Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Ιανουαρίου 30, 2012

Φως στην άκρη της σήραγγας για αποφυγή της εργατικής αναταραχής

Εικόνα
Παρεμβάσεις Νίκου Αναστασιάδη και Σωτηρούλας Χαραλάμπους φαίνεται να οδηγούν στην εξεύρεση της χρυσής τομής  για προστασία της εργατικής ειρήνης. Εντατικές διαβουλεύσεις, με στόχο την αποφυγή εργασιακής αναταραχής, βρίσκονται από χθες σε εξέλιξη, με πρωταγωνιστές τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ Νίκο Αναστασιάδη και την Υπουργό Εργασίας Σωτηρούλα Χαραλάμπους, η οποία χθες το απόγευμα είχε συνάντηση με τις Συντεχνίες και σήμερα το πρωί θα συναντηθεί με τις εργοδοτικές οργανώσεις ΟΕΒ και ΚΕΒΕ.

Το ΑΚΕΛ δεν δέχεται να διοριστεί άλλος Διαπραγματευτής

Εικόνα
Το ξεκαθάρισε ο Κυπριανού στον Αναστασιάδη, ο οποίος  δήλωσε ότι θα θέσει το θέμα στο Εθνικό Συμβούλιο – Συζήτησαν και για κώδικα στην προεκλογική περίοδο.  Σύγκληση πολυήμερης συνόδου του Εθνικού Συμβουλίου όσον αφορά το Κυπριακό και σοβαρή συμπεριφορά στα εθνικά θέματα - Κυπριακό, οικονομία και ενεργειακή διαχείριση - ανεξάρτητα των προθέσεων για τις προεδρικές εκλογές, συμφώνησαν ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης και ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού κατά τη διάρκεια χθεσινής συνάντησής τους.

Η οικονομία, επίκεντρο στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ

Εικόνα
Βρυξέλλες: Άρχισε χθες βράδυ και συνεχίζεται σήμερα η Σύνοδος  Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, με επίκεντρο τον τρόπο θωράκισης του ταμείου χρηματοπιστωτικής σταθερότητας, κάτι το οποίο προκύπτει από τις πρόσφατες υποβαθμίσεις μεγάλων χωρών της ΕΕ. Στόχος είναι το αποθεματικό του ταμείου να καταστεί ισχυρό ώστε οι αγορές να αισθάνονται ασφαλείς, ώστε να μπορεί να ανταποκρίνεται σε οποιαδήποτε προβλήματα τα οποία προκύπτουν ακόμα και στις οικονομίες των μεγάλων χωρών.

Σε απόγνωση οι πολύτεκνοι λόγω γραφειοκρατίας

Εικόνα
Πολλές οικογένειες έμειναν χωρίς ρεύμα, ψωμί, γάλα, γκάζι. – Το πρόβλημα στην Επιτροπή Οικονομικών.  Άγνωστο παραμένει κατά πόσο θα εφαρμοστεί τελικά η νομοθεσία για τη στόχευση του επιδόματος τέκνου που ψήφισε η Βουλή τον περασμένο Δεκέμβριο μετά την παραδοχή της Υπηρεσίας Χορηγιών και Επιδομάτων ότι προκύπτουν διάφορα προβλήματα στην εφαρμογή της νέας νομοθεσίας μέσα στον καθορισμένο χρόνο των τεσσάρων μηνών που απαιτεί να έχουν στη διάθεση τους''.

ΕΣΚ: Η τουρκική κατοχή της Κύπρου δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή

Εικόνα
Διαβεβαίωση του Προέδρου Χριστόφια από τον Πρόεδρο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών Sergei Stanishev.  Οι τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, αλλά και η προετοιμασία της ανάληψης της Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ από την Κύπρο ήταν τα βασικά θέματα που συζητήθηκαν στην κατ’ ιδίαν συνάντηση χθες το πρωί στις Βρυξέλλες, του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (ΕΣΚ), τέως Πρωθυπουργό της Βουλγαρίας, Sergei Stanishev. 

Μόνο οι μισές άδειες κυκλοφορίας ανανεώθηκαν

Εικόνα
Από αύριο το πρωί καταγγελίες στους δρόμους Από αύριο Τετάρτη,  πρωί-πρωί, θα αρχίσουν οι οδικοί έλεγχοι της Αστυνομίας και του τμήματος οδικών μεταφορών και θα καταγγέλλονται οι οδηγοί των οχημάτων που θα εντοπιστούν χωρίς ανανεωμένη άδεια κυκλοφορίας. Ο Διευθυντής του Τμήματος δήλωσε χθες ότι δεν πρόκειται να δοθεί παράταση.  Ωστόσο οι πολίτες μπορούν να ανανεώσουν τις άδειες τους είτε στα γραφεία του Τμήματος, είτε μέσω Διαδικτύου.

Εκστρατεία για μείωση των θανατηφόρων το 2012

Εικόνα
Αποφάσεις του Συμβουλίου Οδικής Ασφάλειας Καλύτερη αστυνόμευση σε όλα τα επίπεδα, αλλά και καλύτερη διαφώτιση για δημιουργία οδικής συνείδησης είναι οι προτεραιότητες που θέτει το Συμβούλιο Οδικής Ασφάλειας για το 2012 με στόχο να μειωθούν οι θάνατοι σε τροχαία δυστυχήματα, οι οποίοι παρουσίασαν αύξηση το 2011 σε σχέση με το 2010. Το Συμβούλιο συνεδρίασε χθες υπό τον Υπουργό Συγκοινωνιών και Εργων Ευθύμιο Φλουρέντζο, παρουσία και του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Λουκά Λουκά.

