Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Ιανουαρίου 21, 2012

LOIS Builders: Ολοκληρώθηκε o Άγιος Αντώνιος

Εικόνα
Η εταιρεία LOIS Builders έχει ολοκληρώσει τις εργασίες επέκτασης και ανακαίνισης της Δημοτικής Αγοράς του Αγίου Αντωνίου στη Λευκωσία, μετά από 20 μήνες εργασιών και αυστηρών χρονοδιαγραμμάτων. Στο υφιστάμενο κτίριο της Δημοτικής Αγοράς φιλοξενούνται πλέον οκτώ ανεξάρτητα μεταξύ τους καταστήματα ενώ στο νέο κτίριο το οποίο έχει ανεγερθεί, βρίσκονται αποκλειστικά οι χώροι πώλησης φθαρτών ειδών και ένα μικρό καφενείο για την εξυπηρέτηση των πελατών της Αγοράς. Μεταξύ άλλων, έχουν εγκατασταθεί σύστημα κλιματισμού και εξαερισμού, σύστημα πυρανίχνευσης, καθώς και ένα πρωτοποριακό σύστημα βυθιζόμενων κάδων απορριμμάτων.

Vodafone: Κέρδισε υπόθεση 2,5 δισ. έναντι της Ινδίας

Εικόνα
Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ινδίας εξέδωσε την Παρασκευή, 20 Ιναουαρίου, απόφαση με την οποία δικαιώνει την εταιρεία τηλεπικοινωνιών Vodafone, ύστερα από μια πολύχρονη δικαστική διαμάχη που ταρακούνησε συθέμελα την αγορά τηλεπικοινωνιών της αχανούς χώρας. Η απόφαση δικαιώνει την εταιρεία σε σχέση με επιβολή φόρων ύψους 2,5 δισ. δολαρίων από πλευράς ινδικού κράτους. Η απόφαση αποτελεί ήττα για το Τμήμα Είσπραξης Φόρων της Ινδίας, το οποίο αγωνίστηκε για πέντε χρόνια "κυνηγώντας" την Vodafone έπειτα από την εξαγορά που έκανε ο βρετανικός όμιλος της εταιρείας Hutchison Essar, έναντι 10,9 δισ. δολαρίων το 2007.

General Electric: Ενίσχυση κερδών κατά 6%

Εικόνα
Ενισχυμένα κέρδη ανακοίνωσε για το τελευταίο τρίμηνο του 2011 η General Electric ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών παρά την υποχώρηση των εσόδων όπως μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία. Ειδικότερα, ο αμερικανικός κολοσσός ανακοίνωσε για το δ΄ τρίμηνο του 2011 λειτουργικά κέρδη ύψους 4,1 δισ. δολ. ή 39 cents ανά μετοχή, αυξημένα κατά 6% και 11% αντίστοιχα από το δ΄ τρίμηνο του 2010.

American Express: Επέκταση κερδών ύψους 12%

Εικόνα
Αύξηση 12% στα κέρδη κατέγραψε το τέταρτο τρίμηνο η American Express καθώς η αύξηση των καταναλωτικών δαπανών μέσω πιστωτικών καρτών αυξήθηκαν ενισχύοντας τα έσοδα της εταιρείας. Συγκεκριμένα, τα κέρδη της εταιρείας αυξήθηκαν στα 1,19 δισ. δολ., ή 1,01 δολ. ανά μετοχή, από 1,06 δισ. δολ., ή 88 σεντς ανά μετοχή, ενώ τα έσοδα σημείωσαν άνοδο 6,9% στα 7,74 δισ. δολ. Αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Thomson Reuters ανέμεναν κέρδη 98 σεντς ανά μετοχή και έσοδα 7,92 δισ. δολ. Πηγή:www.capital.gr

Cyta: Το Lefco δεν είναι εν λευκώ

Εικόνα
Η Cyta διαβεβαιώνει ότι διαχειρίζεται το όλο θέμα σε σχέση με το έργο Lefco με επαγγελματισμό και με τη δέουσα επιμέλεια, για διαφύλαξη των καλώς νοούμενων συμφερόντων του Δημοσίου, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου Στάθης Κιττής.

Marfin: Μετρημένα λόγια για την ενίσχυση

Εικόνα
Μετρημένη ήταν τελικά η πολυαναμενόμενη ανακοίνωση της Μαρφίν για τον τρόπο που θα δράσει ώστε να καλύψει τις κεφαλαιακές ανάγκες για να πιάσει τον στόχο του 9% στα πρωτοβάθμια κεφάλαια. Η Marfin Popular Bank ανακοίνωσε ότι έχει ολοκληρώσει τις διεργασίες για την ετοιμασία του σχεδίου κεφαλαιακής ενίσχυσης της Τράπεζας, σύμφωνα με τις σχετικές ρυθμιστικές διατάξεις της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου και την πρόσφατη οδηγία της Ευρωπαϊκής Αρχής Τραπεζών.