Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Σεπτεμβρίου 27, 2013

Εξαιρετικής σημασίας να δοθεί δυναμική ώθηση στο Κυπριακό (Πρόεδρος Αναστασιάδης)

Εικόνα
Την ισχυρή πεποίθηση του ότι είναι εξαιρετικής σημασίας να δοθεί μια δυναμική ώθηση είτε πριν είτε κατά τη διάρκεια της διαδικασίας των διαπραγματεύσεων, με στόχο την επανάκτηση της εμπιστοσύνη του κυπριακού λαού στην προοπτική εξευρέσεως λύσης, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Οξύνεται η πολιτική αντιπαράθεση με αιχμή τη Χρυσή Αυγή

Εικόνα
Ερώτηση προς τους Υπουργούς Δημόσιας Τάξης και Εσωτερικών, καταθέτει ομάδα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, με θέμα την ύπαρξη ακροδεξιών θυλάκων στα σώματα ασφαλείας της Ελλάδας και «την ανάγκη να τερματιστούν οι παλινωδίες της κυβέρνησης στην αναγνώριση και αντιμετώπισής τους».

Στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο για διακρίσεις σε βάρος δημοσίων υπαλλήλων

Εικόνα
Η Κομισιόν ανακοίνωσε σήμερα την παραπομπή της Κύπρου στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για εφαρμογή μέτρων που συνιστούν, όπως τονίζει, δυσμενείς διακρίσεις όσον αφορά, αφενός, τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα των Κυπρίων πρώην δημοσίων υπαλλήλων που εργάζονται σε άλλο κράτος μέλος και, αφετέρου, τα δικαιώματα των εν λόγω εργαζομένων για λήψη άδειας άνευ αποδοχών.

Συνελήφθη ο Ορέστης Βασιλείου (Υπόθεση Δρομολαξιάς)

Εικόνα
Συνελήφθη στο Αεροδρόμιο Λάρνακας κατά την άφιξή του από το εξωτερικό ο Ορέστης Βασιλείου, ΓΓ της ΕΠΟΕΤ - ΟΗΟ – ΣΕΚ σε σχέση με την διερευνώμενη υπόθεση αγοράς τεμαχίου γης από το Ταμείο Συντάξεως της Cyta.

Συζήτησαν το Κυπριακό σε συνάντησή τους (ΓΓ ΟΗΕ-Μπαρόζο-Ρομπέι)

Εικόνα
Το Κυπριακό ήταν μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της συνάντησης του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Χοσέ Μανουέλ Μπαρόζο και του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χερμάν βαν Ρομπέι με τον ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θεωρεί «κλειδί» τη συνεργασία Κυβέρνησης με ΚΤ

Εικόνα
Κλειδί στη διασφάλιση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας της Κύπρου, χαρακτήρισε τη συνεργασία εκτελεστικής εξουσίας και Κεντρικής Τράπεζας, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Τζέρι Ράις, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου.

Ψήφισε εξαίρεση ακινήτων μέχρι 12.500 ευρώ από τη φορολογία

Εικόνα
Με τη θετική ψήφο των 15 μόνον εκ των 54 παρευρεθέντων στη σημερινή Ολομέλεια Βουλευτών, υπερψηφίστηκε σε νόμο το κυβερνητικό νομοσχέδιο για τη φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας , αφού προηγουμένως εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία τροπολογία του Εκπροσώπου Τύπου του ΔΗΚΟ, Άγγελου Βότση, με την οποία μένει εκτός φορολογίας περιουσία μέχρι 12.500 ευρώ, αντί 5.000 ευρώ που προέβλεπε το κυβερνητικό νομοσχέδιο και καταργείται η καταβολή ελάχιστου φόρου 75 ευρώ από όλους τους ιδιοκτήτες.