Πολιτικός σεισμός για το Αέριο, με επίκεντρο την Πραξούλα

Έντονες αντιδράσεις για την κατάργηση Κασίνη - Η Υπουργός Εμπορίου κλήθηκε να παρουσιαστεί στη Βουλή για να δώσει εξηγήσεις .- Για τροχιοδρομημένο αποκεφαλισμό του μιλά ο Κασίνης. – Δεν χωρούν πολλοί υπουργοί στο υπουργείο της απαντά η Πραξούλα. - Πρόταση νόμου για τις ενέργειες της καταθέτει ο ΔΗΣΥ. – Και καυγάς στην Επιτροπή Ελέγχου για τις αδειοδοτήσεις. 

Άδικο, τροχιοδρομημένο αποκεφαλισμό, πραξικοπηματική ενέργεια και τελεσίγραφο, τύπου Χίτλερ, χαρακτήρισε ο Σόλων Κασίνης την ενέργεια της Υπουργού Εμπορίου Πραξούλας Αντωνιάδου. Υποστήριξε ότι η ενέργεια αυτή εκπορεύεται από το προεδρικό και πίσω από την πράξη της Υπουργού Εμπορίου κρύβεται απόφαση του Προέδρου της Δημοκρατίας και ζήτησε διερεύνηση του θέματος από τη Βουλή. Το κενό που δημιουργείται, τόνισε, μπορεί να μας οδηγήσει σε μεγάλες περιπέτειες και λανθασμένες αποφάσεις, με δεδομένο το γεγονός ότι η Υπουργός, όπως είπε, δεν είναι κατάλληλα καταρτισμένη σ’ αυτό το θέμα.

Ο κ. Κασίνης αποκάλυψε μάλιστα ότι η Noble Energy με επιστολή της εισηγείται την τροποποίηση του προγράμματος γεώτρησης, ώστε να γίνει μία με δύο εβδομάδες πιο γρήγορα, αλλά να μη ληφθούν δείγματα πυρήνων, ώστε να μην υπάρχουν στο αρχείο. 

Δεν μπορεί ένας τεχνοκράτης να καθορίζει την πολιτική του κράτους απάντησε η Υπουργός Εμπορίου, η οποία τόνισε ότι η απόφαση ελήφθη από την ίδια, επειδή δεν μπορεί να υπάρχουν πολλοί υπουργοί σε ένα υπουργείο, ιδιαίτερα αυτή την κρίσιμη περίοδο για την Κύπρο.
Χαρακτήρισε μάλιστα την αποκάλυψη του κ. Κασίνη για την επιστολή της Noble σοβαρό πειθαρχικό παράπτωμα εκ μέρους του.

Πρόταση νόμου για τις ενέργειες της Πραξούλας 


Ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ  Νεοφύτου, δήλωσε ότι την ερχόμενη Πέμπτη, θα καταθέσει νέα πρόταση νόμου για να διασφαλιστεί η χρηστή διοίκηση, τα συμφέροντα της κυπριακής πολιτείας και των κυπρίων πολιτών, αλλά και των μελλοντικών γενεών.

Η πρόταση, θα αφορά είπε την απόφαση της Υπουργού Εμπορίου να καταργήσει την Υπηρεσία Ενέργειας και απομάκρυνση του Σόλωνα Κασίνη.

Πρόθεση της πλειοψηφίας της βουλής, τόνισε είναι η θωράκιση των συμφερόντων της Κυπριακής Δημοκρατίας, μετά, όπως εξήγησε, τα φαινόμενα των τελευταίων ημερών όπως είναι η εξαγγελία της κυβέρνησης για σκοπούς εθνικού συμφέροντος να παρακάμψει τις διαδικασίες των προσφορών και να προχωρήσει σε ανάθεση των εξορύξεων των υπολοίπων ενεργειακών οικοπέδων.

«Να παρουσιάζεται ο αναρμόδιος υπουργός εσωτερικών ως ο νέος υπουργός πετρελαίου και να μιλά για διαδικασίες για τις οποίες αρμόδιο είναι το υπουργείο Εμπορίου», τόνισε ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΣΥ.

Υποστήριξε ότι «την ίδια ώρα, ενώ μαθαίνουμε για την κατάργηση της υπηρεσίας ενέργειας στο υπουργείο Εμπορίου, η δεξαμενή σκέψης προωθείται για αντικατάσταση της υπηρεσίας ενέργειας».

