Εκκλήσεις Αναστασιάδη, Ομήρου και Καρογιάν για ενότητα

Αναστασιάδης : «Οι έννοιες της εθνικής ευθύνης και εθνικής ομοψυχίας πρέπει να αποκτήσουν ξανά την ύψιστη σημασία τους». – Ομήρου: : «Να εγκαταλειφθεί το αίσθημα πολιτικής καταδίωξης». - Καρογιάν: «Απευθύνομαι σε όλους με στόχο την επίτευξη ενότητας».
Μετά την απογοητευτική εικόνα που εμφάνισε στην τελευταία του συνεδρία το Εθνικό Συμβούλιο, τρείς πολιτικοί ηγέτες – Αναστασιάδης, Ομήρου και Καρογιάν -  απευθύνουν μήνυμα  ενότητας και εθνικής ομοψυχίας. 

Αναστασιάδης 
Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης, μιλώντας στο μνημόσυνο του Πολύκαρπου Γιωρκάτζη που τελέστηκε χθες το πρωί στη Λευκωσία, επισήμανε ότι, τα τραγικά γεγονότα που δημιούργησε η τουρκική εισβολή και η κατοχή παγιώνονται κάθε μέρα το ίδιο και ο αφελληνισμός των κατεχόμενων εδαφών που ταπεινώνει καθημερινά την εθνική μας αξιοπρέπεια. Ο κ. Αναστασιάδης τόνισε ότι στις δύσκολες ώρες που περνά ο τόπος, οι έννοιες της εθνικής ευθύνης και εθνικής ομοψυχίας πρέπει να αποκτήσουν ξανά την ύψιστη σημασία τους όπως και τότε και είναι τώρα που αυτές οι έννοιες πρέπει να μετουσιωθούν σε στρατηγική και πολιτική ευθυκρισίας για τη διαχείριση του μέλλοντος.

«Σε αυτή την ύστατη προσπάθεια», συνέχισε, «πρέπει να προσέλθουμε με ξεκάθαρους στόχους αλλά και προδιαγραμμένους σκοπούς, και πρόσθεσε ότι ενδεχόμενη λύση θα είναι το αποτέλεσμα ενός συμβιβασμού που θα πρέπει να διασφαλίζει την εθνική μας αξιοπρέπεια και να αποτρέπει την εθνική ατίμωση».

Για τον Γιωρκάτζη 
Μιλώντας για την εκλογή του Κωνσταντίνου Γιωρκάτζη στη Δημαρχία της Λευκωσίας, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ τόνισε ότι αποτελεί αδιάψευστη απόδειξη πως ο χρόνος όχι μόνο δεν μόλυνε τη μνήμη του πατέρα του, αλλά αντίθετα εκείνο που διέγραψε είναι η σκόνη από τη λάσπη που κάποιοι φρόντισαν να τον φορτώσουν. 

 Ομήρου
Έκκληση για ενότητα στο εσωτερικό μέτωπο απηύθυνε από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου, ο οποίος, μιλώντας το πρωί στην Πάφο μετά το πέρας του μνημοσύνου του ήρωα της ΕΟΚΑ Ευαγόρα Παλληκαρίδη.

Ο κ. Ομήρου, τόνισε την ανάγκη να εγκαταλειφθεί το αίσθημα πολιτικής καταδίωξης και να, υπάρξει ανοχή στην αντίθετη άποψη. Επισήμανε δε, ότι δεν μπορούν να έχουν μέλλον ο λαός και η πατρίδα αν δεν υπάρξει ενιαία εθνική στρατηγική η οποία θα επανατοποθετεί το κυπριακό στη σωστή βάση του, ότι δηλαδή αποτελεί ζήτημα παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών του κυπριακού λαού. 

Καρογιάν 
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Μάριος Καρογιάν δήλωσε ότι αναλαμβάνει πρωτοβουλία με στόχο την επίτευξη ενότητας σε σχέση με τους χειρισμούς που απαιτούνται στο κυπριακό το επόμενο διάστημα. Όπως είπε, την Τρίτη θα στείλει επιστολή στον πρόεδρο Χριστόφια και στους αρχηγούς των κομμάτων. Η πρωτοβουλία, σύμφωνα με τον κ. Καρογιάν, στοχεύει να δώσει νόημα στις συνεδριάσεις του Εθνικού Συμβουλίου αλλά και να βοηθήσει να επιδιωχθούν οι ελάχιστες συγκλίσεις σε ό,τι αφορά το κυπριακό. Τέλος, ο κ. Καρογιάν χαρακτήρισε λυπηρή και επιεικώς απαράδεκτη την εικόνα που εμφάνισε τελευταίως η πολιτική ηγεσία.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"