Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Ιανουαρίου 29, 2012

Κινητοποίηση για αποφυγή εργασιακής αναταραχής

Εικόνα
Εκρηκτικό κλίμα έχει δημιουργηθεί στις εργασιακές σχέσεις μετά την κατάρρευση των συνομιλιών Εργοδοτών και Συντεχνιών και την απόφαση της ΟΕΒ για άμεσο πάγωμα μισθών και ΑΤΑ στον ιδιωτικό τομέα.  Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης ανακοίνωσε ότι αναλαμβάνει επαφές με τους κοινωνικούς εταίρους με επιδίωξη την άρση του αδιεξόδου και αποφυγή της αναταραχής.

Η Ελλάδα σε ασφυκτικό κλοιό από δανειστές και ΕΕ

Εικόνα
Παπαδήμος: «Αν δεν κλείσουμε το PSI ως την Τετάρτη, το χάσαμε το τρένο» ΑΘΗΝΑ: Ώρα δύσκολων αποφάσεων για τους κκ. Παπαδήμο και Βενιζέλο, καθώς οι πιέσεις των δανειστών και ΕΕ δημιουργούν κλίμα ασφυξίας σε κυβέρνηση, κόμματα και βουλευτές.

Εκτίμηση για τη στάση της Ρωσίας εκφράζουν κυβέρνηση και κόμματα

Έτοιμοι με προτάσεις στο Εθνικό Συμβούλιο οι πολιτικοί αρχηγοί για αλλαγή στρατηγικής – Υποεπιτροπή για να ετοιμάσει πρόταση λύσης εισηγείται ο Αναστασιάδης. Ικανοποίηση εξέφρασαν η Κυβέρνηση και όλα τα Κόμματα, για τις θέσεις αρχής στο Κυπριακό,  που η Μόσχα επανέλαβε με δήλωση του Ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, μετά τη συνάντηση στο Green Tree. Ωστόσο  παραμένουν οι διαφωνίες των κομμάτων της αντιπολίτευσης για τους χειρισμούς Χριστόφια και ετοιμάζονται για το Εθνικό Συμβούλιο, που αναμένεται να συνέλθει προς το τέλος της εβδομάδας, για να αξιώσουν την αλλαγή στρατηγικής. 

Κρίσιμη εβδομάδα για τα μέτρα ανάπτυξης

Εικόνα
Συναντήσεις Καζαμία με τα κόμματα Οι διεργασίες για κλείσιμο του αναπτυξιακού πακέτου μέτρων, μπαίνουν στην τελική ευθεία. Εντός της εβδομάδας θα συνέλθει η Συμβουλευτική Οικονομική Επιτροπή ενώ ο Κίκης Καζαμίας έχει προγραμματίσει συναντήσεις με τα κόμματα. Ακολούθως οι προτάσεις θα κατατεθούν στο Υπουργικό και στη συνέχεια θα σταλούν στη Βουλή. Ο στόχος είναι να εγκριθούν με ομοφωνία. Η λήψη αναπτυξιακών μέτρων χαρακτηρίζεται επιτακτική ανάγκη από κυβέρνηση και κόμματα, μετά και τις πρόσφατες υποβαθμίσεις από δύο ξένους οίκους αξιολόγησης.

Μνημόσυνο του Αρχηγού της ΕΟΚΑ Γρίβα-Διγενή

Εικόνα
Τελέστηκε χθες το πρωί στην εκκλησία Αγίου Νικόλαου στη Λεμεσό το 38ο μνημόσυνο του αρχηγού της ΕΟΚΑ Στρατηγού Γεώργιου Γρίβα Διγενή, προϊσταμένου του Μητροπολίτη Λεμεσού Αθανασίου.  Τον Στρατηγό Διγενή τίμησαν ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Νίκος Αναστασιάδης, βουλευτές του ΔΗΣΥ, εκπρόσωποι του Ευρωπαϊκού Κόμματος, των Συνδέσμων Αγωνιστών ΕΟΚΑ, του Μελάθρου Αγωνιστών, του Συμβουλίου Ιστορικής Μνήμης Αγώνα ΕΟΚΑ, δημοτικοί σύμβουλοι, και εκπρόσωποι της Εθνικής Φρουράς και της ΕΛΔΥΚ. Του μνημόσυνου ακλούθησε πορεία προς το κρησφύγετο και τον τάφο του Διγενή, όπου τελέστηκε τρισάγιο και κατατέθηκαν στεφάνια στον χώρο του ανδριάντα. 

48χρονη έχασε τη ζωή της σε μηχάνημα αδυνατίσματος

Εικόνα
Μιλούσε στο τηλέφωνο και έπαθε ηλεκτροπληξία Γυναίκα 48 ετών, έχασε τη ζωή της την ώρα που βρισκόταν σε μηχάνημα αδυνατίσματος σε ινστιτούτο αισθητικής στο Δάλι. Πρόκειται για την Μαριάννα Κουμπαρή Θεμιστοκλέους από το Δάλι.  Γύρω στις 19:30 του Σαββάτου, ενώ η γυναίκα βρισκόταν μόνη της στο ινστιτούτο αισθητικής της κουνιάδας της στο Δάλι και συνδεδεμένη με μηχάνημα αδυνατίσματος, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται έχασε τις αισθήσεις της.

Επίσκεψη στην Κύπρο του υφυπουργού Ενέργειας της Ελλάδας

Εικόνα
Παρέστη στο 1ο Ενεργειακό Συνέδριο Κύπρου και είχε επίσημες επαφές για το ΦΑ. Την Κύπρο επισκέφθηκε χθες  ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής της Ελλάδας, Γιάννης Μανιάτης. Η επίσκεψη του Έλληνα υφυπουργού πραγματοποιήθηκε  ύστερα από πρόσκληση του Ινστιτούτου Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (ΙΕΝΕ). Ο κ. Μανιάτης μίλησε  στο 1ο Ενεργειακό Συμπόσιο Κύπρου, με θέμα «Οι Ενεργειακοί Πόροι της Κύπρου και τα Νέα Δεδομένα στην Ανατολική Μεσόγειο», που θα πραγματοποιήθηκε χθες  το πρωί στο ξενοδοχείο Χίλτον.