Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Φεβρουαρίου 22, 2012

Σαν σήμερα...23 Φεβρουαρίου

Εικόνα

Κίνδυνος ένταξης της Κύπρου στον Μηχανισμό Στήριξης

Εικόνα
Απώλειες των Τραπεζών σε ποσοστό 10,87% χθες στο Χρηματιστήριο - Ανησυχούν έντονα τα κόμματα για τους κινδύνους  που απειλούν το χρηματοπιστωτικό σύστημα στην Κύπρο.- Τράπεζα Κύπρου και Ελληνική βεβαιώνουν  ότι διατηρούν υπό έλεγχο την κατάσταση. Δυσχερέστερη η θέση της Μαρφίν Λαϊκής.

Σύγκλιση Κομισιόν και Κύπρου για τους στόχους της Προεδρίας

Εικόνα
Ο Πρόεδρος Χριστόφια ευχαρίστησε για τη στήριξη της Κύπρου από την ΕΕ στο θέμα της ΑΟΖ – Ο Χοσέ Μανουέλ Μπαρόζο, αναφερόμενος στο Κυπριακό τόνισε ότι υποστηρίζει τη διαδικασία των Ηνωμένων Εθνών και την ανάγκη όπως «και οι δύο πλευρές κάνουν βήματα μπροστά».  

Ομήρου-Καρογιάν συζήτησαν για τις Προεδρικές

Εικόνα
Συγκλίσεις ΔΗΚΟ-ΕΔΕΚ σε Κυπριακό, οικονομία  και Φυσικό Αέριο– Στόχος: εθνική συνεννόηση και λαϊκή ενότητα Συνάντηση με φόντο τις προεδρικές εκλογές, το κυπριακό και την οικονομία , πραγματοποίησαν χθες στα γραφεία του ΔΗΚΟ, ο Πρόεδρος του κόμματος, Μάριος Καρογιάν και ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Γιαννάκης Ομήρου. Τα δύο κόμματα, συζητούν τη δυνατότητα ύπαρξης προγραμματικών συγκλίσεων ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2013, υπογραμμίζοντας από κοινού την ανάγκη για εθνική συνεννόηση και λαϊκή ενότητα. Αναφέρθηκε πως το ΔΗΚΟ και η ΕΔΕΚ πάντοτε είχαν ιστορικούς δεσμούς, δεσμούς συνεργασίας και σε κρίσιμες φάσεις και τα δυο κόμματα, ανεξαρτήτως του εκλογικού τους μεγέθους, δημιούργησαν προϋποθέσεις για το συλλογικό καλό.

Ο Γιαννάκης Μάτσης παρεμβαίνει στα θέματα επικαιρότητας

Εικόνα
Να αγοράσει το κράτος τις ε/κ περιουσίες στα κατεχόμενα– Να βοηθήσουμε την Ελλάδα με μερικά από τις δεκάδες δις δολάρια  που θα πάρουμε το Φυσικό Αέριο. Ο πρώην πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού και πρώην ευρωβουλευτής, Γιαννάκης Μάτσης, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε χθες, διατύπωσε τις απόψεις του στα θέματα των ελληνοκυπριακών περιουσιών στα κατεχόμενα, τις πρωτοβουλίες της Κύπρου για αντιμετώπιση της κρίσης που μαστίζει τον Ελληνισμό καθώς και για το θέμα του φυσικού αερίου.

Χαιρετίζει την πρόταση Μάτση για την Ελλάδα η Νέα Δημοκρατία

Εικόνα
«Με ιδιαίτερη συγκίνηση» χαιρέτισε την πρόταση του πρώην Προέδρου του ΔΗΣΥ, Γιαννάκη Μάτση που εισηγείται να χρησιμοποιήσει η Κυπριακή Δημοκρατία τις τεράστιες δυνατότητες και πόρους από τον εθνικό πλούτο, το φυσικό αέριο που εντοπίστηκε στην ΑΟΖ της, προκειμένου να στηρίξει την Ελλάδα σε αυτήν τη τρομακτικά δύσκολη ώρα, ο Εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης.

Ελλάδα: Προωθούνται τα νομοσχέδια για το νέο Μνημόνιο

Εικόνα
Συνάντηση Παπούλια – Παπαδήμου Με ταχύτατους ρυθμούς προχωρούν οι διαδικασίες έγκρισης των νομοσχεδίων που περιέχουν τους εφαρμοστικούς νόμους για τα μέτρα που περιλαμβάνει το νέο μνημόνιο.  Σήμερα αναμένεται να ψηφισθεί στην ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για το PSI που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο «Κανόνες τροποποιήσεως τίτλων, εκδόσεως ή εγγυήσεως του Ελληνικού Δημοσίου με συμφωνία των Ομολογιούχων» και κατατέθηκε με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

Ισραήλ-Κύπρος: Συνεργασία και στην υγεία

Εικόνα
Ιδιαίτερα θετικό φαίνεται να είναι το κλίμα συνεργασίας μεταξύ ιατρικών κέντρων στην Κύπρο με αντίστοιχα του Ισραήλ. Ήδη, κάποια ιδιωτικά νοσηλευτήρια είναι σε προχωρημένο στάδιο διαβουλεύσεων με κέντρο του Ισραήλ, με στόχο πελάτες του που δεν μπορούν ή δεν θέλουν να νοσηλευτούν στο Ισραήλ να μεταφέρονται στην Κύπρο. Το συγκεκριμένο θέμα, συζητήθηκε έντονα σε πρόσφατη επίσκεψη του υπουργού υγείας στη γειτονική χώρα. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ιδιώτες που συνόδευσαν τον υπουργό είχαν συναντήσεις με τους επιχειρηματίες που διαχειρίζονται ιατρικά κέντρα στο Ισραήλ και διαφάνηκε πως υπάρχει προσοδοφόρο έδαφος συνεργασίας.