Ταυτόχρονα, σημείωσε ότι οι προθέσεις της κυβέρνησης είναι η κατάργηση των διαδικασιών προσφορών, υπηρεσιών και τμημάτων.

Ο Πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ, Δημήτρης Συλλούρης, ανέφερε ότι όταν μια κυβέρνηση και ένας Πρόεδρος χάσει τη στήριξη της πλειοψηφίας αυξάνει την υποχρέωση της βουλής να προχωρήσει με αλλαγή νόμων.

«Στη δημοκρατία», επισήμανε «δεν υπάρχουν αδιέξοδα όσοι έχουν άλλη αντίληψη της δημοκρατίας θα αντιληφθούν ότι η πλειοψηφία έχει το δικαίωμα να επιβάλει τη θέση της».

Στεφάνου: Δεν καρατομείται ο Κασίνης 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφανος Στεφάνου, απέρριψε δημοσιεύματα ότι καρατομείται ο διευθυντής της Υπηρεσίας Ενέργειας του υπουργείου Εμπορίου, Σόλωνας Κασίνης.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου ο Εκπρόσωπος, ανέφερε ότι ο κ. Κασίνης συνεχίζει να είναι διευθυντής της Υπηρεσίας Ενέργειας απορρίπτοντας φήμες ότι αδρανοποιείται η Υπηρεσία.

Αυτό το οποίο έχει γίνει, πρόσθεσε ο κ. Στεφάνου, είναι ότι η υπουργός Εμπορίου, Πραξούλα Αντωνιάδου, απέσυρε την εξουσιοδότηση που είχε προηγουμένως ο κ. Κασίνης να διαχειρίζεται ζητήματα εκ μέρους της υπουργού Εμπορίου τα οποία τώρα θα χειρίζεται απευθείας η υπουργός. «Η απόσυρση βασίζεται στο νόμο περί Υδρογονανθράκων 2007-2009», είπε ο Εκπρόσωπος.

Διευκρίνισε ότι τις αρμοδιότητες του κ. Κασίνη θα τις διαχειρίζεται η Διυπουργική Επιτροπή η οποία θα συμβουλεύεται και ειδικούς, ενώ η υπηρεσία ενέργειας θα συνεχίσει να παρέχει τεχνογνωσία στην Υπουργό.
Στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εμπορίου
Το  θέμα της απόφασης της Υπουργού Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Πραξούλας Αντωνιάδου σε σχέση με τον ρόλο της Υπηρεσίας Ενέργειας στα θέματα υδρογονανθράκων, θα απασχολήσει την Επιτροπή Εμπορίου της Βουλής την ερχόμενη Τρίτη δήλωσε ο Επίτροπος Εμπορίου, Βιομηχανίας και Ενέργειας του ΔΗΚΟ, βουλευτής Αγγελος Βότσης.
Ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Λευτέρης Χριστοφόρου, δήλωσε ότι αδικούμε τον τόπο, με συγκρούσεις και μάλιστα σε επίπεδο ενός υπουργείου, αυτές τις κρίσιμες ώρες, που ο καθένας έχει ρόλο να διαδραματίσει και οι αντιπαραθέσεις δε βοηθούν.

O κ. Βότσης είπε επίσης ότι εγείρονται σοβαρά ερωτήματα σε σχέση με την απόφαση της κ. Αντωνιάδου «να καταργήσει τις αρμοδιότητες τόσο του κ. Κασίνη όσο και των υπολοίπων λειτουργών της Υπηρεσίας Ενέργειας του Υπουργείου Εμπορίου σε θέματα υδρογονανθράκων».
Όπως είπε, «με ποια τεκμηρίωση η κ. Αντωνιάδου προβαίνει σε αυτή την κατάργηση αρμοδιοτήτων μιας ολόκληρης εξειδικευμένης υπηρεσίας που ασχολείται με θέματα ενέργειας» και διερωτήθηκε «ποίος θα αντικαθιστά αυτούς τους τεχνοκράτες στη διαχείριση αυτών των πολύ συγκεκριμένων, εξειδικευμένων και πολύ σοβαρών θεμάτων ιδιαίτερα αυτή την περίοδο».

