Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Μαΐου 2, 2012

Χριστόφιας: «Χάσιμο χρόνου οι συναντήσεις των δύο ηγετών»

Εικόνα
Θα επαναφέρει την πρόταση για την Αμμόχωστο.- Είπε στον  Έρογλου ότι όταν του μιλά αισθάνεται ότι ρίχνει αυγά στον τοίχο.- Χάσιμο χρόνου είναι οι συναντήσεις μεταξύ των δύο ηγετών λόγω της στάσης του Τουρκοκύπριου ηγέτη Ντερβίς Ερογλου, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, εκφράζοντας ετοιμότητα να αντιμετωπίσει το σχέδιο Β’ της Τουρκίας, αλλά και να επαναφέρει την τρίπτυχη πρόταση του 2010.

Χριστόφιας: Το Κούριο είναι έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας

Εικόνα
Και οι Βάσεις, όπως του έλεγε ο θείος του και μέντορας του, «θα γίνουν  αναπαυτήρια για τους εργαζόμενος, όταν έρθει ο σοσιαλισμός».- Έμφαση στη λεπτομέρεια ζήτησε από το προσωπικό της Γραμματείας Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του  στα Γραφεία της Γραμματείας, στέλνοντας το μήνυμα ότι η εναρκτήρια εκδήλωση θα γίνει στο Κούριο στη Λεμεσό γιατί και εκεί είναι έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Αντιστρέφει τα πυρά στον Χριστόφια ο Ορφανίδης

Εικόνα
«Πράγματι, απόν αντρέπεται ο κόσμος εν δικός του...».- Ενώπιον πρωτοφανών προκλήσεων βρίσκεται η Κυπριακή Οικονομία.- Με μια λέξη απάντησε ο απερχόμενος Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας στο «απόν αντρέπεται ο κόσμος εν δικός του», του Προέδρου : «Πράγματι».

Επικρίσεις κατά Χριστόφια για το θέμα Ορφανίδη

«Όποιος βρίσκεται σε γυάλινο σπίτι, δεν ρίχνει πέτρες», τονίζουν τα κόμματα.- •Αντιδράσεις για τις επικρίσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας κατά του Αθανάσιου Ορφανίδη  υπήρξαν χθες και στη Βουλή.  

Ο Συλικιώτης στην πρώτη Συνάντηση Υψηλού Επιπέδου ΕΕ-Κίνας

Εικόνα
Θα συζητηθούν θέματα ενέργειας.- Ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Νεοκλής Συλικιώτης μεταβαίνει σήμερα στις Βρυξέλλες, όπου θα συμμετάσχει στην πρώτη Συνάντηση Υψηλού Επιπέδου ΕΕ-Κίνας για την ενέργεια. 

Επιμένει για διεθνή διάσκεψη ο Εγκεμέν Μπαγίς

Εικόνα
Ο ήλιος στην Κύπρο, είπε, ανατέλλει σε δύο κράτη.- Τα Ηνωμένα Έθνη πρέπει να συγκαλέσουν μια διεθνή διάσκεψη για το Κυπριακό, δήλωσε πάλι ο επικεφαλής της Τουρκίας για τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις, Εγκεμέν Μπαγίς.

Ο Ομπάμα κάλεσε τους Ταλιμπάν σε συμφιλίωση

Εικόνα
Η απάντηση δόθηκε με επίθεση αυτοκτονίας.- Ο αμερικανικός στρατός θα παραμείνει στο Αφγανιστάν όσο είναι απαραίτητο για την ασφάλεια των Ηνωμένων Πολιτειών, τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος πραγματοποίησε την Πρωτομαγιά αιφνιδιαστική επίσκεψη στην Καμπούλ.

Έχασε την αγωγή εναντίον του ψευδοκράτους ο Ιγκλέσιας

Εικόνα
Με τίτλο «Έχασε ο Ιγκλέσιας» η εφημερίδα Χαμπερντάρ γράφει για την αγωγή της εταιρείας που εκπροσωπεί τον διεθνούς φήμης τραγουδιστή Χούλιο Ιγκλέσιας εναντίον του ψευδοκράτους, της εταιρείας Net Holding και του ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου Voyager Kibris στα κατεχόμενα, όπου o καλλιτέχνης θα έδιδε συναυλία το 2010, αλλά ακυρώθηκε μετά από διαβήματα της Κυπριακής Δημοκρατίας. 

