Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Μαΐου 22, 2013

Σαν σήμερα. . .22 Μαΐου

Εικόνα
Γεγονότα 334 π.Χ:  Ο Μέγας Αλέξανδρος νικάει τους Πέρσες στη  Μάχη του Γρανικού . 1067:  Ο  Μιχαήλ Ζ' Δούκας , ο επονομαζόμενος και Παραπινάκης, αναγορεύεται συναυτοκράτορας με τον πατέρα του Κωνσταντίνο Ι'. Γνωστός για τις απίστευτες καταχρήσεις του, έφθασε να πουλά το σιτάρι στο λαό ελλειποβαρές («παρά πινάκιο», εξ ου και το προσωνύμιο Παραπινάκης).

*Ζώδια 22/5

ΚΡΙΟΣ Απελευθερώνεστε και νιώθετε γενικά καλύτερα και ίσως έχετε διάθεση να τα βρείτε και να ακούσετε και την πλευρά του άλλου. Με αυτόν τον τρόπο θα κάνετε ένα ξεκλείδωμα που σίγουρα θα βοηθήσει και θα βελτιώσει οτιδήποτε σας προβληματίζει. Οι γεννημένοι το τρίτο δεκαήμερο θα έχετε μια πρόσκληση για δουλειά η οποία επανέρχεται ξαφνικά, από το παρελθόν, εκεί που πιστεύατε ότι σας είχαν ξεχάσει και αυτό θα σας χαροποιήσει ιδιαίτερα γιατί θα υπάρξουν πολύ θετικές προοπτικές.

Φάκελος - τράπεζες: Γυρεύουν τα χαμένα δισ.

Εικόνα
Λευκωσία:  Στοιχεία άγνωστα που δημιουργούν πολλά ερωτηματικά φαίνεται να περιέχει η άρον-άρον πώληση των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα, θέμα που αποτέλεσε χθες το επίκεντρο της συζήτησης στην Επιτροπή Θεσμών της Βουλής.

Καθεστώς μερικής απασχόλησης για 900 άτομα στην Ermes

Εικόνα
Λευκωσία:  Ο μεγαλύτερος οργανισμός της κυπριακής λιανικής αγοράς, η Ermes Group, μέλος του Ομίλου εταιρειών Νίκος Σιακόλα, υπό το βάρος των επιπτώσεων της οικονομικής κρίσης, αποφάσισε να αλλάξει το καθεστώς εργασίας του προσωπικού της. Συγκεκριμένα, προχθές η διεύθυνση της Ermes Group απέστειλε επιστολή σε όλο το προσωπικό της με την οποία κοινοποιεί απόφασή της για διαφοροποίηση του καθεστώτος απασχόλησής του και μετατροπή των υπαλλήλων από εργαζόμενους πλήρους απασχόλησης σε εργαζόμενους μερικής απασχόλησης. Η απόφαση αυτή εντάσσεται σε μια προσπάθεια η εταιρεία να διατηρήσει τις θέσεις εργασίας και να μην προχωρήσει σε άλλες επώδυνες κινήσεις, υποστηρίζει.

Στον ντελάλη ακίνητο για €9,3 εκατομμύρια

Εικόνα
Λευκωσία:  Οι ξένοι, μπορεί να μην πιστεύουν στα αφτιά τους όταν ακούσουν πόσος χρόνος χρειάζεται για να δημοπρατηθεί το ακίνητο ενός πολίτη, ο οποίος χρεοκόπησε ή δεν μπορεί να πληρώσει τις δόσεις στην τράπεζα, αλλά στην Κύπρο δεν προκαλεί και τόση αίσθηση.

ΑΕΛ και Απόλλωνας σήμερα στον Τελικό Κυπέλλου

Εικόνα
Λευκωσία:  ΑΕΛ και Απόλλωνας, μετά από 26 χρόνια, συναντώνται στις 19:00 απόψε  στο Τσίρειο Στάδιο για τον τελικό Κυπέλλου. Σύμφωνα με την ΚΟΠ, στον σημερινό τελικό κρίνεται η κατάκτηση του 71ου Κυπέλλου στην ιστορία του θεσμού, ο οποίος πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά τη σεζόν 1934-35.

Λαύρος ο Νικόλας κατά Χριστόφια

Εικόνα
Λευκωσία:  Βαρύτατες ευθύνες στον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια, για τη δραματική κατάσταση στην οποία περιήλθε η οικονομία, επιρρίπτει ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών, Νικόλας Παπαδόπουλος. «Θεωρώ ότι πρωτίστως την ευθύνη για την κακοδιαχείριση της οικονομίας τα προηγούμενα πέντε χρόνια φέρει προσωπικά ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας», δήλωσε χθες ενώπιον της Ερευνητικής Επιτροπής στην οποία κλήθηκε να καταθέσει.