Τράπεζες 2011: Η πίτα καταθέσεων και δανείων

Εικόνα
Μία πολύ δύσκολη χρονιά ολοκληρώθηκε για τις κυπριακές τράπεζες και για άλλες που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο. Όπως έγραψε το InBusinessNews την Παρασκευή, οι συνολικές καταθέσεις στο σύστημα με το τέλος του 2011 ήταν 69.3δις ευρώ.

Σουίτες για τα… πουγκιά των Ρώσων

Εικόνα
Σε επενδύσεις πολλών εκατομμυρίων προχωρούν 16 ξενοδοχεία σε Αγία Νάπα και Πρωταρά με στόχο να αυξήσουν το δωμάτια πολυτελείας που διαθέτουν και να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες από ζάμπλουτους πελάτες, κυρίως Ρώσους, που ζητούν την απόλυτη πολυτέλεια.

Το σημαντικότερο γεγονός για τον κλάδο υγείας στην Κύπρο

Εικόνα
Σημαντικότατα θέματα του κλάδου υγείας αναμένεται να συζητηθούν στο Συνέδριο «Το μέλλον του κλάδου υγείας στην Κύπρο» (The future of Healthcare in Cyprus Conference), το οποίο διοργανώνει το Cyprus Health Journal και η ΙΜΗ για πρώτη φορά, την Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2012, στο ξενοδοχείο Hilton Park στη Λευκωσία.

Σωτηρούλα και Νίκος για εργασιακή ειρήνη

Εικόνα
Από τη μία η υπουργός Εργασίας Σωτηρούλα Χαραλάμπους κι από την άλλη ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης θα επιχειρήσουν να γεφυρώσουν το χάσμα μεταξύ συντεχνιών και εργοδοτών μετά την αποτυχία των δύο πλευρών να καταλήξουν σε μία συμβιβαστική φόρμουλα για τα εργατικά δρώμενα και τον κίνδυνο απεργιών να είναι πλέον στον ορίζοντα. Αμφότεροι, θα δουν Δευτέρα και Τρίτη τις δύο πλευρές σε ξεχωριστές μάλλον συναντήσεις σε μία προσπάθεια γεφύρωσης των διαφορών.

Παπαδήμος: Στη Σύνοδο Κορυφής με κόκκινες γραμμές

Εικόνα
Με τη συμφωνία για τις «κόκκινες γραμμές» της διαπραγμάτευσης αναφορικά με το πρόγραμμα της νέας δανειακής σύμβασης, που επετεύχθη στη συνάντηση με τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς, προσέρχεται στη κρίσιμη μάχη της Συνόδου Κορυφής των Βρυξελλών τη Δευτέρα, ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος. Από τις πληροφορίες προκύπτει πως σε περίπτωση που οι εταίροι επιμείνουν σε ζητήματα τα οποία δεν μπορούν να αποδεχθούν τα τρία κόμματα, ο πρωθυπουργός θα πρέπει να διαβουλευθεί εκ νέου με τους πολιτικούς αρχηγούς πριν από την τελική απόφαση.

Aegean: Πτήσεις Κύπρου-Μ. Ανατολής

Εικόνα
Το ενδεχόμενο να καταρτίσει σχέδιο πτήσεων από την Κύπρο προς τη Μέση Ανατολή επεξεργάζεται η αεροπορική εταιρεία Aegean. Οι εν λόγω σχεδιασμοί εντάσσονται σε ευρύτερο πλάνο μείωσης κόστους και επανασχεδιασμού του πτητικού προγράμματος του ελληνικού αερομεταφορέα. Τα δρομολόγια που διεξάγει η Aegean από και προς την Κύπρο αξιολογούνται μέχρι στιγμής ως ιδιαίτερα επιτυχημένα και επικερδή. Έχοντας αυτό ως βάση οι ιθύνοντες της Aegean θεωρούν πως τώρα που το όνομα του ομίλου είναι καλά γνωστό στην Κύπρο, πρέπει να καταρτιστεί και σοβαρό σχέδιο έκτασης της παρουσίας της στη χώρα μέσω διευρυμένου πτητικού προγράμματος.

Τράπεζες: Προς αναζήτηση κεφαλαίων

Εικόνα
Ολοένα και πλησιάζει η ώρα, κατά την οποία οι δυο μεγάλες κυπριακές τράπεζες θα κληθούν να αποδείξουν ότι είναι σε θέση να εξεύρουν τα κεφάλαια εκείνα που θα ικανοποιούν τις συστάσεις των αρμόδιων ευρωπαϊκών Αρχών. Τράπεζα Κύπρου και Μαρφίν Λαϊκή έχουν εδώ και καιρό επιδοθεί σε αγώνα δρόμου, εξεύρεσης κεφαλαίων. Στο τραπέζι έχουν ρίξει όλα τους τα χαρτιά. Αναδιοργάνωση ηγετικής πυραμίδας, πωλήσεις θυγατρικών, ενημέρωση υφιστάμενων, αλλά και νέων μετόχων, ώστε να επιτύχουν το σκοπό τους.

Σαν σήμερα...30 Ιανουαρίου (1911: Ιδρύεται στην Αμμόχωστο το αθλητικό σωματείο της Ανόρθωσης, η κυρία του κυπριακού ποδοσφαίρου.)

Εικόνα
Γιορτάζουν: Αρχοντής, Αρχοντία, Μαύρος, Μαυρέτα. Γεγονότα 1595:  Το αριστούργημα του Γουίλιαμ Σέξπιρ  Ρωμαίος και Ιουλιέτα  κάνει πρεμιέρα στο Λονδίνο. 1823:  Ανεύρεση της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας της Τήνου, μετά το όραμα της μοναχής Πελαγίας.