Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Μαρτίου 10, 2014

Ισχυρός σεισμός 6,9 Ρίχτερ στις ακτές της Καλιφόρνια

Εικόνα
Ισχυρότατη σεισμική δόνηση μεγέθους 6,9 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα στην υποθαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Καλιφόρνια των Ηνωμένων Πολιτειών, σύμφωνα με την πρώτη μέτρηση της Γεωλογικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ (USGS).

Πράσινο φως για την εκταμίευση της επόμενης δόσης

Εικόνα
Πράσινο φως στην εκταμίευση της τέταρτης δόσης του κυπριακού προγράμματος δίδουν οι Υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης, που συνέρχονται σήμερα στις Βρυξέλλες.

Η τουρκία στέλνει φρεγάτα και υποβρύχια στην Κύπρο

Εικόνα
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες από τον τουρκικό Τύπο, το Υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας αποφάσισε να διασφαλίσει τις έρευνες του ερευνητικού τους σκάφους Barbaros, που διεξάγει εδώ και τρεις περίπου μήνες έρευνες στην ανατολική Μεσόγειο, στέλνοντας στην περιοχή σε πρώτη φάση την φρεγάτα με την ονομασία Gökçeada, δηλαδή Ίμβρος, η οποία, όπως τονίζεται, θα συνοδεύεται και από δυο «ειδικά» υποβρύχια.

Απόπειρα φόνου κατά 46χρονου και της συμβίας του

Εικόνα
Απόπειρα φόνου στη Λεμεσό εναντίον ενός 46χρονου από χωριό της επαρχίας Λεμεσού και της συμβίας του, σημειώθηκε σήμερα τα ξημερώματα.

Με έξοδο απο το ευρώ είχε απειληθεί η Ελλάδα

Εικόνα
 Για το ενδεχόμενο να «τεθεί σε μείζονα κίνδυνο η αναχρηματοδότηση της Ελλάδας σε ευρώ» είπε προειδοποιήσει, σύμφωνα με έγγραφο που επικαλείται η  Καθημερινή της Κυριακής , ο Ζαν Κλοντ Τρισέ την Αθήνα το 2011 εάν τεθεί ζήτημα αναπροσαρμογής του ελληνικού χρέους.

Προχωράει σε περικοπές δημοσίων δαπανών

Εικόνα
Η κυβέρνηση της Αυστρίας ενδέχεται να αναγκαστεί να προχωρήσει σε περικοπές δημοσίων δαπανών, αφού η εκκαθάριση της προβληματικής τράπεζας Hypo Alpe Adria θα αυξήσει το δημόσιο χρέος κατά 17,8 δισεκ. ευρώ, δήλωσε σήμερα ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της χώρας Έβαλντ Νοβότνι.

Στο Eurogroup χωρίς συμφωνία ο Στουρνάρας

Εικόνα
Πολιτικό «γαϊτανάκι»  στήνουν από σήμερα ελληνική κυβέρνηση, ΔΝΤ και ευρωπαίοι εταίροι, που θα καταλήξει τις προσεχείς ημέρες, εβδομάδες ή μήνες σε αποφάσεις για δόσεις, μέτρα και σφαίρες επιρροής και εξουσίας, στις τράπεζες και στην ευρωπαϊκή οικονομία. Τον πολιτικό γύρο διαπραγμάτευσης για τα «καυτά» μέτωπα που παραμένουν ανοικτά, εγαινιάζει από τις Βρυξέλλες ο κύριος Γιάννης Στουρνάρας.

Δεν έχει βρεθεί κομμάτι του αεροσκάφους

Εικόνα
Ακόμα δεν έχει βρεθεί τίποτα που να φαίνεται πως είναι κομμάτι του αεροσκάφους, είπε σε συνέντευξη Τύπου ο  επικεφαλής της Πολιτικής Αεροπορίας της Μαλαισίας, προσθέτοντας πως οι Αρχές του Βιετνάμ δεν έχουν επιβεβαιώσει ότι βρήκαν συντρίμμια από το αεροπλάνο. «Είμαστε προβληματισμένοι για την τύχη των αγνοουμένων της πτήσης MH370», πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας πως «η αεροπειρατεία δεν αποκλείεται, όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά».