Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Δεκεμβρίου 1, 2011

Οικονομία, ώρα μηδέν – Σήμερα οι κρίσιμες αποφάσεις

Εικόνα
Προσπάθεια για ισοζυγισμένα μέτρα προς αποφυγή κοινωνικής αναταραχής -  Πρόεδρος : «να γλυτώσουμε τα χειρότερα». Μέσα σε κλίμα συναίνεσης και συναντίληψης Κυβέρνησης και Κομμάτων, αλλά με επιφυλάξεις και παράπονα εκ μέρους των Συντεχνιών ότι δεν τους δόθηκε χρόνος για διάλογο, πραγματοποιείται σήμερα η κρίσιμη σύσκεψη Κυβέρνησης και Κομμάτων με σκοπό τη λήψη  τελικών αποφάσεων σ ’ότι αφορά τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για να πάρει η Κυπριακή Οικονομία το δρόμο της εξυγίανσης.

Έντονες επικρίσεις για την Έκθεση του ΓΓ του ΟΗΕ

Εικόνα
Η κυβέρνηση καλείται  «να παύσει να είναι απαθής και αδρανής παρατηρητής» Το προσχέδιο της έκθεσης του ΓΓ του ΟΗΕ για τη θητεία της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στη Λευκωσία και επικριτικά σχόλια για την «αντικειμενικότητα» της Γραμματείας των Ηνωμένων Εθνών. Στο προσχέδιο παραλείπεται από την εισαγωγή αναφορά στο ψήφισμα του 1964 με το οποίο εγκαθιδρύθηκε η διεθνής δύναμη, το χειρότερο δε,  σχετικά με τις έρευνες για υδρογονάνθρακες, αναφέρει ότι   διεξάγονται από την «Ελληνοκυπριακή πλευρά» αγνοώντας την ύπαρξη της Κυπριακής Δημοκρατίας. Περαιτέρω δεν κάνει καθόλου λόγο για τις απειλές της Τουρκίας.

Τρία εκ. από το Ευρωκοινοβούλιο για τους Αγνοουμένους

Εικόνα
Η έκτακτη σύνοδος Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες ενέκρινε χθες τον Προϋπολογισμό της ΕΕ για το 2012 και ταυτόχρονα επικύρωσε την ενίσχυση των εργασιών της Διερευνητικής Επιτροπής Αγνοουμένων (ΔΕΑ) και την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς στην Κύπρο με τρία εκατομμύρια ευρώ για το 2012. 

Χριστόφιας- Ερογλου αντάλλαξαν έγγραφα για τις εξωτερικές σχέσεις

Εικόνα
22 Ιανουαρίου η συνάντηση με τον Μπαν Κι Μουν. Στη συζήτηση του κεφαλαίου της διακυβέρνησης και της κατανομής εξουσιών, με έμφαση στις εξωτερικές σχέσεις, επικέντρωσαν τη συζήτησή τους ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Ερογλου, κατά τη διάρκεια τηςχθεσινής συνάντησης τους στο πλαίσιο των συνομιλιών για επίλυση του Κυπριακού.

Η Μαρκουλλή στην Ουάσιγκτον – Συνάντηση με Χίλαρι

Εικόνα
Η Υπουργός Εξωτερικών, Ερατώ Κοζάκου – Μαρκουλλή θα επισκεφθεί στα τέλη Δεκεμβρίου την Ουάσιγκτον για επαφές με την αμερικανική κυβέρνηση, αποκάλυψε αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.  Στα πλαίσια των επαφών της θα συναντηθεί στις 20 Δεκεμβρίου με την ομόλογό της, Χίλαρι Κλίντον, καθώς και άλλους αξιωματούχους της κυβέρνησης. 

Παλλαϊκές απεργιακές κινητοποιήσεις στην Ελλάδα

Εικόνα
«Η Κυβέρνηση άλλαξε, όμως η πολιτική εξακολουθεί να παραμένει το ίδιο άδικη».  ΑΘΗΝΑ: Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές, εργαζόμενοι, φοιτητές, αγρότες, άνεργοι, συνταξιούχοι, συμμετείχαν χθες στις απεργιακές κινητοποιήσεις των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ και του ΠΑΜΕ, τόσο στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη όσο και τις υπόλοιπες πόλεις της χώρας, στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας. Η αστυνομία αναφέρει ότι στη συγκέντρωση της ΓΣΕΕ η συμμετοχή έφτασε τα 5.000 άτομα, ενώ περισσότερους από 13.000 διαδηλωτές είχε το ΠΑΜΕ, στην Αθήνα. 

Επανέρχεται στο χάρτη της Ευρωζώνης το Καστελλόριζο

Εικόνα
Την άμεση συμπερίληψη του Καστελόριζου στο χάρτη της Ευρωζώνης, που έχει εκδώσει η Γενική Διεύθυνση Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ζήτησε ο αρμόδιος Αντιπρόεδρος της Κομισιόν Ολι Ρεν, μετά από παρέμβαση της Ελληνίδας ομολόγου του Μαρίας Δαμανάκη. Το όλο θέμα είχαν φέρει στο Εθνικό Κοινοβούλιο Ελληνες βουλευτές, με αποτέλεσμα να κινητοποιηθεί η κ. Δαμανάκη, η οποία χθες έστειλε επιστολή στη παραπάνω ΓΔ και στον Αντιπρόεδρο Ολι Ρεν, ζητώντας τη διόρθωση της παράληψης που αφορά ένα ευαίσθητο για την Ελλάδα θέμα.