Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Νοεμβρίου 10, 2011

Σαν σήμερα...10 Νοεμβρίου

Εικόνα
Επέτειοι: Παγκόσμια Ημέρα Επιστήμης για την Ειρήνη και την Ανάπτυξη . Γιορτάζουν: Αρσένιος, Αρσενία, Αρσινόη, Ορέστης. Γεγονότα 1444:  Η Μάχη της Βάρνας: Ο σουλτάνος Μουράτ Β' συντρίβει τις ενωμένες χριστιανικές δυνάμεις Πολωνών και Ούγγρων, υπό τον βασιλέα Λαδίσλαο Γ' και τον Ιωάννη Ουνιάδη. Η ενέργεια αυτή είναι η τελευταία απόπειρα βοηθείας χριστιανικών κρατών προς την Κωνσταντινούπολη.

Βαβέλ ασυνεννοησίας η Ελλάδα για εξεύρεση «ήρωα» Πρωθυπουργού

Εικόνα
Διακόπηκε σύσκεψη υπό τον Παπούλια για να επαναληφθεί σήμερα. – Μετά τα ναυάγια Σκουρή και Πετσάλνικου,  επανήλθε η περίπτωση Λουκά Παπαδήμου. – Σήμερα λήγει το τελεσίγραφο της Ευρωζώνης για τις πέντε «εγγυητικές» υπογραφές στη δανειακή συμφωνία. Βαβέλ έγινε η Αθήνα, με την κάθε προσπάθεια να βρεθεί πρωθυπουργός που θα οδηγήσει την Ελλάδα  στο δρόμο εξόδου από την πολιτική και οικονομική κρίση,  να καταλήγει σε ασυνεννοησία και ναυάγιο.

Αναβάθμιση αμυντικής συνεργασίας Γαλλίας-Κύπρου

Εικόνα
Ο Υπουργός Άμυνας της Γαλλίας θα επισκεφθεί την Κύπρο – Σθεναρή υποστήριξη για Κυπριακό και ΑΟΖ Τις πάγιες θέσεις της Γαλλίας για τη λύση του κυπριακού προβλήματος στη βάση του διεθνούς και ευρωπαϊκού δικαίου και των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών, μετέφερε ο Γάλλος υπουργός Άμυνας Gerard Longuet στον Κύπριο ομόλογο του Δημήτρη Ηλιάδη, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη Γαλλία κατόπιν πρόσκλησης του κ. Longuet. 

Μπούρζεκ: «Στηρίζουμε τις προσπάθειες για λύση του Κυπριακού»

Εικόνα
Ενημερώθηκε από τον Ομήρου για τις εξελίξεις. Την υποστήριξη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού και επανένωσης της Κύπρου, εξέφρασε στις Βρυξέλλες ο Πρόεδρος του σώματος Γέρζιν Μπούρζεκ.

Κυπριακό, Αέριο και Οικονομία τέθηκαν στο Εθνικό Συμβούλιο

Εικόνα
Ουσιαστικό το θέλουν τα κόμματα, συμβουλευτικό επιμένει η Κυβέρνηση. – Θα ξανασυναντηθούν για να συζητήσουν τι  σημαίνει διζωνική «για να αντιλαμβάνονται όλοι το ίδιο».

Ο Μάκης Κεραυνός κατακεραυνώνει την Κυβέρνηση για την ατολμία της

Εικόνα
«Ικανοποιητικό πακέτο  μέτρων είναι αυτό που θα πείσει τις Αγορές να μας ξαναδανείσουν» Το ουσιαστικό συμπέρασμα που εξάγεται από τις υποβαθμίσεις της κυπριακής οικονομίας και των κυπριακών τραπεζών είναι η απώλεια της αξιοπιστίας του κυπριακού κράτους και της κυπριακής οικονομίας, δήλωσε σήμερα ο CEO της Τράπεζας Μάκης Κεραυνός.

Το Αμερικανικό καταδρομικό USS-RAMAGE περιπολεί στην «Αφροδίτη»

Εικόνα
Μέσα και γύρω από το Κυπριακό «οικόπεδο 12» πραγματοποίησε χθες περιπολίες η φρεγάτα USS-RAMAGE, του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού. Πρόκειται για το πλοίο, στο οποίο την περσμένη Κυριακή βρισκότσν στη Λεμεσό  και πραγματοποίησε επίσκεψη σε αυτό ο υπουργός Άμυνας, Δημήτρης Ηλιάδης. 

Τραυματισμός Ολλανδού στην πλατφόρμα της Νoble Energy

Εικόνα
Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Λάρνακας και από εκεί στην Ολλανδία Το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ) έλαβε το βράδυ της Τρίτης, στις 8:20 μ.μ., πληροφορία από το κέντρο ελέγχου της πλατφόρμας «Noble Homer Ferrington» ότι μέλος του πληρώματος, ολλανδικής υπηκοότητας, τραυματίστηκε σοβαρά κατά τη διάρκεια εργασιών επί της πλατφόρμας και ζητήθηκε άμεση ιατρική συνδρομή από το ΚΣΕΔ.