Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Οκτωβρίου 11, 2011

Οι Καθηγητές βρήκαν τον δάσκαλό τους....

Εικόνα
Οι μαθητές δεν μπήκαν τις τάξεις και φώναζαν «Κάτω η χούντα της ΟΕΛΜΕΚ» και «Κάτω τα χέρια από την Παιδεία» - Εκκληση του Υπουργού Παιδείας στις εκπαιδευτικές οργανώσεις να τερματίσουν τα μέτρα.

Ολοήμερη αποχή από τα μαθήματα πραγματοποίησαν χθες  μαθητές της Μέσης Εκπαίδευσης, αντιδρώντας στην απόφαση της ΟΕΛΜΕΚ να απέχει απ’ όλες τις εξωδιδαχτικές δραστηριότητες, ως μέτρο αντίδρασης στα οικονομικά μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση.

Το πρωί, οι μαθητές δεν μπήκαν στις αίθουσες διδασκαλίας, εκφράζοντας έτσι με αυτό τον τρόπο την αντίθεσή τους στην απόφαση των καθηγητών. Κατά τη διάρκεια της αποχής ακούστηκαν συνθήματα όπως «Κάτω η χούντα της ΟΕΛΜΕΚ» και «Κάτω τα χέρια από την Παιδεία».

Ταυτόχρονα, προειδοποίησαν με κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους σε περίπτωση που η εκπαιδευτική κοινότητα υλοποιήσει τις αποφάσεις της ΟΕΛΜΕΚ.

Η αποχή των μαθητών από τα μαθήματα οργανώθηκε μέσω ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης.
Η ΟΕΛΜΕΚ  αντέδρασε έντονα για τις εκδηλώσεις των μαθητών, αποδίδοντες τες σε π…

Αντιπολίτευση και Κυβέρνηση, σταθερά στο μετερίζι τους

Εικόνα
Να παραιτηθείς ... Όχι δεν θα παραιτηθώ – Συμφώνησαν στους χειρισμούς Αναστασιάδης και Καρογιάν.

Ολοένα και πιο ψηλά ανεβαίνει το πολιτικό θερμόμετρο με τα κόμματα  της αντιπολίτευσης  μονολιθικά να επιμένουν σε παραίτηση του Προέδρου Χριστόφια και από την άλλη Κυβέρνηση και ΑΚΕΛ να αποκλείουν πεισματικά τέτοιο ενδεχόμενο, διανθίζοντας ταυτόχρονα την αντιπαράθεση τους με νέους ορισμούς, εμπλουτίζοντας την πολιτική φιλολογία. Χθες εισήγαγαν στην αντιπαράθεση το «πολιτικό ανέκδοτο» και τον «πολιτικό πολιτισμό».

Ο Γιώργος Λουκαϊδης Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, κάλεσε τον Νίκο Αναστασιάδη να αποσύρει τους βαρείς χαρακτηρισμούς που εκστόμισε την Κυριακή με αφορμή την επίρριψη από την Αστυνομία ευθυνών στους δύο νεκρούς αξιωματικούς του Ναυτικού, Ανδρέαν Ιωαννίδη και Λάμπρο Λάμπρου. Οι χαρακτηρισμοί οφείλονταν σε φόρτιση ειπς ο Αναστασιάδης και τους απέσυρε, όχι όμως και τα μηνύματα που έστειλε με  τις δηλώσεις του μετά το μνημόσυνο των ηρώων του Μαρί.

Ο Γ. Λουκαίδης  ανέφερε επίσης ότι «τα κ…

Γεν. Εισαγγελέας: «Οι αποφάσεις μου θα είναι αντικειμενικές»

Εικόνα
Διαβεβαιώνει ότι θα λάβει υπόψη το σύνολο της μαρτυρίας που συγκεντρώθηκε τόσο από την Αστυνομία όσο και από την Ερευνητική Επιτροπή

Ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας, Πέτρος Κληρίδης, σε δήλωσή του χθες, διαβεβαίωσε ότι οι αποφάσεις του σχετικά με την τραγική έκρηξη στο Μαρί, θα ληφθούν αποκλειστικά και μόνο με βάση το σύνολο της μαρτυρίας που συγκεντρώθηκε, τόσο από την Αστυνομία, όσο και από την Ερευνητική Επιτροπή, χωρίς επηρεασμό, είτε από χαρακτηρισμούς, είτε από συναισθηματισμούς, είτε από οποιαδήποτε άλλη επίδραση που δεν σχετίζεται με την υποχρέωση για αντικειμενική εξέταση της υπόθεσης με βάση το μαρτυρικό υλικό και τον νόμο.

