Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Νοεμβρίου 4, 2011

Πράγματα παράξενα όμως αληθινά, που σίγουρα δεν τα ξανάκουσες!

Εικόνα
Ήξερες πως: ... ο εγκέφαλος του ανθρώπου έχει δισεκατομμύρια νεύρα; ... ο άνθρωπος έχει όσα κόκαλα έχει ένα άλογο; ... ο συνεχής θόρυβος μπορεί να βλάψει την ακοή ; Εργάτες διαφόρων εργοστασίων, που εργάζονται με μεγάλα μηχανήματα, εάν δεν προστατεύουν τα αυτιά τους, μπορεί κάποτε να χάσουν την ακοή τους!

Σαν σήμερα...4 Νοεμβρίου

Εικόνα
Γεγονότα 1821 : Οι επαναστατημένοι Έλληνες νικούν τους Τούρκους στο Χαλάνδρι και το Μαρούσι. Στη συνέχεια καταλαμβάνουν την Αθήνα και αρχίζουν τη δεύτερη πολιορκία της Ακροπόλεως. 1899 : Εκδίδεται το έργο του Φρόιντ «Η ερμηνεία των ονείρων» . 1918 : Συνέρχεται το ιδρυτικό συνέδριο του ΣΕΚΕ (νυν ΚΚΕ) στα γραφεία του Συνδέσμου Μηχανικών Ατμοπλοίων στον Πειραιά. 1956 : Καταστέλλεται από τα σοβιετικά τανκς η αντικομουνιστική εξέγερση των κατοίκων της Βουδαπέστης. 2.500 οι νεκροί Ούγγροι και 700 οι σοβιετικές απώλειες.

Ζητούνται φοιτητές/τρίες Αγγλικής Φιλολογίας.

Ζητούνται για part time  εργασία,  φοιτητές/τρίες Αγγλικής Φιλολογίας για μεταφράσεις. Απαιτούμενα προσόντα : 1)  Άριστη γνώση της Αγγλικής γλώσσας. 2) Άριστη γνώση Η/Υ κυρίως Microsoft Word και Internet. 2) Συνεργάσιμος/ή.  Οι ενδιαφερόμενοι να αποστείλουν βιογραφικό στο: cypruspress@hotmail.gr

Στερεές βάσεις συνεργασίας Κύπρου-Ισραήλ για ασφάλεια και ειρήνη

Εικόνα
Σιμόν Πέρες:«Δεν απειλούμε, αλλά και ούτε θα ανεχθούμε απειλές από κανένα» - Κοινή Επιτροπή για διαμόρφωση  του μεσογειακού οράματος Κύπρου-Ισραήλ. Σταθερές βάσεις για τη διασφάλιση ειρήνης και ασφάλειας στην περιοχή  καθώς και τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών έθεσαν Κύπρος και Ισραήλ  με την επίσημη επίσκεψη του Ισραηλινού Προέδρου Σιμόν Πέρες στη Λευκωσία. Οι δύο χώρες διακήρυξαν την απόφαση τους να αξιοποιήσουν τις συνθήκες που δημιουργούνται από τη σύναψη των νέων συμφωνιών μεταξύ τους, αλλά και τις σχέσεις που διατηρούν οι δύο χώρες παραδοσιακά, για να επιτευχθεί οικονομική, επιστημονική, τεχνολογική ευημερία αλλά και ειρήνη στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Μεσογείου. Αυτά ήταν τα μηνύματα που έστειλαν από το Προεδρικό, στα πλαίσια της διήμερης επίσκεψης του Ισραηλινού Προέδρου, Δημήτρης Χριστόφιας και Σιμόν Πέρες. 

