Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Οκτωβρίου 26, 2011

Θέρμανση και οικονομία: Τι συμφέρει για ζεστό σπίτι!

Εικόνα
Ποιος είναι ο οικονομικότερος τρόπος να ζεστάνουμε το σπίτι μας;Ποια είναι τα πλεονεκτήματα του κλιματιστικού έναντι του θερμοπομπού; Συμφέρει περισσότερο να ανοίγουμε το καλοριφέρ μόνο...

τις ώρες που είμαστε στο σπίτι ή να το διατηρούμε αναμμένο 24 ώρες το 24ωρο.
Οι απαντήσεις, φυσικά, ποικίλουν ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε σπιτιού, όμως ο μηχανολόγος-μηχανικός κ. Δημήτρης Λαμπρόπουλος μας δίνει μία γενική εικόνα για τις πιο αποδοτικές και ταυτόχρονα οικονομικές λύσεις.

Οι εναλλακτικές


Συμβατικό καλοριφέρ με πετρέλαιο ή φυσικό αέριο: 
Πρόκειται για τον μηχανισμό θέρμανσης που διαθέτουν τα περισσότερα σπίτια. Αν τα θερμαντικά σώματα έχουν τοποθετηθεί μελετημένα μέσα στο σπίτι και ο θερμοστάτης βρίσκεται σε σωστό σημείο, το καλοριφέρ μπορεί μέσα σε λίγη μόνο ώρα να ζεστάνει ομοιόμορφα όλο το σπίτι. Το βασικό του μειονέκτημα είναι το υψηλό κόστος του πετρελαίου και ίσως η τακτική συντήρηση που χρειάζεται από ειδικό επαγγελματία στους καυστήρες. Επιπλέον, στις πολυκατοικίες με κεντρική θ…

Tα smartphones θα προειδοποιούν για καρδιακά

Εικόνα
Μία νέα ιατρική καινοτομία, που βασίζεται στην τεχνολογία των smartphones, μπορεί να προκαλέσει επανάσταση στους τρόπους θεραπείας καρδιακών νοσημάτων, σύμφωνα με ερευνητές στην Ελβετία.
H συσκευή, που δημιουργήθηκε από το Πολυτεχνείο της Λωζάνης (EPFL), όχι μόνο εντοπίζει αυτόματα ανωμαλίες στον καρδιακό παλμό, αλλά...
προειδοποιεί τους γιατρούς μέσα σε δευτερόλεπτα, βοηθώντας την πιο γρήγορη θεραπεία των ασθενών.

Ο David Atienza, επικεφαλής του εργαστηρίου Embedded Systems του πανεπιστημίου, αναφέρει ότι "πολλά προβλήματα στην καρδιά δεν γίνονται εύκολα κατανοητά. Είναι δύσκολο για τους γιατρούς να προβλέψουν, το τι πρόκειται να ακολουθήσει. Αυτή η συσκευή, θα βοηθήσει, ώστε να υπάρξει καλύτερη κατανόηση της κάθε περίπτωσης".

Η μικρή, ελαφριά οθόνη, περιλαμβάνει τέσσερα ηλεκτρόδια (φωτό), που έρχονται σε επαφή με το δέρμα του ασθενούς και συνδέονται σε ένα είδος ραδιοφωνικής συσκευής και σε ένα τσιπ υπολογιστή, πάνω στη ζώνη του. Τα δεδομένα πηγαίνουν κατευθείαν στο smartph…

Facebook και eBay φέρνουν νέα εποχή στο ηλεκτρονικό εμπόριο!

Εικόνα
Facebook και eBay φέρνουν νέα εποχή στο ηλεκτρονικό εμπόριο! Το Facebook είναι το μεγαλύτερο site κοινωνικής δικτύωσης στον κόσμο και γι’ αυτό τo eBay προχώρησε σε συνεργασία μαζί του προκειμένου να δημιουργήσει μία νέα ηλεκτρονική κοινωνική εμπειρία αγορών με τους χρήστες του. Προσβλέπουν μάλιστα ότι...
αυτή η νέα εταιρική σχέση θα γίνει η μεγαλύτερη διαδικτυακή αγορά στον κόσμο, και για αυτό το eBay ενσωματώνει το Open Graph 2.0 στο παγκόσμιο του εμπορικό του σύστημα.
Η Katie Mitic στέλεχος του, δήλωσε ότι το λεγόμενο Open Graph – ο χάρτης συνδέσεων που δημιουργούν οι χρήστες του Facebook με τους φίλους και το online περιεχόμενο – θα ενσωματωθεί «απρόσκοπτα» σε εφαρμογές που έχουν αναπτυχθεί με ορισμένες υπηρεσίες και τεχνολογίες του eBay.
Το μεγαλύτερο site κοινωνικής, το Facebook, είναι πλέον συνδεδεμένο στο μεγαλύτερο οικοσύστημα εμπορίου. «Αυτή η ιδέα είναι να κάνουμε το ηλεκτρονικό εμπόριο μια πιο κοινωνική εμπειρία», λέει ο Matthew Mengerink γενικός διευθυντής της X.commerce.
Το…

Πρόταση διαμονής!!!

