Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Οκτωβρίου 10, 2011

Σκάνδαλο με τα ελικόπτερα! (ΘΕΜΑ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΤΩΝ AW139)

Εικόνα
Σοβαρότατο θέμα αξιοπιστίας και κατ’ επέκταση ασφάλειας για τα δύο ελικόπτερα, τύπου AGUSTA WESTLAND (AW) 139 που απέκτησε, ως γνωστόν, πρόσφατα η αστυνομία, εγείρει η γενική ελέγκτρια της Δημοκρατίας.
Το όλο θέμα, το οποίο προέκυψε μετά τον εντοπισμό μεταχειρισμένων εξαρτημάτων αλλά και ανταλλακτικών των ελικοπτέρων, κατά παράβαση της σχετικής σύμβασης που έχει υπογραφεί με την κατασκευάστρια εταιρεία, προσλαμβάνει πλέον διαστάσεις σοβαρότατου σκανδάλου. Ως γνωστόν, το θέμα ήρθε στη δημοσιότητα περί τα τέλη Αυγούστου, μετά από καταγγελία του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΔΗΣΥ, Τάσου Μητσόπουλου, και σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Αλήθεια».
Ωστόσο, τέσσερις μήνες μετά από τον εντοπισμό μεταχειρισμένων εξαρτημάτων και ανταλλακτικών των δύο ελικοπτέρων -τα οποία η αστυνομία και κατ’ επέκταση η Κυπριακή Δημοκρατία πλήρωσε ως καινούργια - η συμπεριφορά της προμηθεύτριας εταιρείας συνιστά πρόκληση. Πέραν από το ότι απέστειλε κατόπιν παραστάσεων και δεύτερο ανταλλακτικό, το οποίο επίσης…

Νέο μέτωπο σύγκρουσης, η επίρριψη ευθύνης για την Έκρηξη στούς νεκρούς

Εικόνα
«Ανεγκέφαλο, κατάπτυστο, ιερόσυλο και προσπάθεια αποπροσανατολισμού»  χαρακτηρίζουν  τα κόμματα το πόρισμα της Αστυνομίας, η οποία λέγει, ότι «δεν εισηγήθηκε... δίωξη τους» (!)
Η επίρριψη ευθύνης από το πόρισμα της Αστυνομίας, στον Διοικητή Ναυτικού, Ανδρέα Ιωαννίδη και τον Διοικητής της βάσης « Ευάγγελος Φλωράκης», Λάμπρο Λάμπρου, για την Έκρηξη, πυροδότησε φλογιστική επίθεση από τα Κόμματα έναντίον τόσο της Αστυνομίας όσο και της Κυβέρνησης.

«Ανεγκέφαλους και θρασύδειλους συνωμότες» αποκάλεσε τους κυβερνώντες ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Νίκος Αναστασιάδης, «κατάπτυστο και προσβλητικό» χαρακτήρισε το πόρισμα ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου, «ευθύνες σε θύματα δεν μπορούν να αποδοθούν» δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Μάριος Καρογιάν και επαναλαμβάνει την πρόταση του για παραίτηση του Προέδρου Χριστόφια.

 «Ασελγούν στη μνήμη των νεκρών στην προσπάθειά τους να περισωθούν» δήλωσε ο ΓΓ του Ευρωπαϊκού Κόμματος Ρίκος Ερωτοκρίτου, και οι Οικολόγοι χαρακτηρίζου…

Σε κρίσιμο σταυροδρόμι η Κύπρος, δηλώνει ο Πρόεδρος Χριστόφιας

Εικόνα
Αυτός, είπε, θα πράξει «ό,τι είναι δυνατό για να διασφαλιστεί η πολιτική σταθερότητα και η συνταγματική τάξη», υπονοώντας σαφώς ότι θέμα παραίτησής του δεν είναι μέσα στις σκέψεις του.
Ενδεχόμενη υπόσκαψη της πολιτικής σταθερότητας και της ενότητας θα έχει σημαντικές αρνητικές επιπτώσεις για την Κύπρο, τον λαό και κάθε πολίτη ξεχωριστά, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, ενώ αναφερόμενος στο Κυπριακό είπε ότι η Κύπρος και ο κυπριακός λαός βρίσκονται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι και μίλησε για κρίσιμες εξελίξεις, σημειώνοντας ότι οι επόμενοι μήνες, ενδεχόμενα θα καθορίσουν πολλά για το μέλλον μας για τα επόμενα πολλά χρόνια.

Παράλληλα υποσχέθηκε  ότι δεν θα δεχθεί λύση, χωρίς την επιστροφή της Μόρφου και της Αμμοχώστου, σημειώνοντας ότι «αυτό το χρονικό διάστημα η τ/κή πλευρά υπαναχωρεί σε συμφωνηθέντα που αφορούν σε ουσιάδεις πτυχές του προβλήματος».

