Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Ιανουαρίου 9, 2014

Καλεί την κυβέρνηση σε δεύτερες σκέψεις

Εικόνα
Δεύτερες σκέψεις καλεί την Κυβέρνηση να κάνει στο θέμα των κομίστρων λεωφορείων από μαθητές η Παγκύπρια Οργάνωση Πενταμελούς Οικογένειας (ΠΟΠΟ).

Ευοίωνες προοπτικές για τη διεθνή ναυτιλιακή αγορά

Εικόνα
Βελτιωμένες είναι οι προοπτικές για τη ναυτιλία το 2014, σύμφωνα με τη ναυτιλιακή οργάνωση Bimco, με τη ναυλαγορά ξηρού φορτίου να κρατά τα σκήπτρα μίας αναπτυξιακής ρότας. Βέβαια, η υπερπροσφορά χωρητικότητας και στους τρεις βασικούς κλάδους της ναυτιλίας (ξηρό φορτίο, δεξαμενόπλοια, εμπορευματοκιβώτια) παραμένει σοβαρό βαρίδι. Στην ετήσια έκδοσή της «Reflections 2014» η Bimco αναφέρεται αρχικά στην πορεία της παγκόσμιας οικονομίας και εκτιμά ότι παρά τις αξιοσημείωτες δημοσιονομικές πολιτικές που ασκούνται στις κυριότερες οικονομίες του κόσμου με στόχο την τόνωση της ανάπτυξης, δεν υπάρχει ακόμη πλήρης άνθηση μιας βιώσιμης οικονομικής ανάκαμψης.

Αδύνατες οι κυρώσεις σε όσους προσφεύγουν

Εικόνα
Στα μέτρα αποτροπής προσφυγών στην επιτροπή αποζημιώσεων, δεν περιλαμβάνονται οι κυρώσεις σε όσους εκτοπισθέντες προσφεύγουν στην επιτροπή αποζημιώσεων των κατεχομένων. Η Νομική υπηρεσία αξιολογεί ανάλογες κυρώσεις ως αποτρεπτικές προσφυγής στο ΕΔΑΔ και συμβουλεύει το κράτος να μην τις υιοθετήσει.

Εντάλματα σύλληψης για "κόκκινα δάνεια"

Εικόνα
Στην έκδοση ενταλμάτων σύλληψης για τα λεγόμενα «κόκκινα δάνεια» του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου προχώρησαν ο ανακριτής κατά της διαφθοράς με τη σύμφωνη γνώμη της εισαγγελέως. Υψηλόβαθμα στελέχη του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, γνωστοί επιχειρηματίες, αλλά και πρόσωπα που δραστηριοποιούνται στον εφοπλιστικό χώρο περιλαμβάνονται στον κατάλογο των 20 κατηγορουμένων και στο στόχαστρο των δικαστικών αρχών, που επί μήνες ερεύνησαν διεξοδικά τις ύποπτες δανειακές συμβάσεις.

Νέο ρωσικό μπλόκο σε ψήφισμα για τη Συρία

Εικόνα
Η Ρωσία μπλόκαρε την Τετάρτη την προτεινόμενη αναφορά- ψήφισμα στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ υπέρ της καταδίκης της βομβιστικής επίθεσης του συριακού στρατού εναντίον του Χαλεπίου στη βόρεια Συρία , ανέφεραν διπλωμάτες στην έδρα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Στο αρχείο η δίωξη 92χρονου πρώην ναζί

Εικόνα
Γερμανικό δικαστήριο έθεσε την Τετάρτη στο αρχείο λόγω έλλειψης αποδεικτικών στοιχείων την δικογραφία σε βάρος του 92χρονου πρώην μέλους των Ες-Ες Ζιρτ Μπρενς, ο οποίος κατηγορείτο για συνέργεια στην δολοφονία ενός Ολλανδού αντιστασιακού στην Ολλανδία 60 χρόνια πριν. «Η δικαστική διαδικασία εγκαταλείφθηκε» ανακοίνωσε η πρόεδρος του δικαστηρίου, Χάικε Χάρτμαν-Γκαρσχάγκεν.

Ρεκόρ τουριστών στο εξωτερικό το 2013

Εικόνα
Σε επίπεδα - ρεκόρ ανήλθε το 2013 ο αριθμός των κινέζων τουριστών που έφτασαν τα 97 εκατομμύρια, επιβεβαιώνοντας ότι είναι οι πλέον πολυταξιδεμένοι τουρίστες σε όλον τον κόσμο, όπως ανέφερε ο επίσημος Τύπος της Κίνας.

Ρέντινγκ: Ευχαριστώ κ. Σνόουντεν

Εικόνα
Δημοσίως ευχαρίστησε τον πρώην τεχνικό σύμβουλο της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας (NSA) των ΗΠΑ Έντουαρντ Σνόουντεν για τις αποκαλύψεις του όσον αφορά την κατασκοπεία των ΗΠΑ στην Ευρώπη, η αντιπρόεδρος της Κομισιόν και Επίτροπος Δικαιοσύνης Βίβιαν Ρέντινγκ.