«Εμείς είχαμε ζητήσει πριν περίπου 15 μέρες να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο η τεχνογνωσία, η εμπειρογνωμοσύνη γύρω από αυτά τα θέματα. Καλέσαμε την Κυβέρνηση πέραν από τους δικούς μας ειδικούς να πάρει και βοήθεια από ξένους ειδικούς ώστε να κάμουμε την καλύτερη δυνατή διαχείριση αυτού του πλούτου, για τον οποίο όλοι ελπίζουμε ότι πολύ σύντομα θα έχουμε θετικά αποτελέσματα μετά από τις γεωτρήσεις που γίνονται».

«Αντί αυτού», πρόσθεσε, «η κ. Υπουργός καταργεί τη δική μας υπηρεσία. Διερωτόμαστε ποιος θα διαχειρίζεται αυτά τα θέματα, η κ. Πραξούλλα Αντωνιάδου; Έχει την τεχνογνωσία; Για όνομα του θεού».
«Εμείς ως ΔΗΚΟ», συνέχισε, «δηλώνουμε ακόμη μια φορά ότι εμπιστευόμαστε τον κ. Κασίνη και την Υπηρεσία του, η οποία αποδείχτηκε όλη αυτή την περίοδο ότι και σωστές προβλέψεις είχαν κάμει και τη δουλεία τους με επαγγελματισμό την κάνουν και έχουν βοηθήσει τον τόπο μας».

ΑΚΕΛ: «Ο Κασίνης επιστρέφει εκεί που έπρεπε να βρίσκεται» 

Ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Ενέργειας του Υπουργείου Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, Σόλωνας Κασίνης «έχει επανέλθει στην κατάσταση στην οποία έπρεπε να βρίσκεται», δήλωσε σήμερα ο Εκπρόσωπος Τύπου και βουλευτής του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαίδης κληθείς να σχολιάσει την απόφαση της Υπουργού Εμπορίου σε σχέση με το ρόλο του κ. Κασίνη και της Υπηρεσίας αναφορικά με τα θέματα υδρογονανθράκων.

Σε δηλώσεις του στη Βουλή, ο κ. Λουκαίδης είπε ότι «όπως έχει ήδη δηλωθεί και από πλευράς της αρμόδιας Υπουργού Πραξούλας Αντωνιάδου αυτό που έχει επισυμβεί δεν είναι τίποτε άλλο από τη λήψη απόφασης για να περιοριστεί ο κ. Κασίνης στις αρμοδιότητες που ορίζει το σχέδιο υπηρεσίας του».
«Τίποτε περισσότερα πέραν αυτού και ασφαλώς τίποτα λιγότερο», είπε και πρόσθεσε ότι «είναι ατυχές να γίνεται μια προσπάθεια μεγιστοποίησης ενός ζητήματος που έχει ένα καθαρά υπηρεσιακό χαρακτήρα».

ΕΔΕΚ: «Δεν πρέπει να διαχειρίζεται μόνη της η υπουργός αυτά τα θέματα»

Δεν είναι ορθό, το ότι την διαχείριση του θέματος αυτού την έχει πάρει στα χέρια της μόνο η Υπουργός Εμπορίου, η οποία σίγουρα δεν έχει τα χαρακτηριστικά του ειδικού, ανέφερε ο βουλευτής της ΕΔΕΚ, Γιώργος Βαρνάβα, ο οποίος εισηγείται την δημιουργία εθνικής επιτροπής διαχείρισης των υδρογονανθράκων, ως συμβουλευτικό όργανο προς το κράτος.

Σε δηλώσεις στη Βουλή και κληθείς να σχολιάσει το θέμα που προέκυψε με τον κ. Κασίνη, ο Βουλευτής της ΕΔΕΚ Γιώργος Βαρνάβα είπε ότι «με βάση την υφιστάμενη νομοθεσία, η Υπουργός Εμπορίου και Βιομηχανίας θεώρησε ορθό ότι έπρεπε να αποσύρει την εμπιστοσύνη την οποία μέχρι σήμερα κάποιοι άλλοι Υπουργοί με εξουσιοδότηση είχαν παραχωρήσει στο Διευθυντή Υπηρεσίας Ενέργειας του Υπουργείου Εμπορίου και Βιομηχανίας και στους λειτουργούς της συγκεκριμένης υπηρεσίας».

Όπως είπε, «αναγνωρίζουμε ως νομοθέτες το δικαίωμα αυτό από τη στιγμή την οποία η νομοθεσία που εμείς ψηφίσαμε συμπεριλαμβάνεται μέσα». Ωστόσο ο κ. Βαρνάβα κάκισε τον τρόπο με τον οποίο έγινε η χρήση αυτού του δικαιώματος.