Σε ομιλία του στην 31η αντικατοχική πορεία του Δήμου Μόρφου στο Πολιτιστικό Κέντρο Αστρομερίτη, ο Πρόεδρος Χριστόφιας …

Κυβέρνηση και ΑΚΕΛ κατηγορούν την Αντιπολίτευση ότι κτυπά τους θεσμούς

Εικόνα
«Για όλα φταίει η αδημονία του Αναστασιάδη για την εξουσία»

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου και ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαίδης, με ανακοινώσεις του αναφορικά με τις επικρίσεις της αντιπολίτευσης για την επίρριψη ευθύνης από την Αστυνομία στους δύο ανώτατους  αξιωματικούς του Ναυτικού, Ιωαννίδη και Λάμπρου, εξαπολύουν προσωπική επίθεση κατά του Προέδρου του ΔΗΣΥ, Νίκου Αναστασιάδη. 

Ο  Κυβ. Εκπρόσωπος κάλεσε τον κ. Αναστασιάδη και την ηγεσία του ΔΗΣΥ «να αναλογιστούν σε ποιες επικίνδυνες κακοτοπιές οδηγούν τον τόπο με τέτοιες συμπεριφορές». Τους καλούμε, είπε, «να τιθασεύσουν την αδημονία τους για εξουσία, που τους εξωθεί σε επικίνδυνες συμπεριφορές. Συμπεριφορές που τελικά αποκαλύπτουν ότι το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να εκμεταλλευτούν την έκρηξη στο Μαρί για να υποχρεώσουν τον Πρόεδρο σε παραίτηση και να δώσουν στον κ. Αναστασιάδη την πολυπόθητη ευκαιρία να αναρριχηθεί στην εξουσία».

Συνεχίζοντας δήλωσε ότι «το πιο επικίνδυνο από όλα όσα είπε ο κ. Ανασ…

ΟΜΗΡΟΥ: Αναγκαία η επανεκτίμηση πορείας στο Κυπριακό

Εικόνα
«Η στάση της Τουρκίας να οδηγήσει σε οριστικό τερματισμό της ευρωπαϊκής πορείας της».

Συνέχιση της άρνησης της Τουρκίας να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της έναντι της Κυπριακής Δημοκρατίας πρέπει να οδηγήσει σε οριστικό τερματισμό της ευρωπαϊκής της πορείας, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου σε χαιρετισμό του στην 31η Αντικατοχική Πορεία του Δήμου Μόρφου, στο Πολιτιστικό Κέντρο Αστρομερίτη, καλώντας, παράλληλα, σε επανεκτίμηση της πορείας της ε/κ πλευράς.

Η αρπακτικότητα και οι επεκτατικές διαθέσεις της Τουρκίας αποδεικνύονται για ακόμη μια φορά με τις θρασύτατες και έκνομες απειλές της εναντίον των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας σε ό,τι αφορά τον υποθαλάσσιο της πλούτο, τόνισε ο κ. Ομήρου.

Η Τουρκία, συνέχισε, «επαναφέροντας στη σημερινή εποχή την πολιτική των κανονιοφόρων διεκδικεί δικαιώματα συγκυριαρχίας και συνεκμετάλλευσης, παραβιάζοντας τη Σύμβαση του ΟΗΕ για το Θαλάσσιο Δίκαιο και όλους τους συναφείς πάγιους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου».

Γι…

Έφερναν στην Κύπρο μετανάστες, ως φοιτητές

Εικόνα
Συνελήφθη συνιδιοκτήτης ιδιωτικού Κολλεγίου 

Αξιολογώντας και αξιοποιώντας πληροφορία που της δόθηκε, όπως αναφέρει σε δήλωση του ο εκπρόσωπος τύπου της Αστυνομίας Μιχάλης Κατσουνωτός, η Ασυνομία κατάφερε το Σάββατο να εξαρθρώσει κύκλωμα μεταφοράς μεταναστών υπό το καθεστώς φοιτητή στο έδαφος της Δημοκρατίας από χώρα της Ασίας, αποτρέποντας την είσοδο συνολικά 21 προσώπων που αφίχθηκαν στο αεροδρόμιο Λάρνακας έχοντας στην κατοχή τους πλαστά έγγραφα.

Συγκεκριμένα, μετά από πληροφορία που δόθηκε στην Αστυνομία και έτυχε πλήρους αξιοποίησης, πραγματοποιήθηκε ευρείας κλίμακας επιχείρηση με τη συμμετοχή σχεδόν όλου του προσωπικού της Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μεταναστεύσεως (Αρχηγείου και Κλιμάκια Λάρνακας, Αμμοχώστου, Κέντρο Ελέγχου Διαβατηρίων Αεροδρομίου Λάρνακας) και μελών των Τμημάτων Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Λευκωσίας, Λάρνακας και Μόρφου κατά την οποία δύο πρόσωπα συνελήφθηκαν για υπόθεση που αφορά αδικήματα (α) Συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος και πλημμελήματος, (β) Κυκλοφορία πλ…

Δεν έγινε παραβίαση των χωρικών μας υδάτων από την Τουρκία

Εικόνα
Αλλά καθημερινές παραβιάσεις του εναέριου χώρου

Δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής παραβίαση των χωρικών υδάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας από τουρκικά πολεμικά πλοία, δήλωσε χθες ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Εργων Ευθύμιος Φλουρέντζου, προσθέτοντας ότι παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου της Κύπρου από τουρκικά μαχητικά είναι καθημερινό φαινόμενο. 