Εικόνα
Προτείνουμε το "Σπίτι της Αναστούς" στον Καλοπαναγιώτη
Στον Καλαπαναγιώτη, υπάρχει ένα όμορφο – παραδοσιακό σπίτι 95 τετραγωνικών με 2 υπνοδωμάτια που σε ταξιδεύουν στο παρελθόν αλλά ταυτόχρονα και του σύγχρονου design. Επίσης έχει 2 μπάνια (οπού σίγουρα η φιλόξενηοικοδέσποινα σας θα φροντίσει να υπάρχουν τακαλλυντικά του μπάνιου), υποδαπέδια θέρμανση, A/C, φούρνος μικροκυμάτων, μεγάλος φούρνος, κεραμική εστία, μία πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα και επίσης το γραφικό καφενείο του χωριού θα σας φτίαξει ένα υπέροχο πρόγευμα με τις γεύσης αλλά και τη ζεστασία του χωριού. To "Σπίτι της Αναστούς" είναι στο σχέδιο αγροτουρισμού. Είναι το παλίο σπίτι τις γιαγίας με την διατηρημένη αρχιτεκτονική , χτισμένο με πέτρα για να έχει ζεστασία το χειμώνα και δροσία το καλοκαίρι. Σκοπός είναι να σας προσφέρουμε ένα διάλειμμα από τη ρουτίνα της καθημερινότητας σας μακριά από τους δυνατούς θορύβους, τις εντάσεις και το άγχος της πόλης. 

Ελπίζουμε επίσης ότι η διαμονή σας στο "Σπίτι της …

Σαν σήμερα...26 Οκτωβρίου

Εικόνα
Γιορτάζουν:
Δημήτρης, Δήμητρα
Γεγονoτα740: Ισχυρός σεισμός πλήττει την Κωνσταντινούπολη. Πολλοί νεκροί και μεγάλες καταστροφές.

1863: Ιδρύεται η Ένωση Ποδοσφαίρου της Αγγλίας και τίθενται οι πρώτοι κανονισμοί του αθλήματος.


1912: Ο ελληνικός στρατός απελευθερώνει τη Θεσσαλονίκη απ' τους Οθωμανούς. Την ίδια μέρα, οι Σέρβοι καταλαμβάνουν τα Σκόπια.


1929: Εγκαινιάζεται από τον Ελευθέριο Βενιζέλο το φράγμα του Μαραθώνα. Με τον περιορισμό των υδάτων δημιουργείται μια λίμνη, από την οποία υδρεύονται η Αθήνα και ο Πειραιάς.


1955: Η ταινία του Ελία Καζάν «Επαναστάτης χωρίς αιτία», με πρωταγωνιστές τους Τζέιμς Ντιν και Νάταλι Γουντ, κάνει πρεμιέρα στη Νέα Υόρκη, χωρίς την παρουσία του πρωταγωνιστή της, ο οποίος σκοτώθηκε λίγες εβδομάδες νωρίτερα σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα σε ηλικία 24 ετών.


1982: Με απόφαση της κομμουνιστοκρατούμενης πολωνικής βουλής, τίθεται εκτός νόμου το ανεξάρτητο εργατικό συνδικάτο «Αλληλεγγύη» του Λεχ Βαλέσα.


Γεννησεις
1795: Νικόλαος (Χαλκιόπουλος) Μάντζαρος, κερκυραίο…

Πολιτικός σεισμός για το Αέριο, με επίκεντρο την Πραξούλα

Εικόνα
Έντονες αντιδράσεις για την κατάργηση Κασίνη - Η Υπουργός Εμπορίου κλήθηκε να παρουσιαστεί στη Βουλή για να δώσει εξηγήσεις .- Για τροχιοδρομημένο αποκεφαλισμό του μιλά ο Κασίνης. – Δεν χωρούν πολλοί υπουργοί στο υπουργείο της απαντά η Πραξούλα. - Πρόταση νόμου για τις ενέργειες της καταθέτει ο ΔΗΣΥ. – Και καυγάς στην Επιτροπή Ελέγχου για τις αδειοδοτήσεις. 

Άδικο, τροχιοδρομημένο αποκεφαλισμό, πραξικοπηματική ενέργεια και τελεσίγραφο, τύπου Χίτλερ, χαρακτήρισε ο Σόλων Κασίνης την ενέργεια της Υπουργού Εμπορίου Πραξούλας Αντωνιάδου. Υποστήριξε ότι η ενέργεια αυτή εκπορεύεται από το προεδρικό και πίσω από την πράξη της Υπουργού Εμπορίου κρύβεται απόφαση του Προέδρου της Δημοκρατίας και ζήτησε διερεύνηση του θέματος από τη Βουλή. Το κενό που δημιουργείται, τόνισε, μπορεί να μας οδηγήσει σε μεγάλες περιπέτειες και λανθασμένες αποφάσεις, με δεδομένο το γεγονός ότι η Υπουργός, όπως είπε, δεν είναι κατάλληλα καταρτισμένη σ’ αυτό το θέμα.

