Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Μαρτίου 4, 2014

Υπερψηφίζουν χέρι-χέρι και ακολουθεί μετωπική

Εικόνα
Ίσως ενα από τα πιο σημαντικά επεισόδια της συνεργασίας ΔΗΣΥ-ΔΗΚΟ θα εκτυλιχθεί το μεσημέρι στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής. Με τις ψήφους των βουλευτών του Δημοκρατικού Κόμματος αναμένεται ότι θα καταστεί δυνατή -στη δεύτερη προσπάθεια μέσα σε τέσσερις ημέρες- η ψήφιση σε νόμο, του νομοσχεδίου για τις αποκρατικοποιήσεις, αφού είναι δεδομένη η στήριξη από τον ΔΗΣΥ, το ΕΥΡΩΚΟ και τον Ζ. Κουλία. Αμέσως μετά το πράσινο φως για τις αποκρατικοποιήσεις, τα δύο κόμματα πιθανότητα θα βρεθούν σε πορεία σύγκρουσης, καθώς ήδη από τις τελευταίες ημέρες οι σχέσεις του ΔΗΚΟ και προσωπικά του Νικόλα Παπαδόπουλου με την κυβέρνηση και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας επειδεινώθηκαν. 

Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις Αθήνας-τρόικας

Εικόνα
Συνεχίζονται σήμερα οι διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους εκπροσώπους της Τρόικας με τα μάτια στραμμένα στο Eurogroup της ερχόμενης Δευτέρας όπου, όπως όλα δείχνουν, η απόφαση για τη σταδιακή εκταμίευση των εκκρεμών δόσεων θα ληφθεί στη βάση της προόδου που θα έχει συντελεστεί έως τότε.

Βροχές και χαλάζι στην Πάφο

Εικόνα
Aκραία καιρικά φαινόμενα που διήρκεσαν μία ώρα σημειώθηκαν στις 3:30 τα ξημερώματα στην πόλη της Πάφου με δυνατές βροχοπτώσεις και χαλάζι μεγάλου μεγέθους με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν δρόμοι και υποστατικά σύμφωνα με Εκπρόσωπο του Γραφείου Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας.

Πτώση στη Γουόλ Στριτ λόγω Ουκρανίας

Εικόνα
Με πτώση έκλεισε η συνεδρίαση της Δευτέρας το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, εξαιτίας των φόβων για μια στρατιωτική επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία. Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έκλεισε στις 16.168,03 μονάδες, χάνοντας 153, 68 μονάδες ή -0,94%.

Εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω τη Βουλή

Εικόνα
Μαζική αναμένεται να είναι η κινητοποίηση των εργαζομένων έξω απο την Βουλή την ώρα που θα συζητείται το επίμαχο νομοσχέδιο για τις αποκρατικοποιήσεις. Κάλεσμα προς όλους τους πολίτες για συμμετοχή στην εκδήλωση απήυθυνε το ΑΚΕΛ ενώ δεδομένη πρέπει να θεωρείται και η συμμετοχή εργαζομένων στην ΑΗΚ και την CYTA

Οστά Ασσιωτών στις φυλακές

Εικόνα
Σε εκσκαφές πλησίον των φυλακών, στην κατεχόμενη Λευκωσία, σε περιοχή που ελέγχει ο τουρκικός στρατός, εντοπίστηκαν υπολείμματα οστών που πιστεύεται πως ανήκουν στους αγνοούμενους της Άσσιας, οι οποίοι είχαν εκτελεστεί στην τοποθεσία Ορνίθι. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, στο σημείο εντοπίστηκε τις τελευταίες μέρες αριθμός οστών, όχι όμως ολόκληροι σκελετοί.

Σύμβούλος του Κάμερον ύποπτος για παιδεραστία

Εικόνα
Στενός σύμβουλος του βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον και επί σειρά ετών σύμβουλος του Συντηρητικού κόμματος εξαναγκάστηκε σε παραίτηση μετά τη σύλληψή του τον περασμένο μήνα για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα η Ντάουνινγκ Στριτ.

Kυρώσεις κατά της Ρωσίας εξετάζουν οι ΗΠΑ

Εικόνα
Η Ρωσία παραβίασε το διεθνές δίκαιο με τη στρατιωτική της επέμβαση στην  Ουκρανία,  δήλωσε ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, προειδοποιώντας ότι η Ουάσιγκτον θα εξετάσει την επιβολή μιας σειράς οικονομικών και διπλωματικών κυρώσεων, που θα απομονώσουν τη Μόσχα.