Προειδοποίηση της Κομισιόν προς την Άγκυρα για τις απειλές κατά της Κύπρου

Εικόνα
Προειδοποίηση προς την Τουρκία να σταματήσει τις απειλές κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας θα περιλαμβάνει η ετήσια έκθεση προόδου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που δημοσιοποιείται την Τετάρτη. Στο προσχέδιο της έκθεσης, το οποίο αποκαλύπτει το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA), η Κομισιόν σημειώνει για πολλοστή φορά την απουσία προόδου στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας, εξετάζοντας εναλλακτικούς τρόπους προς ενίσχυση των σχέσεων με την Άγκυρα.

Η προειδοποίηση της Κομισιόν έρχεται με φόντο τις απειλές της Τουρκίας ότι θα «παγώσει» τις σχέσεις με την ΕΕ εάν αναλάβει η Κύπρος την κυλιόμενη προεδρία του Συμβουλίου της Ένωσης τον Ιούλιο του 2012, και εν μέσω της διαμάχης σχετικά με τις έρευνες για υδρογονάνθρακες εντός της κυπριακής ΑΟΖ.

Η Επιτροπή αναμένεται να ζητήσει «την αποφυγή οποιουδήποτε είδους απειλής, πηγής προστριβής ή ενέργειας που θα μπορούσε να βλάψει τις σχέσεις καλής γειτονίας και την ειρηνική διευθέτηση των διαφορών», όπως αναφέρεται στο προσχέδιο που εξασφάλισε το …

Μέρκελ και Σαρκοζί στο χορό πιέσεων προς την Ελλάδα

Εικόνα
Δήλωσαν ότι πρέπει να έχουν ληφθεί οι τελικές και οριστικές αποφάσεις μέχρι τέλος Οκτωβρίου

Αθήνα: Η έκθεση της τρόικας για την Ελλάδα θα αποτελέσει τον οδηγό για την οριστική αντιμετώπιση της κρίσης χρέους που αντιμετωπίζει η χώρα μας και  βάσει αυτής της αξιολόγησης θα αποφασίσει τις επόμενες κινήσεις της η Ευρωζώνη, δήλωσαν κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν χθες το απόγευμα στο Βερολίνο η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ και ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί.

Οι δύο ηγέτες, μετά το πέρας της συνάντησής τους, τόνισαν ότι υπάρχει πλήρης συμφωνία για το θέμα της κεφαλαιακής ενίσχυσης των τραπεζών -χωρίς να δώσουν λεπτομέρειες-, ενώ άφησαν να εννοηθεί ότι θα υποστηρίξουν από κοινού πρόταση για την τροποποίηση του συμφώνου Σταθερότητας, δείχνοντας με την κίνηση αυτή εμμέσως πλην σαφώς ότι έχουν ξεπεραστεί οι αποφάσεις της 21ης Ιουλίου.

Ανακοίνωσαν ότι το τελικό σχέδιο θα έχει συμφωνηθεί έως το τέλος του Οκτωβρίου, μετά τις διαβουλεύσεις στα όργανα της ΕΕ (Σύνοδος Κορυφή…

Κανονικά συνεχίζει το σκάψιμο το τρυπάνι «Ομηρος»

Εικόνα
Ξαναβγαίνει το "Πίρι Ρέϊς" - Ενισχύουν τις δυνάμεις τους οι Ισραηλινοί

Ισραηλινή αρμάδα αποτελούμενη από κορβέτες, περιπολικά ανοικτής θαλάσσης και πάντα με την υπσστήριξη της Αεροπορίας της χώρας θα εντείνει την επιτήρηση γύρω από την εξέδρα "Όμηρος" στα νότια της Κύπρου την ώρα που νέες έρευνες στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου αναμένεται να αρχίσει τις επόμενες ημέρες το τουρκικό σεισμογραφικό σκάφος Πίρι Ρέϊς, το οποίο βρίσκεται ελλιμενισμένο στο λιμάνι της κατεχόμενης Αμμοχώστου για ανεφοδιασμό.
 Όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ) "με την απόφασή τους να ενισχύσουν την παρουσία τους οι Ισραηλινοί, εκτός από το μήνυμα στην 'Αγκυρα, επιθυμούν να ενισχύσουν το αίσθημα της ασφάλειας όσον αφορά την εξόρυξη υδρογονανθράκων στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Κύπρου.

Το Ισραήλ εντείνει τη στρατιωτική παρουσία του στη θαλάσσια περιοχή νοτίως της Κύπρου, στέλλοντας το μήνυμα στην Τουρκία ότι «δεν μπορεί να παίζει το ρόλο χωροφύλακα στην …