Όπως αναφέρει, «από την ημέρα της τραγικής έκρηξης στο Μαρί, απέφευγα με πολλή προσοχή και επιμέλεια οποιεσδήποτε δηλώσεις, παρά το γεγονός ότι σε πλείστες περιπτώσεις, όχι μόνο γινόταν αναφορά στον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας και τις αρμοδιότητες του, αλλά εκαλλιεργείτο και η καχυποψία. Ο λόγος που απέφευγα να απαντήσω, ακόμη και σε επιστολές…

Τρίμηνο μνημόσυνο των 13 Ηρώων με 13ωρη αγρυπνία έξω από το Προεδρικό

Εικόνα
Στις 5.50 το πρωί, την ώρα της Έκρηξης, 13 περιστέρια πέταξαν, συμβολίζοντας τις ψυχές των 13 Αθανάτων.

Τρεις μήνες συμπληρώνονται σήμερα Τρίτη από τη φονική έκρηξη στη Ναυτική Βάση «Ευάγγελος Φλωράκης», που οδήγησε στο θάνατο τους 13 ήρωες. Τρεις μήνες από την εθνική τραγωδία και οι αγανακτισμένοι πολίτες δεν θα μπορούσαν να λείπουν μια τέτοια μέρα από το Προεδρικό.

Τιμώντας τη μνήμη των θυμάτων και αξιώνοντας την τιμωρία των ενόχων, οι Αφυπνισμένοι Πολίτες συγκετρώθηκαν απο χθες το απόγευμα, στις 16.50, στον κυκλικό κόμβο του Προεδρικού, όπου πραγματοποίησαν  σιωπηρή εκδήλωση για 13 ώρες, μέχρι τις 5:50 τα ξημερώματα της Τρίτης. Την ώρα δηλαδή που πριν από τρεις μήνες, τέτοια μέρα, σημειώθηκε «η έκρηξη της εγκληματικής αμέλειας», όπως τη χαρακτηρίζουν σε ανακοίνωσή τους.

Τα πάντα στην εκδήλωση είναι συμβολικά. Γι’ αυτό και το σύνθημά της είναι: «13 ώρες - 13 νεκροί - 13.000 φωνές για δικαίωση».
|
«Επί 13 ώρες τα πρόσωπα των νεκρών σμίγουν με την πιο ζωντανή από ποτέ ανάγκη του λαού …

Πρόβλημα ρευστότητας αντιμετωπίζει η Αρχή Ηλεκτρισμού

Εικόνα
Και μετά τον Ιούνιο του 2012 το έκτακτο τέλος 8% 

Σε παράταση της περιόδου επιβολής έκτακτου τέλους 8% επί των λογαριασμών ηλεκτρισμού πέραν των δέκα μηνών προσανατολίζεται η ΑΗΚ. Στο πλαίσιο αυτό η ΑΗΚ θα υποβάλει νέα έκθεση στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας αρχές του 2012.

Ενημερώνοντας την Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, η Διεύθυνση της ΑΗΚ ανέφερε ότι η Αρχή αντιμετωπίζει προβλήματα ρευστότητας, καθώς τα επιπρόσθετα έσοδα από τις αυξήσεις θα αρχίσουν να εισπράττονται από τον Νοέμβριο με τους λογαριασμούς Σεπτεμβρίου, Οκτωβρίου.

Ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών τέθηκαν τρία νομοσχέδια που αφορούν την παροχή κυβερνητικής εγγύησης σε ποσοστό 80% για την εξασφάλιση παρατραβήγματος από τρεις τράπεζες συνολικού ύψους 50 εκατομμυρίων ευρώ

Τουρκικά τερτίπια έβαλαν σε περιπέτειες Ολλανδικό αεροσκάφος

Εικόνα
Προσγειώθηκε στην Πάφο, ενώ πήγαινε στην Αττάλεια και αυτό δεν άρεσε στους Τούρκους

Αεροσκάφος εταιρείας ολλανδικών συμφερόντων, το οποίο εκτελούσε πτήση από το Αμστερνταμ με τελικό προορισμό την Αττάλεια της Τουρκίας, γύρω στις 8.50 το βράδυ της Κυριακής υπέβαλε αίτημα για προσγείωση στο διεθνές αεροδρόμιο Πάφου, λόγω κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στο αεροδρόμιο της Αττάλειας.

Σε δηλώσεις του, ο Διευθυντής Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων της Hermes Αδάμος Ασπρής επιβεβαίωσε ότι «γύρω στις 21.15 το αεροσκάφος προσγειώθηκε με ασφάλεια και οι αρχές του αεροδρομίου της Πάφου προσέφεραν όλες τις απαραίτητες διευκολύνσεις. Το αεροσκάφος αναχώρησε από το διεθνές αεροδρόμιο Πάφου 50 λεπτά μετά τα μεσάνυκτα», είπε.