Οικολόγοι: «Πράξη αντεκδίκησης»

«Πράξη αντεκδίκησης και ρεβανσισμού» θεωρεί το Κίνημα Οικολόγων την αφαίρεση των αρμοδιοτήτων του Διευθυντή Ενέργειας και δεν αποδέχεται την αντικατάστασή του από την ίδια την Υπουργό Εμπορίου.
Οι εμπειρίες και οι γνώσεις του κ. Κασίνη είναι χρήσιμες, όπως βεβαίως και πολλών άλλων ειδικών δήλωσε η ΓΓ του Κινήματος, Ιωάννα Παναγιώτου, υποδεικνύοντας ότι η Υπουργός Εμπορίου οφείλει να σεβαστεί και να αξιοποιήσει κάθε βοήθεια. Υπενθύμισε, εξάλλου, την πρόταση του Κινήματος για δημιουργία Συμβουλίου Ενεργειακής Στρατηγικής, με καθοριστική εξουσία σε θέματα διαμόρφωσης της ενεργειακής πολιτικής της Κύπρου.
 
Καυγάς στην Επιτροπή Ελέγχου για τον β΄ γύρο αδειοδοτήσεων 

Πρωτόγνωρες εικόνες έζησαν όσοι παρευρέθηκαν σήμερα στην Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής, η οποία σημαδεύτηκε από οξεία αντιπαράθεση μεταξύ βουλευτών στην παρουσία μάλιστα του Γενικού Εισαγγελέα. 

Η ένταση προκλήθηκε κατα τη συζήτηση της πρότασης νόμου του ΔΗΣΥ, των Οικολόγων και του Βουλευτή Ζαχαρία Κουλία για την αδειοδότηση της ΑΟΖ της Κύπρου, με την οποία υποχρεώνεται η κυβέρνηση να ακολουθεί τη διαδικασία των προσφορών για τους υδρογονάνθρακες, εκτός εάν πρόκειται για ουσιώδη θέματα εθνικής ασφάλειας και υπό την προϋπόθεση της έγκρισης της Βουλής.   

Το αίτημα των βουλευτών του ΑΚΕΛ να υποβάλουν ερωτήσεις στους εισηγητές της πρότασης προτού δοθεί ο λόγος στους φιλοξενούμενους, προκάλεσε την έντονη αντίδραση του βουλευτή των Οικολόγων, Γιώργου Περδίκη ο οποίος σηκώθηκε από την θέση και οργισμένος έσκισε το έντυπο με τους κανονισμούς της Βουλής και το έριξε μπροστά στον βουλευτή του ΑΚΕΛ, Άριστο Δαμιανού.   
Μάλιστα ο κ. Περδίκης, υποστήριξε ότι οι βουλευτές του ΑΚΕΛ έκαναν σκουπίδια τον κανονισμό της βουλής για να εισπράξει την απάντηση του κ. Δαμιανού, ο οποίος έκανε λόγο για ασέβεια και απρέπεια προς τους κανονισμούς της βουλής. 

 Μετά την συνεδρίαση, ο εκ των εισηγητών του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου είπε ότι την ερχόμενη Πέμπτη θα κατατεθεί συμπληρωματική πρόταση νόμου, διευκρινίζοντας ότι και αυτή η πρόταση αλλά και εκείνη που κατατέθηκε την περασμένη Πέμπτη, ''στόχο έχουν να διασφαλιστεί κατά απόλυτο τρόπο και με αυστηρές διαδικασίες η χρηστή διοίκηση, τα συμφέροντα της κυπριακής πολιτείας και των Κυπρίων πολιτών αλλά και των μελλοντικών γενεών''.

«Οι Κυβερνήσεις έρχονται και παρέρχονται, το δημόσιο συμφέρον είναι υποχρέωση να διασφαλιστεί , και αυτή ήταν η πρόθεσή μας και πιστεύουμε ότι η πλειοψηφία θα θωρακίσει τα καλώς νοούμενα συμφέροντα της Κυπριακής Δημοκρατίας ιδιαίτερα μετά από τα φαινόμενα των τελευταίων ημερών», συμπλήρωσε.

