Αδύνατες οι κυρώσεις σε όσους προσφεύγουν

Στα μέτρα αποτροπής προσφυγών στην επιτροπή αποζημιώσεων, δεν περιλαμβάνονται οι κυρώσεις σε όσους εκτοπισθέντες προσφεύγουν στην επιτροπή αποζημιώσεων των κατεχομένων. Η Νομική υπηρεσία αξιολογεί ανάλογες κυρώσεις ως αποτρεπτικές προσφυγής στο ΕΔΑΔ και συμβουλεύει το κράτος να μην τις υιοθετήσει.



Την ίδια ώρα προτείνει η απαγόρευση να προκύψει μέσω της υποχρέωσης των εκτοπισθέντων που λαμβάνουν βοήθεια να βάζουν υποθήκη τα κατεχόμενα ακίνητά τους. Δεδομένη θεωρείται η αναδιάρθρωση των δανείων δυσπραγούντων εκτοπισθένων, ενώ αποκλείεται από τα μέτρα η μεταφορά συντελεστή δόμησης καθώς και οποιοδήποτε μέτρο θα έχει δημοσιονομικό κόστος, όπως η δημιουργία ταμείου εγγυήσεων.
Το όλο θέμα συζητήθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου παρουσία των υπουργών Οικονομικών και Εσωτερικών και του γενικού και βοηθού γενικού εισαγγελέα.
Στη χθεσινή συνεδρίαση απορρίφθηκε ως ανέφικτο το να εφαρμοστεί το μέτρο μεταφοράς συντελεστή δόμησης από τα κατεχόμενα στις ελεύθερες περιουσίες. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Π», αν και με το μέτρο συμφώνησε ο υπ. Οικονομικών, ο υπ. Εσωτερικών διατύπωσε την άποψη ότι ο καθορισμός πολεοδομικών ζωνών στα κατεχόμενα και κατ’ επέκταση η μεταφορά συντελεστή δόμησης στις ελεύθερες περιοχές κρίνεται αντικειμενικά δύσκολος, αν όχι ανέφικτος.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"