Τρίμηνο μνημόσυνο των 13 Ηρώων με 13ωρη αγρυπνία έξω από το Προεδρικό

Στις 5.50 το πρωί, την ώρα της Έκρηξης, 13 περιστέρια πέταξαν, συμβολίζοντας τις ψυχές των 13 Αθανάτων.

Τρεις μήνες συμπληρώνονται σήμερα Τρίτη από τη φονική έκρηξη στη Ναυτική Βάση «Ευάγγελος Φλωράκης», που οδήγησε στο θάνατο τους 13 ήρωες. Τρεις μήνες από την εθνική τραγωδία και οι αγανακτισμένοι πολίτες δεν θα μπορούσαν να λείπουν μια τέτοια μέρα από το Προεδρικό.

Τιμώντας τη μνήμη των θυμάτων και αξιώνοντας την τιμωρία των ενόχων, οι Αφυπνισμένοι Πολίτες συγκετρώθηκαν απο χθες το απόγευμα, στις 16.50, στον κυκλικό κόμβο του Προεδρικού, όπου πραγματοποίησαν  σιωπηρή εκδήλωση για 13 ώρες, μέχρι τις 5:50 τα ξημερώματα της Τρίτης. Την ώρα δηλαδή που πριν από τρεις μήνες, τέτοια μέρα, σημειώθηκε «η έκρηξη της εγκληματικής αμέλειας», όπως τη χαρακτηρίζουν σε ανακοίνωσή τους.

Τα πάντα στην εκδήλωση είναι συμβολικά. Γι’ αυτό και το σύνθημά της είναι: «13 ώρες - 13 νεκροί - 13.000 φωνές για δικαίωση».
|
«Επί 13 ώρες τα πρόσωπα των νεκρών σμίγουν με την πιο ζωντανή από ποτέ ανάγκη του λαού για δικαίωση της θυσίας τους. 13 περιστέρια, σαν τις 13 ψυχές που βάρβαρα εξανεμίστηκαν, αφέθηκαν ελεύθερα την ώρα της έκρηξης, συμβολίζοντας την ελεύθερη σκέψη με την οποία θα πρέπει να λειτουργήσουν όσοι είναι επιφορτισμένοι με το βάρος του καταλογισμού ευθυνών».

«Χωρίς πολιτικές παρεμβάσεις και χωρίς μακροσκελείς, προετοιμασμένες ομιλίες, οι πολίτες φώναζαν  «Αθάνατοι» και τραγουδύσαν  «των αθανάτων το κρασί», κάθε μία ώρα, εις μνήμην έκαστου νεκρού».

Η εκδήλωση περιλάμβανε πορεία 13 εθελοντών από το Προεδρικό Μέγαρο στη Ναυτική Βάση στο Μαρί, η οποία εκκίνησε από τον κυκλικό κόμβο του Προεδρικού στις 16.50 με προορισμό να τερματίσει στις 5.50, δηλαδή την ώρα της έκρηξης, στο Μαρί, μετά από 13 ώρες πεζοπορία.

Τους 13 πεζοπόρους που φορούσαν ο καθένας λευκό μπλουζάκι με την φωτογραφία ενός εκ των 13 νεκρών, και οι οποίοι κρατούσαν από μία αναμμένη δάδα, συνόδευαν περιπολικό της Αστυνομίας και ασθενοφόρο.

Την ίδια ώρα 16.50 άλλοι δεκατρείς αγανακτισμένοι πολίτες φορώντας 13 μπλουζάκια όπως και οι πεζοπόροι, σχημάτισαν με δεκατρείς δάδες κύκλο, γύρο από την ελιά, στο κέντρο του κυκλικού κόμβου στο Προεδρικό.

Στον χώρο του κυκλικού κόμβου τοποθέτησαν επίσης 13 χαρτόκουτα, με περιστέρια. Στον κυκλικό κόμβο οι αγανακτισμένοι παρέμειναν, 13 ώρες, μέχρι τις 5.50 το πρωί, ώρα της έκρηξης, όποτε άνοιξαν τα χαρτόκουτα και απελευθέρωσαν τα 13 περιστέρια.

Ο Μιχάλης Σταύρου δήλωσε:» απόψε είμαστε εδώ για να τιμήσουμε τη μνήμη των 13 νεκρών, καθώς αύριο (σήμερα) συμπληρώνονται τρεις μήνες από το θάνατο τους».

«Θα παραμείνουμε 13 ώρες εδώ απαιτώντας τη δικαίωση των νεκρών και για να τιμήσουμε τη μνήμη τους, τίποτε περισσότερο» διευκρίνισε.

Αγωνιζόμαστε με όσες δυνάμεις έχει ο καθένας για τη δικαίωση αυτών των ανθρώπων που έδωσαν τη ζωής τους για την πατρίδα, κατέληξε.
Στην εκδήλωση ακούγονταν μόνο συνθήματα τιμής για τους νεκρούς, ή που απαιτούσαν την τιμωρία των ενόχων.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"