Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Οκτωβρίου 17, 2013

Η Ε.Ε θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για επίτευξη λύσης

Εικόνα
Η ΕΕ θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίτευξη συνολικής λύσης στο Κυπριακό, δήλωσε χθες ο Επίτροπος Διεύρυνσης, Στέφαν Φούλε, ο οποίος χαρακτήρισε «ενθαρρυντική» την απόφαση Αθηνών και Αγκυρας να πραγματοποιήσουν συναντήσεις με τους διαπραγματευτές των δύο κοινοτήτων.

Ο καβγάς των δύο έφερε νέες εκροές

Εικόνα
Νέες εκροές από το τραπεζικό σύστημα της Κύπρου φέρνει η σύγκρουση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας. Αυτό κατήγγειλε χθες ο γ.γ. του ΑΚΕΛ, σημειώνοντας ότι οι αρνητικές εξελίξεις ήρθαν τη στιγμή που τα πράγματα άρχισαν να σταθεροποιούνται.

Καθαρά Ευρωπαϊκό πρόβλημα το Κυπριακό

Εικόνα
Το Κυπριακό αυτή τη στιγμή είναι ένα "απόλυτα ευρωπαϊκό πρόβλημα" και απαιτούμε όπως αυτός ο παράγοντας ενσωματωθεί πλήρως στη νέα προσπάθεια που ξεκινούμε, ανέφερε απόψε ο διαπραγματευτής στις συνομιλίες Ανδρέας Μαυρογιάννης, μιλώντας σε δημόσια συζήτηση που οργάνωσε το Europe Direct Λεμεσού, ο ΟΠΕΚ, το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο και η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο, με θέμα «Οι Ευρωτουρκικές Σχέσεις και το Κυπριακό: Στρατηγικές στο νέο ευρωπαϊκό περιβάλλον».

Αρχίζει τις επαφές του στο Λουξεμβούργο

Εικόνα
Με ομιλία ενώπιον του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου το οποίο συνέρχεται σε ειδική συνεδρίαση αρχίζει τις διήμερες επαφές του στο Λουξεμβούργο ο Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου. Ο κ, Ομήρου θα απευθύνει ομιλία στο Συνέδριο και θα ακολουθήσει ανοικτή συζήτηση. Τον κ. Ομήρου θα καλωσορίσει ο Πρόεδρος του Συνεδρίου  Vitor Caldeira και ο Λάζαρος Λαζάρου, ο Κύπριος εκπρόσωπος στο Συνέδριο.

Πεζός παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στην Πάφο

Εικόνα
Σοβαρή αλλά εκτός κινδύνου χαρακτηρίζεται η κατάσταση του 59χρονου Ανδρέα Δημητρίου κατοίκου της συνοικίας του Μουταλου ο οποίος παρασύρθηκε χθες βράδυ από αυτοκίνητο στην οδό Κεμάλ Ατατουρκ. Ο άτυχος 59χρονος στεκόταν στην αριστερή πλευρά  του δρόμου όταν κάτω από συνθήκες που διερευνούνται από την τροχαία Πάφου παρασύρθηκε από αυτοκίνητο που κινείτο στο δρόμο με βόρεια κατεύθυνση. Το αυτοκίνητο οδηγούσε 34χρονος επίσης κάτοικος της συνοικίας. Ο Δημητρίου μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο γενικό νοσοκομείο Πάφου όπου διαπιστώθηκε ότι  έφερε κάταγμα κρανίου. Νοσηλεύεται στην μονάδα εντατικής παρακολούθησης του γενικού νοσοκομείου Πάφου.
Εικόνα
Χάπια και άλλες απαγορευμένες ουσίες που χρησιμοποιούνται ως αναβολικά εντόπισε χθες η αστυνομία σε κατάστημα πώλησης συμπληρωμάτων διατροφής, ιδιοκτησίας 39χρονου, ο οποίος συνελήφθηκε για διευκόλυνση των ανακρίσεων. Συγκεκριμένα, μετά από έρευνα μελών της ΥΚΑΝ και των φαρμακευτικών υπηρεσιών, δυνάμει δικαστικού εντάλματος, εντοπίστηκαν στο κατάστημα του 39χρονου 575 χάπια και 9 μπουκαλάκια με υγρή ουσία που πιστεύεται ότι είναι αναβολικά, καθώς και 68 μπουκαλάκια με σκόνη που πιστεύεται ότι είναι απαγορευμένες ουσίες.

Λύση Κυπριακού «άμεσα»

Εικόνα
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι έτοιμη να ενισχύσει περαιτέρω την διαδικασία των συνομιλιών για επίλυση του Κυπριακού αν το ζητήσουν τα δύο μέρη και αν συμφωνήσουν τα Ηνωμένα Έθνη. Η αναφορά της Κομισιόν περιέχεται στο Έγγραφο Στρατηγικής που συνοδεύει την ετήσια έκθεση προόδου για την Τουρκία. Στο ίδιο έγγραφο γίνεται επίσης αναφορά στο Κυπριακό και στα κυριαρχικά δικαιώματα των κρατών μελών να συνάπτουν διμερείς συμφωνίες για την εκμετάλλευση των φυσικών τους πόρων.