Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Νοεμβρίου 11, 2011

Σαν σήμερα...11 Νοεμβρίου

Εικόνα
Γιορτάζουν: Βίκτορας, Βικτωρία, Μηνάς. Γεγονότα

Ελλάδα: Ανάδυση Λουκά Παπαδήμου από το πολυήμερο «ψυχόδραμα»

Εικόνα
Στις δύο το μεσημέρι ορκίζεται η νέα Κυβέρνηση με υπουργούς από ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ. – Ικανοποίηση Μέρκελ, Κομισιόν και ΗΠΑ. – Τριγμοί στις καρέκλες Γιώργου Παπανδρέου και Αντώνη Σαμαρά. Η κυβέρνηση Λουκά Παπαδήμου ορκίζεται στις 14:00 σήμερα Παρασκευή. Μέχρι το βράδυ της Πέμπτης τα επιτελεία των τριών κομμάτων που στηρίζουν τη νέα κυβέρνηση συσκέπτονταν στο Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να καταλήξουν στο νέο κυβερνητικό σχήμα. Επίσημη ανακοίνωση για τη σύνθεση της κυβέρνησης δεν έχει εκδοθεί.

Τελεσίγραφο του Όλι Ρεν στην Κύπρο για ουσιαστικά μέτρα

Εικόνα
Απογοητευτικές προβλέψεις της Κομισιόν για την Κυπριακή οικονομία Σε αυστηρές συστάσεις σε πέντε κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αντιμετωπίζουν σοβαρά δημοσιονομικά προβλήματα περιλαμβανομένης και της Κύπρου προέβη με χθεσινές δηλώσεις του ο ευρωπαίος επίτροπος για την οικονομία, Όλι Ρέν.

Νέα μέτρα εντός των ημερών προαναγγέλλει ο Καζαμίας

Εικόνα
Για τον πλούτο και τον δημόσιο τομέα Σε επικείμενα μέτρα για τον πλούτο, την πολυτέλεια και το δημόσιο αναφέρθηκε χθες ο Κίκης Καζαμίας, μετά από συνάντησή του με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας. «Αν και η κατάσταση στα δημοσιονομικά είναι υπό έλεγχο η κυβέρνηση εντούτοις επεξεργάζεται και τρίτο πακέτο μέτρων», είπε.

Πισσαρίδης: «Δεν λύονται τα προβλήματα με τις φορολογίες»

Εικόνα
"Επικίνδυνο να περιμένουμε ότι θα σωθούμε από το Φυσικό Αέριο"  Ο Νομπελίστας οικονομολόγος Χριστόφορος Πισσαρίδης έξέφρασε την άποψη ότι είναι επικίνδυνο να περιμένουμε ότι η κυπριακή οικονομία θα σωθεί από τα έσοδα που μπορεί να προκύψουν από ενδεχόμενη εξεύρεση φυσικού αερίου στην κυπριακή ΑΟΖ. 

Απόψε έξω από το Προεδρικό οι Αφυπνισμένοι-Αγανακτισμένοι

Εικόνα
Τέσσερις μήνες από την τραγωδία στο Μαρί Σήμερα Παρασκευή 11.11.11,  τέσσερεις μήνες μετά, όλοι οι πολίτες έξω από το προεδρικό στις 8 το βράδυ για να απαιτήσουν την δικαίωση των θυμάτων του εγκλήματος στο Μαρί, αναφέρει σε ανακοίνωση της η Ομάδα Αφυπνισμένων-Αγανακτισμένων Πολιτών.

Η Μέρκελ πιέζει την Ιταλία για νέα ηγεσία και μέτρα

Εικόνα
«Είναι σημαντικό να ανακτήσει η χώρα την αξιοπιστία της» λέει η καγκελάριος -  Ο Μπερλουσκόνι φεύγει, αλλά όχι και από το «παιχνίδι». Ισχυρή πίεση προς την Ιταλία ασκεί η γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ, ζητώντας να αποσαφηνιστεί τάχιστα το πολιτικό σκηνικό προς ανάκτηση της αξιοπιστίας της χώρας και να δρομολογηθεί η υιοθέτηση των μέτρων λιτότητας. «Είναι πολύ σημαντικό να ανακτήσει η Ιταλία την αξιοπιστία της. Εχω την εντύπωση ότι η Ιταλία κινείται στη σωστή κατεύθυνση, αλλά ο χρόνος πιέζει» δήλωσε την Πέμπτη η Μέρκελ από το Βερολίνο, την ώρα που στη γειτονική χώρα κερδίζει έδαφος η συγκρότηση κυβέρνησης ευρείας συμμετοχής υπό τον Μάριο Μόντι.

Στο Ανώτατο Δικαστήριο η άρση ασυλίας του Χριστόφια

Εικόνα
Δικηγόροι συγγενών των θυμάτων προωθούν τη διαδικασία Με επιστολή του προς τον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, ο δικηγόρος της οικογένειας των θυμάτων Παναγιώτη Θεοφίλου και του Αιμίλιου Πέτρου, Χρίστος Τριανταφυλλίδης, τον καλεί να προβεί σε εκ νέου ερμηνεία της σχετικής νομοθεσίας για άρση της ασυλίας του Προέδρου Χριστόφια και συμπερίληψης του στις ποινικές έρευνες που διεξάγει η αστυνομία για την τραγική έκρηξη στο Μαρί. Στον γενικό Εισαγγελέα έχει σταλεί προηγουμένως άλλη μία παρόμοια επιστολή από δικηγόρους άλλων συγγενών θυμάτων.