Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Ιανουαρίου 16, 2013

Androula’s Kitchen - Cyprus on a Plate by Sonia Demetriou

Εικόνα

'Oλα τα Ζώδια 16/1

ΚΡΙΟΣ   «Φωνή βοώντος» Ζητήματα του παρελθόντος έρχονται κατά τις πρωινές ώρες στο προσκήνιο με κάποιους από εσάς να είστε σε θέση να βάλετε τελεία σε κάποια θέματα και εν συνεχεία να κάνετε μια νέα αρχή. Από το απόγευμα έχετε την τάση να είστε πιο αυθόρμητοι και συγχρόνως δυναμικοί. Η Αφροδίτη από τον Αιγόκερω δείχνει ότι άλλοι θα δημιουργήσετε ένα κρυφό δεσμό στο χώρο της δουλειάς και άλλοι θα χρειαστεί να δώσετε τέλος σε μια συνεργασία. Οι γεννημένοι του 1970 θα κάνετε κάποιες συζητήσεις που θα έχουν επιτυχία.

Σαν σήμερα. . . 16 Ιανουαρίου

Εικόνα
Γεγονότα 1492:  Η πρώτη γραμματική της ισπανικής γλώσσας παρουσιάζεται από τη βασίλισσα Ισαβέλα. 1605:  Το πρώτο βιβλίο του  Δον Κιχώτη  κυκλοφορεί στη Μαδρίτη. 1920:  Αρχίζει η  Ποτοαπαγόρευση  στις ΗΠΑ. 1947:  Ο  Ιάννης Ξενάκης  υποστηρίζει την πτυχιακή του εργασία στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, με θέμα το οπλισμένο σκυρόδεμα.

Ξεσπάθωσε ο Πρόεδρος Χριστόφιας στο Ευρωκοινοβούλιο

Εικόνα
Γερμανοί Ευρωβουλευτές κατηγόρησαν την Κύπρο για ξέπλυμα  και τον ίδιο ότι είναι κομμουνιστής – Είμαι περήφανος γι’ αυτό, τους απάντησε και τους κάλεσε να μη μεταφέρουν στην Κύπρο τα εσωτερικά της χώρας τους.-  Επίθεση στον Πρόεδρο Χριστόφια εξαπέλυσαν ευρωβουλευτές στο Στρασβούργο, μετά την παρουσίαση του απολογισμού της Κυπριακής Προεδρίας, κατηγορώντας την Κύπρο ότι επιτρέπει το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, βάλλοντας παράλληλα και κατά της ιδεολογίας του ιδίου του Δημήτρη Χριστόφια. Ο Πρόεδρος σήκωσε το γάντι καλώντας τους, με σκληρή γλώσσα, να σταματήσουν να θυματοποιούν την Κύπρο, λόγω των εσωτερικών αντιπαραθέσεων στη χώρα τους, απαντώντας ότι είναι περήφανος που είναι κομμουνιστής.

Στη δίνη του προεκλογικού και το Ταμείο Υδρογονανθράκων

Εικόνα
Πυρά Συλικιώτη  κατά της αντιπολίτευσης  για τη ψήφιση του νομοσχεδίου.-«Θέλουν να χαρίσουν στην τρόικα τα 200 εκ. από τις  νέες αδειοδοτήσεις».-   Τα πυρά του εναντίον της αντιπολίτευσης έστρεψε ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Νεοκλής Συλικιώτης, σχετικά με το Εθνικό Ταμείο Υδρογονανθράκων, εκφράζοντας τη λύπη του για το γεγονός ότι «η Βουλή αποφάσισε να στείλει στις ελληνικές καλένδες το Νομοσχέδιο». Σημείωσε παράλληλα ότι «δεν αντέχουν να πιστωθεί αυτή η Κυβέρνηση άλλη μια επιτυχή και αποτελεσματική διαχείριση στον τομέα των υδρογονανθράκων».

Χριστόφιας: Η Ευρώπη δεν κινδυνεύει από τον Κομμουνισμό

Εικόνα
Κίνδυνο αποτελούν οι δεξιές και ακροδεξιές δυνάμεις.- Στην Κύπρο δεν γίνεται ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.-  Στην Κύπρο δεν γίνεται ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, τόνισε στο Ευρωκοινοβούλιο στο Στρασβούργο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, χαρακτηρίζοντας άδικες τις φήμες που κυκλοφορούν και σημειώνοντας ότι η Κύπρος έλαβε σκληρά μέτρα για το θέμα αυτό, τα οποία δεν πήραν άλλες χώρες που εξαπολύουν κατηγορίες.

ΕΛΛΑΔΑ: Ανησυχία για ανασυγκρότηση του αντάρτικου πόλεων

Εικόνα
Στην κυβέρνηση, κάνουν λόγο για «κλιμακούμενο εκβιασμό», αλλά το ερώτημα που προκύπτει είναι ποιος τον κάνει.- ΑΘΗΝΑ: Η πιθανή ανασυγκρότηση του αντάρτικου πόλεων με αφορμή τα τελευταία κρούσματα εμπρηστικών επιθέσεων και αποκορύφωμα την ένοπλη επίθεση κατά των κεντρικών γραφείων της Ν.Δ. προκαλεί έντονη ανησυχία στο Μέγαρο Μαξίμου.   Το νέφος της τρομοκρατίας που φαίνεται να καλύπτει την πολιτική ζωή του τόπου τα τελευταία εικοσιτετράωρα δημιουργεί εύλογες συζητήσεις και αναλύσεις στο πρωθυπουργικό γραφείο για το κατά πόσο θα επηρεάσει επί της ουσίας την κυβερνητική προσπάθεια.

Συρία: Δεκάδες νεκροί από εκρήξεις σε Πανεπιστήμιο στο Χαλέπι

Εικόνα
Λουτρό αίματος στο Χαλέπι της Συρίας. Τουλάχιστον 80 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν όταν δύο εκρήξεις συγκλόνισαν το πανεπιστήμιο της πόλης, της δεύτερης μεγαλύτερης στη χώρα. Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, οι εκρήξεις σημειώθηκαν την ώρα που οι φοιτητές παρακάθονταν σε εξετάσεις.Το Παρατηρητήριο είχε μεταδώσει νωρίτερα ότι οι νεκροί ανέρχονταν σε 52.