Θρίλερ στην Ελλάδα με τα «παραιτούμαι-δεν παραιτούμαι» του Γ. Παπανδρέου

Εικόνα
Τη λύση στην κρίση θα δώσουν σήμερα τα μεσάνυκτα τα ΝΑΙ και τα ΟΧΙ στη ψήφο εμπιστοσύνης. Έπειτα από ολοήμερο θρίλερ που άρχισε χθες την αυγή με δήλωση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και Υπουργού Οικονομικών Βαγγέλη Βενιζέλου ότι εγκαταλείπεται η απόφαση για δημοψήφισμα και τα αλλεπάλληλα «θα παραιτηθώ, δεν θα παραιτηθώ» του πρωθυπουργού  Γιώργου Παπανδρέου, και αφού μεσολάβησε  δήλωση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά ότι θα στηρίξει τη «δανειακή συμφωνία» που έγινε στις Βρυξέλλες στις 26 και 27 Οκτωβρίου, η πολιτική κρίση στην Ελλάδα πήρε νέα πορεία το βράδυ με ομιλίες του Γ. Παπανδρέου στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ και αργότερα στην ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση του θέματος ψήφου εμπιστοσύνης . Ο Γ. Παπανδρέου έκαμε σαφές ότι δεν σκοπεύει να παραιτηθεί, δηλώνοντας  ότι «η παραίτηση της κυβέρνησης θα άφηνε τη χώρα αίολη».

Συνεδρία Εθν. Συμβουλίου στις 9 Νοεμβρίου για τη Ν. Υόρκη

Εικόνα
Συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου συγκάλεσε για την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011 στις 10:00,το πρωί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας. Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση θέμα της συνεδρίας του Εθνικού Συμβουλίου θα είναι η πρόσφατη συνάντηση της Νέας Υόρκης. Η συνεδρία συνεκλήθη υπό τη σκιά των επικρίσεων των κομμάτων της αντιπολίτευσης για τους χειρισμούς του Προέδρου Χριστόφια στις συνομιλίες, επικρίσεις τις οποίες πυροδότησαν τόσο η δήλωση του ΓΓ του ΟΗΕ αλλά και πληροφορίες για δυσμενή για την πλευρά μας αποτελέσματα, πού διαρρέουν καθημερινά από τουρκικές πηγές και τον ίδιο τον τουρκοκύπριο ηγέτη Ντερβίς Έρογλου.  πηγή:  http://www.iefimerida.com.cy/efimerida/page.php?pageID=13&instance_ID=23&newsid=8716

Παράταση στις παράνομες διατρήσεις έδωσε η Βουλή

Εικόνα
Νέα παράταση διάρκειας δεκαοκτώ μηνών δόθηκε χθες από την Ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων στους κάτοχους μη αδειοδοτημένων φρεατίων, παρόλο που η πλειοψηφία των βουλευτών που τοποθετήθηκε εξέφρασαν την δυσαρέσκειά τους για το γεγονός ότι εξακολουθεί να υφίσταται αυτό το πρόβλημα που συντείνει στην εφαλμύριση του υδροστρώματος της Κύπρου. 

Έρογλου: «Το πάρε – δώσε άρχισε πριν από τη Νέα Υόρκη»

Εικόνα
Συνεχίζοντας τις προσπάθειες δημιουργίας εντυπώσεων και προκλήσεων ο Τ/κ ηγέτης Ντερβίς Ερογλου, σε δηλώσεις του στο σπίτι της Τουρκίας στη Νέα Υόρκη ανέφερε ότι η διαδικασία του πάρε - δώσε άρχισε πριν τη συνάντηση της Νέας Υόρκης στην Κύπρο. Επανέλαβε τη θέση ότι οι συνομιλίες δεν είναι δυνατόν να κρατήσουν εσαεί, ενώ για τη διεθνή διάσκεψη ανέφερε ότι αυτή θα είναι τετραμερής ή πενταμερής και σε αυτή θα συμμετάσχουν οι εγγυήτριες δυνάμεις και οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων.

Διαστάσεις παίρνει η υπόθεση με τα κλεμμένα αυτοκίνητα

Η Αστυνομία συνιστά σε αγοραστές μεταχειρισμένων να ελέγξουν τα στοιχεία τους Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Μιχάλης Κατσουνωτός αναφερόμενος στην υπόθεση που αφορά τις κλοπές αυτοκινήτων είπε πως ''από τις μέχρι τώρα ανακρίσεις και εξετάσεις, προκύπτει ότι τουλάχιστον σε δύο περιπτώσεις οι ύποπτοι, σε συνεργασία, εξασφάλιζαν από καταστρεμμένα ή αποσυρμένα αυτοκίνητα, συνεπεία τροχαίων δυστυχημάτων ή φθοράς, τον αριθμό πλαισίου (shashi number), το οποίο τοποθετούσαν σε κλεμμένο όχημα της ίδιας μάρκας, τύπου και χρώματος, καθώς και τις πινακίδες εγγραφής''.