Εδωσε παραδείγματα για τα «φαινόμενα αυτά», αναφερόμενος στην εξαγγελία της Κυβέρνησης για σκοπούς εθνικού συμφέροντος να παρακάμψει τις διαδικασίες των προσφορών και να πάει με ανάθεση των εξορύξεων των υπολοίπων ενεργειακών οικοπέδων, την κατάργηση της ΔΕΦΑ, το να παρουσιάζεται ο «αναρμόδιος» Υπουργός Εσωτερικών ως ο νέος Υπουργός Πετρελαίου και να μιλά για διαδικασίες για τις οποίες αρμόδιο είναι το Υπουργείο Εμπορίου, καθώς και για την εξαγγελία της Κυβέρνησης για δημιουργία δεξαμενής σκέψης.

Μίλησε για «πρωτόγνωρα πράγματα», λέγοντας ότι σε σύγχρονες πολιτείες, οι κυβερνήσεις περνούν πολιτικές και αποφασίζουν για πολιτικές και οι δεξαμενές είναι πάντα ανεξάρτητες, ξεκινούν από κοινωνικά ενεργούς πολίτες και επιστήμονες, δημιουργούν σκέψη και προβληματισμούς και δίνουν προτάσεις και επαφίεται, όπως ανέφερε, στους εκάστοτε κυβερνώντες να λάβουν υπόψη τους προβληματισμούς των δεξαμενών σκέψεων.

«Δεν ήταν τυχαία η εξαγγελία της δεξαμενής σκέψης γιατί την ίδια ώρα μαθαίναμε την κατάργηση της Υπηρεσίας Ενέργειας στο Υπουργείο Εμπορίου, η δεξαμενή σκέψης φαίνεται προορίζεται για αντικατάσταση της Υπηρεσίας Ενέργειας», συνέχισε.
Μίλησε ακόμη για την κατάργηση, όπως είπε, με απόφαση του Υπουργικού, εξουσιοδοτημένων προσώπων και λειτουργών του δημοσίου στην εξάσκηση των τεχνικών όρων. Διερωτήθηκε αν η κ. Αντωνιάδου σε 3 μήνες έγινε άριστος τεχνοκράτης που δεν έχει ανάγκη τους τεχνοκράτες.
Ανέφερε εξάλλου ότι οι διαφανείς και οι αντικειμενικές διαδικασίες είναι πάντα ο πιο σύντομος δρόμος και μέσα σε έξι μήνες μπορούμε με διαφανείς διαδικασίες και με τη χρηστή διοίκηση να ολοκληρωθεί ο δεύτερος γύρος, και όλα τα άλλα είναι όπως είπε, εκ του πονηρού.
Ο κ. Νεοφύτου ανέφερε ότι αν η Κυβέρνηση επικαλείται λόγους ότι καθυστερήσαμε, πρέπει να πει mea culpa , διερωτώμενος τι συνέβη και εδώ και τρία χρόνια δεν προχωρούσε με τον δεύτερο γύρο αδειοδότησης.

Ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ Αριστος Δαμιανού μετά τη συνεδρίαση είπε ότι «όπως έχει λεχθεί στην Επιτροπή, η επείγουσα εκ μέρους του Συναγερμού και άλλων κατάθεση αυτής της πρότασης έγινε κατά παραδοχή των συγγραφέων της για να παρεμποδιστεί η εν εξελίξει προσπάθεια της Κυβέρνησης σε ό,τι αφορά στα θέματα εξόρυξης και έρευνας υδρογονανθράκων».

«Από την ενημέρωση την οποία είχαμε στην Επιτροπή από τη Γενική Εισαγγελία, προκύπτει αυτό που και εμείς ως ΑΚΕΛ από τη πρώτη στιγμή είχαμε εντοπίσει, ότι η συγκεκριμένη πρόταση νόμου πάσχει από αντισυνταγματικότητα και ως εκ τούτου θεωρούμε ότι εκ των πραγμάτων δεν μπορεί και δεν πρέπει να προχωρήσει για ευνόητους λόγους σεβασμού στο Σύνταγμα και στη βασική αρχή της διάκρισης των εξουσιών», συνέχισε.

Ανέφερε ότι « πρέπει να πω με λύπη μου και να καταγγείλω ότι κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης συνεδρίας της Επιτροπής, ο κ. Περδίκης ο οποίος είναι ένας από τους υπογράφοντες της πρότασης, κατά τη διάρκεια δικής μας τοποθέτησης για τα συγκεκριμένα ζητήματα, κατά τρόπο απρεπή σηκώθηκε από τη θέση του και με οργίλο ύφος κατευθύνθηκε προς εμένα, έσκισε τον κανονισμό της Βουλής και τον πέταξε».