ΑΕΛ και Ομόνοια θα συγκρουστούν στον τελικό του Κυπέλλου

Εικόνα
Aγωνίστηκαν ξανά μαζί και στον τελικό του 1988, με νικήτρια την Ομόνοια με 2-1 ΑΕΛ και Ομόνοια θα αναμετρηθούν στον τελικό του Κυπέλλου στο ποδόσφαιρο που θα διεξαχθεί στις 16 Μαΐου. Η ΑΕΛ προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου, ύστερα από τρία χρόνια, μετά την ισοπαλία 0-0 που έφερε με την ΑΕΚ στον επαναληπτικό αγώνα που έγινε στη Λεμεσό. 

ΑΕΛ: Να πάει στον τελικό

Εικόνα
Ένα από τα σημαντικότερα παιχνίδια της χρονιάς δίνει σήμερα η ΑΕΛ απέναντι στην ΑΕΚ στο Τσίρειο στάδιο στις 19:00  και σίγουρα όλοι στην ομάδα θέλουν να πάρουν τη νίκη για να δώσουν το παρών στον μεγάλο τελικό της 16ης Μαΐου. Ο Πάμπος Χριστοδούλου θα στερηθεί μόνο τον Μοντέιρο, ωστόσο θα προχωρήσει σε αλλαγές στην ενδεκάδα προκειμένου κάποιοι παίκτες να πάρουν ανάσες και κάποιοι άλλοι πρωτοκλασάτοι να πάρουν χρόνο συμμετοχής, όπως είναι ο Ζιλμπέρτο.

Ελεύθερη πτώση κερδών για την UBS

Εικόνα
H μεγαλύτερη τράπεζα της Ελβετίας, η UBS, παρουσίασε σημαντική υστέρηση κερδών για το πρώτο τρίμηνο του 2012 η οποία έφτασε σε ποσοστό ύψους 54%. Τα εισοδήματα της τράπεζας έφτασαν στα 827 εκ. ελβετικά φράγκα (910 εκ. δολάρια) σε σύγκριση με έσοδα της τάξης του 1,81 δισ. φράγκα την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Η τράπεζα με βάση τη Ζυρίζη τονίζει πως τα έσοδα είναι αυξημένα σε σχέση με τις εκτιμήσεις των οικονομικών αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν τζίρο της τάξης των 810,9 εκ. φράγκων.

Coca Cola: Πάει για εξαγορά της Monster

Εικόνα
Σε συζητήσεις για τη εξαγορά της Monster Beverage Corp. βρίσκεται η Coca-Cola Co. με στόχο της επέκτασή της στην αγορά των ενεργειακών ποτών. Όπως μεταδίδει η Wall Street Journal, ενδεχόμενη απόκτησης της Monster Beverage, η οποία έχει κεφαλαιοποίηση άνω των 11 δισ. δολ., θα είναι η μεγαλύτερη για την Coca-Cola.

Chrysler: Θεαματική αύξηση κερδών κατά 20%

Εικόνα
Αύξηση 20% σημείωσαν οι πωλήσεις της Chrysler Group στις ΗΠΑ τον Απρίλιο σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2010. Ειδικότερα, όπως μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, οι πωλήσεις της εταιρείας, η οποία βρίσκεται υπό τον έλεγχο της Fiat SPA, αυξήθηκαν στις 141.730.

Βυθίζεται η αγορά αυτοκινήτου (infograph)

Εικόνα
Όταν το 2007 το real estate της Κύπρου διέγραφε μία από τις καλύτερές του χρονιές από πλευράς τιμών και όγκου πωλήσεων, οι τράπεζες είχαν μόνο κέρδη να παρουσιάσουν και η ανεργία κινείτο σε χαμηλά επίπεδα και η αγορά αυτοκινήτου στον τόπο διέγραφε αντίστοιχη, θετική πορεία.