Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Μαρτίου 14, 2012

Σαν σήμερα...15 Μαρτίου

Εικόνα

Στην τελική ευθεία ο ΔΗΣΥ για την ανάδειξη υποψηφίου για το 2013

Εικόνα
Στην κούρσα και η Ελένη Θεοχάρους.- Αναστασιάδης: «Τη συγχαίρω για το θάρρος της».- Η εκλογή το Σάββατο από τα 1003 μέλη του Ανωτάτου Συμβουλίου.

Με 7.5 δις για επενδύσεις ήρθε ο Πρόεδρος της Triple Five

Εικόνα
«Η Κύπρος από τις καλύτερες χώρες για επενδύσεις», δηλώνει ο Ναντέρ Γκερμεζιάν.- Εξήγησε τα σχέδια του για τουρισμό, τράπεζες, ομόλογα, ενέργεια ακόμη και για εργοστάσιο κατασκευής αυτοκινήτων. 

Υποβάθμισε και τις κυπριακές τράπεζες ο Moody’s

Εικόνα
Σε υποβάθμιση των κυπριακών τραπεζών προχώρησε χθες το πρωί, ο οίκος Moody’s. Ο οίκος υποβάθμισε τις διαβαθμίσεις της Τράπεζας Κύπρου για καταθέσεις και δάνεια κατά δύο βαθμίδες σε B1 από Ba2, της Λαϊκής τράπεζας κατά μία βαθμίδα σε B3 από B2 και της Ελληνικής επίσης κατά μία βαθμίδα σε Ba3 από Ba2. Ο ορίζοντας για Τράπεζα Κύπρου και Ελληνική είναι αρνητικός και για τη Λαϊκή είναι εξελισσόμενος .

Τέλος στο πολύκροτο θέμα φορολόγησης της Εκκλησίας

Εικόνα
Τη Συμφωνία ανακοίνωσαν χθες το πρωί, εκ μέρους του κράτους και της Εκκλησίας, οι Κίκης Καζαμίας και Γιάννος Χαριλάου. – Επικύρωση από το Υπουργικό και την Ιερά Σύνοδο.

Εισηγήσεις ΔΗΚΟ για ανάκτηση της αξιοπιστίας της οικονομίας

Εικόνα
Αν δεν υιοθετηθούν από την Κυβέρνηση θα προωθηθούν στη Βουλή για έγκριση, δηλώνει ο Ν. Παπδόπουλος. Μέτρα για την ανάκτηση της αξιοπιστίας της κυπριακής οικονομίας, μεταξύ των οποίων επέκταση του ορίου αφυπηρέτησης στο 64ο έτος και αναδιάρθρωση της ΑΤΑ, προτείνει το ΔΗΚΟ, δια του Αντιπροέδρου του Νικόλα Παπαδόπουλου, σε συνδυασμό με 15 μέτρα ανάπτυξης τα οποία, σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο, μπορούν να υιοθετηθούν άμεσα χωρίς σημαντικές δημοσιονομικές επιπτώσεις.

Ο Χατζηπέτρου, άλλα 4 χρόνια, στην ηγεσία της ΠΑΣΥΔΥ

Εικόνα
Τα έβαλε με Καζαμία, κόμματα και δημοσιογράφους για τα μέτρα που επηρεάζουν τους δημοσίους υπαλλήλους.  Τα προβλήματα της οικονομίας ως συνέπεια της οικονομικής κρίσης και τα «μονομερή μέτρα» που έλαβαν Κυβέρνηση και Βουλή ως απάντηση, απασχόλησαν τις εργασίες του 49ου Συνεδρίου της ΠΑΣΥΔΥ, το οποίο ολοκλήρωσε χθες τις εργασίες του.

Έρογλου και Αγκυρα επιμένουν σε λύση πριν την Προεδρία

Εικόνα
Επέστρεψε από την Άγκυρα ο κατοχικός ηγέτης. Σήμερα νέα συνάντηση με Χριστόφια   Υπάρχει ομοφωνία Άγκυρας-ψευδοκράτους στο Κυπριακό, δήλωσε ο κατοχικός ηγέτης, Ντερβίς Ερογλου, ο οποίος ολοκλήρωσε τις επαφές του στην Τουρκία και επέστρεψε στα κατεχόμενα.

Τραγωδία με 28 νεκρούς σε σήραγγα στην Ελβετία

Εικόνα
22 είναι 12χρονοι μαθητές από το Βέλγιο Είκοσι οκτώ άνθρωποι, ανάμεσά τους 22 μαθητές από το Βέλγιο, σκοτώθηκαν αργά το βράδυ της Τετάρτης σε τροχαίο που σημειώθηκε στη Σιέρε, στο καντόνι Βαλέ της νότιας Ελβετίας, κοντά στα σύνορα με την Ιταλία, όπως μετέδωσε το ελβετικό πρακτορείο ειδήσεων SDA-ATS.

Πρόταση Καρογιάν για μίνιμουμ συγκλίσεις στο Εθνικό

Εικόνα
Επιστολή με έξι άξονες στον Πρόεδρο και τους Αρχηγούς των κομμάτων  Ολοκληρωμένη πρόταση που περιέχει έξι άξονες συμφωνίας και άμεσες και μεσομακροπρόθεσμες ενέργειες, για δημιουργία συνθηκών που θα οδηγήσουν σε μια συμφωνία στη βάση μίνιμουμ συγκλίσεων στο κυπριακό πρόβλημα, διατυπώνει σε επιστολή που απέστειλε χθες το πρωί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους Αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων που μετέχουν στο Εθνικό Συμβούλιο, ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Μάριος Καρογιάν.