Σύμφωνα με τον κ.Δαμιανού, «αυτή η ενέργεια υποδηλοί πολλά και θα σταθώ μόνο σε ένα, ότι εάν εμείς οι ίδιοι με τον πλέον σκαιό τρόπο, επιδεικνύουμε ασέβεια προς τον κανονισμό της Βουλής, ο οποίος ειρήσθω εν παρόδω υπέχει συνταγματική ισχύ, τότε πώς είναι δυνατόν οι εκπρόσωποι του λαού να ζητούν και να απαιτούν από τους πολίτες να σέβονται τους θεσμούς, ένας εκ των οποίων είμαστε και εμείς οι Βουλευτές».

Ο Βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών Γιώργος Περδίκης είπε ότι η πλειοψηφία των κομμάτων στη Βουλή, προσπαθεί να διασφαλίσει τα συμφέροντα του κυπριακού λαού διαχρονικά μέσα από τις συμβάσεις και τις εργολαβίες που θα προκύψουν από την εκμετάλλευση των πιθανών κοιτασμάτων υδρογονανθράκων.

«Εκτιμούμε ότι υπάρχουν σοβαρά πολιτικά ζητήματα τα οποία όμως σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να μας οδηγήσουν σε λανθασμένες αποφάσεις οι οποίες θα δεσμεύουν για δεκαετίες τον κυπριακό λαό», τόνισε, προσθέτοντας ότι «σε όσους προτάσσουν το εθνικό συμφέρον για να υπάρξει αδιαφάνεια που πιθανόν να δώσει σε διάφορους κατεργαρέους την ευκαιρία να κερδοσκοπήσουν σε βάρους του κυπριακού λαού , εμείς απαντούμε ότι καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται».
Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του κ. Δαμιανού περί «απρέπειας», ο κ. Περδίκης είπε ότι «δεν είναι η πρώτη φορά που συγκεκριμένοι Βουλευτές - δυστυχώς σ' αυτό το μέτωπο έχουν προσχωρήσει τελευταία και νέοι Βουλευτές - προσπαθούν να φιμώσουν τη φωνή των Οικολόγων μέσα στη Βουλή».

«Δεν θα τους το επιτρέψουμε, πρέπει να καταλάβουν ότι ως το 2016 με τη βοήθεια του θεού θα είμαστε εδώ και θα παρουσιάζουμε την πράσινη πολιτική μας τοποθέτηση και ας γίνουν πράσινοι από το κακό τους», κατέληξε.
Ερωτηθείς αν όντως έχει σκίσει τον κανονισμό της Βουλής με τον τρόπο που το περιγράφει στις δηλώσεις του ο κ. Δαμιανού, είπε ότι «εξέφρασα με παραστατικό τρόπο τη διαφωνία μου, διεκδικώ το δικαίωμα όπως κάθε πολίτης να διαμαρτύρομαι».
Ο Βουλευτής του ΔΗΚΟ Γιώργος Προκοπίου είπε ότι η πρόταση νόμου που κατατέθηκε όσον αφορά την ανάθεση προσφορών, αναφέρθηκε από τη Γενική Εισαγγελία ότι περιέχει αντισυνταγματικές πρόνοιες.

«Ως ΔΗΚΟ γνώμονας μας είναι το εθνικό συμφέρον και η εθνική ασφάλεια πάντα με νόμιμες και διαφανείς διαδικασίες», προσθέτοντας ότι «υπερκολοσσοί και πολυεθνικές δυνατών χωρών μας εξασφαλίζουν προστασία».

Ο Βουλευτής του ΕΥΡΩΚΟ Δημήτρης Συλλούρης, δήλωσε μετά τη συνεδρίαση, ότι «όταν μια κυβέρνηση και ένας Πρόεδρος χάσει την στήριξη της πλειοψηφίας και όταν δεν εκπροσωπεί την πλειοψηφία αλλά ταυτόχρονα προχωρεί σε ετσιθελισμούς και αυθαιρεσίες, αυξάνει η υποχρέωση σε εμάς με αλλαγή νόμων, να δώσουμε εντός του συντάγματος, ακόμη και με αλλαγή του συντάγματος, εκεί που μπορούμε και δικαιούμαστε, διεξόδους».

«Στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα, όσοι έχουν άλλη αντίληψη της δημοκρατίας θα αντιληφθούν ότι η πλειοψηφία έχει το δικαίωμα να επιβάλει τη θέση της», κατέληξε.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"