Οι τουρκικές αρχές προσπάθησαν να αποκρύψουν το γεγονός ότι το αεροσκάφος προσγειώθηκε σε αεροδρόμιο της Κυπριακής Δημοκρατίας. Οταν το αεροσκάφος απογειώθηκε από το αεροδρόμιο Πάφου οι τουρκικές αρχές ζήτησαν από τον πιλότο να κατευθυνθεί προς τον ελληνικό εναέριο χώρ…

Ομοσπονδιακοί και αντι-ομοσπονδιακοί τσακώθηκαν μπροστά στον Ντάουνερ

Εικόνα
Διάλεξη/συζήτηση με ομιλητή τον Ντάουνερ στη Λάρνακα, με θέμα την λύση του Κυπριακού 

Κανένας δεν μπορεί να δώσει εκ προοιμίου εγγυήσεις ότι η λύση που θα εξευρεθεί για το Κυπριακό μέσω των απευθείας διαπραγματεύσεων μεταξύ των δύο ηγετών στην Κύπρο θα λειτουργήσει, δήλωσε χθες βράδυ ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό Αλεξάντερ Ντάουνερ.

Ταυτόχρονα ανέφερε ότι ο ίδιος δεν προσπαθεί να επιβάλει θέσεις ούτε και παίρνει το μέρος οποιασδήποτε πλευράς, και σημείωσε πως τα Ηνωμένα Εθνη δεν ήρθαν στην Κύπρο για να βοηθήσουν τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων για λύση του Κυπριακού από μόνα τους, αλλά ύστερα από πρόσκληση του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια.

Ο κ. Ντάουνερ μιλούσε κατά τη διάρκεια δημόσιας συζήτησης /διάλεξης με θέμα ''Οδεύοντας προς μια ομόσπονδη λύση στο Κυπριακό - Τι σημαίνει για εμάς;'' που διοργάνωσε το Κέντρο Στήριξης ΜΚΟ στη Λάρνακα και στην ομιλία του αναφέρθηκε στο μοντέλο Ομοσπονδίας που υπάρχει στην χώρα του την Αυστραλία. …

Το Μπιγκ Μπεν ζήλεψε τη δόξα του Πύργου της Πίζας

Εικόνα
Τη δόξα του κεκλιμένου πύργου της Πίζας ζήλεψε το Μπιγκ Μπεν, ο διάσημος πύργος ρολογιού του Λονδίνου, ο οποίος έχει πάρει τέτοια κλίση που πλέον είναι ορατή και δια γυμνού οφθαλμού.

Ο ύψους 96 μέτρων πύργος του Βρετανικού Κοινοβουλίου, που πήρε το όνομά του από τη μεγάλη καμπάνα του, βυθίζεται ανομοιόμορφα στο έδαφος, γεγονός που του δίνει μια ελαφριά κλίση προς τα βορειοδυτικά.

''Η κλίση είναι πλέον ορατή. Μπορείτε να τη δείτε αν σταθείτε στην Πάρλιαμεντ Σκουέρ και κοιτάξετε ανατολικά, προς τον ποταμό. Ακουσα τουρίστες να τραβούν φωτογραφίες σχολιάζοντας: 'Δεν νομίζω πως είναι εντελώς ίσιος'. Και είχαν δίκιο'', δήλωσε ο επίτιμος καθηγητής και ερευνητής Τζον Μπέρλαντ.

Η κλίση έχει αυξηθεί από το 2003 και σήμερα φτάνει τις 0,26 μοίρες.

Στο υψηλότερο σημείο του η απόκλιση από την κάθετο φτάνει περίπου το ένα μέτρο.

''Αν επιταχυνθεί θα πρέπει να κάνουμε κάτι αλλά δεν νομίζω ότι χρειάζεται να γίνει κάτι για τα επόμενα χρόνια'', πρόσθεσε ο Μπέρλαντ.

Στο Κακουργιοδικείο στις 2 Δεκεμβρίου ο Αντώνης Φανιέρος

Εικόνα
Ενώπιον του Κακουργιοδικείου οδηγούνται στις 2 Δεκεμβρίου ο Αντώνης Φανιέρος καιοι άλλοι τρεις ύποπτοι σε σχέση με εγκληματικές ενέργειες του παρελθόντος κατόπιν απόφασης του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας.

Ο Εκπρόσωπος της Αστυνομίας Μιχάλης Κατσουνωτός δήλωσε ότι «το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας ολοκλήρωσε αργά χθες το απόγευμα  την διαδικασία σε σχέση με την παραπομπή σε απευθείας δίκη στο Κακουργιοδικείο των τεσσάρων υπόπτων σε σχέση με εγκληματικές ενέργειες του παρελθόντος».

Ο κ. Κατσουνωτός είπε ότι το Δικαστήριο αποφάσισε την παραπομπή τους σε απευθείας δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου στις 2 Δεκεμβρίου.

Πρόσθεσε ότι οι τρεις κατηγορούμενοι θα μείνουν υπό κράτηση μαζί και με τον 67χρονο Φανιέρο, ο οποίος ήδη τελεί υπό κράτηση με κατηγορίες για τις ίδιες εγκληματικές ενέργειες που διαπράχθηκαν στο παρελθόν.