Ο κ. Κασίνης αποκάλυψε μάλιστα ότι η Noble Energy με …

Κεραυνοί Αναστασιάδη εναντίον του Προέδρου Χριστόφια

Εικόνα
Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Νίκος Αναστασιάδης, εναντίον του Δημήτρη Χριστόφια, υποστηρίζοντας ότι η κυπριακή κοινωνία «κατάπληκτη τον παρακολουθεί να αγνοεί τους θεσμούς που ο ίδιος εμπιστεύτηκε, τις απανωτές υποβαθμίσεις της κυπριακής οικονομίας η οποία βρίσκεται στα πρόθυρα της πτώχευσης και τα σκάνδαλα να διαδέχονται το ένα το άλλο. Εμείς δεν θα προσπαθήσουμε να εκμεταλλευτούμε τη λαϊκή δυσαρέσκεια με ελεγχόμενες συναυλίες», είπε.

Ο Νίκος Αναστασιάδης, σε ομιλία του κατά τη διάρκεια χθεσινής συνόδου Πολιτικού Γραφείου του ΔΗΣΥ, είπε ότι οι επερχόμενες δημοτικές εκλογές, αποτελούν ευκαιρία για αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των πολιτών προς τα κόμματα, η οποία έχει πληγεί, τόνισε, από τις παραλήψεις της σημερινής κυβέρνησης.

Αναφερόμενος στις ευθύνες του Προέδρου Χριστόφια για την τραγωδία στο Μαρί, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ είπε ότι «Αν ο Πρόεδρος εσέβετο την δική του αυτοδέσμευση, θα έπρεπε μετά την ξεκάθαρη απόδοση των προσωπικών και θεσμικών του ευθυνών να θέσει τον …

«Ο Πρόεδρος θεωρεί εχθρούς όσους τον επικρίνουν», λέγουν οι Οικολόγοι

Εικόνα
«Αναζητεί συνενόχους στην καταστροφική του πορεία»

«Απαράδεκτη και αβάσιμη» θεωρεί το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών την αναφορά του Προέδρου της Δημοκρατίας στην προχθεσινή συναυλία, σε όσους του ασκούν κριτική και υποστηρίζει ότι είναι ο ίδιος ο Πρόεδρος Χριστόφιας που υποσκάπτει με τις προτάσεις και την τακτική του τις δυνατότητες επιτυχίας για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού.

Σε δηλώσεις στη Λεμεσό, με αφορμή τηνομιλία του Προέδρου Χριστόφια στη συναυλία ''Πάνω από όλα η Κύπρος'', η ΓΓ των Οικολόγων Ιωάννα Παναγιώτου ανέφερε πως ο Πρόεδρος δεν φαίνεται να αποδέχεται την όποια κριτική, που πρέπει να γίνεται ανεκτή αλλά και σεβαστή και πως θεωρεί όσους τον αμφισβητούν ως εχθρούς και αντιπάλους.

''Ως Οικολόγοι θεωρούμε ότι ο τουρκικός επεκτατισμός και η κατοχή της πατρίδας μας είναι ο αντίπαλος και ο εχθρός του κυπριακού λαού και αγωνιζόμαστε ενάντια στην κατοχή, για την επικράτηση του δικαίου και της εξεύρεσης μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης του …

Υπουργικό: Συνοπτική έγκριση νομοσχεδίων για έλεγχο των Τραπεζών

Εικόνα
Ο Σύνδεσμος Τραπεζών εκφράζει έντονες διαφωνίες και ενστάσεις
Με συνοπτικές διαδικασίες το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε χθες τα αμφιλεγόμενα νομοσχέδια που προνοούν, μεταξύ άλλων, την κρατικοποίηση τραπεζών.

Με τα νομοσχέδια διαφωνεί έντονα ο Σύνδεσμος Τραπεζών που εκτιμά ότι δίνονται υπερβολικές εξουσίες στο Υπουργικό Συμβούλιο για εξαγορά τραπεζών σε βάρος των υφιστάμενων μετόχων και για διορισμό και παύση διοικητικών συμβουλίων.

Την άμεση έγκριση των νομοσχεδίων προώθησε ο υπουργός Οικονομικών, Κίκης Καζαμίας, που αναχώρησε αργότερα χθες για τις Βρυξέλλες, όπου συζητείται το ύψος του κουρέματος του ελληνικού χρέους.

Οι κυπριακές τράπεζες είναι από τους μεγαλύτερους πιστωτές της Ελληνικής Δημοκρατίας με ομόλογα που πλησίαζαν στο τέλος του 2010 τα €5,5 δισ.

Σε περίπτωση μεγάλου «κουρέματος» οι τράπεζες θα κληθούν να αναπληρώσουν τα χαμένα κεφάλαια με έκδοση κεφαλαίου.

Όπως δήλωσε αργότερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφανος Στεφάνου μετά από μια από τις πλέον σύντομες συνεδριάσεις το…