Ελλάδα: Προωθούνται τα νομοσχέδια για το νέο Μνημόνιο

Συνάντηση Παπούλια – Παπαδήμου

Με ταχύτατους ρυθμούς προχωρούν οι διαδικασίες έγκρισης των νομοσχεδίων που περιέχουν τους εφαρμοστικούς νόμους για τα μέτρα που περιλαμβάνει το νέο μνημόνιο. 

Σήμερα αναμένεται να ψηφισθεί στην ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για το PSI που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο «Κανόνες τροποποιήσεως τίτλων, εκδόσεως ή εγγυήσεως του Ελληνικού Δημοσίου με συμφωνία των Ομολογιούχων» και κατατέθηκε με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

Στις αρχές της επόμενης βδομάδας αναμένεται να έρθουν προς ψηφοφορία στη Βουλή τα νομοσχέδια που αφορούν τις μειώσεις στις κύριες και επικουρικές συντάξεις, καθώς και το νομοσχέδιο για την κάλυψη των στόχων του προϋπολογισμού.


Δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια έγινε ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Λουκάς Παπαδήμος, με σκοπό  να τον ενημερώσει για τα αποτελέσματα του Eurogroup. 

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας που είχαν μπροστά στις κάμερες ο κ. Παπούλιας συνεχάρη τον πρωθυπουργό, σχολιάζοντας ότι επρόκειτο για «σκληρή διαπραγμάτευση».

Ο κ. Παπαδήμος από την πλευρά του είπε ότι το αποτέλεσμα δικαιολογεί την κούραση σημειώνοντας ότι «ήταν όντως μαραθώνιες οι διαπραγματεύσεις και με τους ιδιώτες πιστωτές, αλλά και η συνεδρίαση του Eurogroup ήταν εκτενής και έντονη. Το τελικό όμως αποτέλεσμα πιστεύω ότι ήταν ιδιαίτερα ικανοποιητικό».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"