Κύπρος να γίνουν ομπρέλα της Ευρώπης

Εικόνα
Η Ελλάδα να παραδειγματιστεί από την Κύπρο στο θέμα της ΑΟΖ Αθήνα: Στόχος της Νέας Δημοκρατίας στις επερχόμενες εκλογές είναι μία αυτοδύναμη και ισχυρή κυβέρνηση, δήλωσε ενώπιον της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος ο πρόεδρος Αντώνης Σαμαράς, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα ενεργειακά, προτάσσοντας το παράδειγμα της Κύπρου. 

Σήμερα στο Δικαστήριο τα κατηγορητήρια για το Μαρί

Εικόνα
Οκτώ υποθέσεις στο Κακουργιοδικείο Σήμερα αναμένεται να φθάσει στο Δικαστήριο η υπόθεση κατηγοριών για την τραγωδία στο Μαρί.  Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γενικός Εισαγγελέας Πέτρος Κληρίδης, έδωσε το πράσινο φως όπως γίνει σήμερα Δευτέρα η καταχώρηση της υπόθεσης ενώπιον του Κακουργιοδικείου, καθόσον  έχει ολοκληρωθεί η μελέτη επί του υλικού, σε σχέση με τον κάθε ένα από τους οκτώ που αναφέρονται στο κατηγορητήριο. 

Φουκουσίμα, ένας χρόνος μετά: Τελετές θύμησης

Εικόνα
Τοκιο: H Ιαπωνία απέτισε χθες  φόρο τιμής στα χιλιάδες θύματα του σεισμού και του τσουνάμι που έπληξαν, πριν από ένα χρόνο, τις βορειοανατολικές ακτές της χώρας, προκαλώντας τη μεγαλύτερη πυρηνική καταστροφή των τελευταίων 25 ετών. Στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, η ζωή σταμάτησε στις 14:46' τοπική ώρα, ακριβώς τη στιγμή που ένας ισχυρότατος σεισμός μεγέθους 9 Ρίχτερ συγκλόνισε τη βορειοανατολική Ιαπωνία στις 11 Μαρτίου του 2011, καλύπτοντας με κύματα αρκετών δεκάδων μέτρων την ακτή.

Συρία: Τουλάχιστον 34 νεκροί την Κυριακή

Εικόνα
Συνεχίζει προσπάθειες για ειρήνευση ο Κόφι Ανάν Τουλάχιστον 34 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους την Κυριακή στη Συρία, στις επαρχίες της Ιντλέμπ και της Δαμασκού καθώς και στην πόλη Χάμα, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.