Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Δεκεμβρίου 30, 2011

Ο Ερντογάν διέταξε την παραγωγή υπερπυραύλων

Εικόνα
Η εμβέλεια τους θα καλύπτει ολόκληρη την Ευρώπη και την Ευρωπαϊκή Ρωσία και θα φθάνει μέχρι την Κίνα και τη Νότιο Αφρική. – Συνεργασία με την Κίνα. Κωνσταντινούπολη: Πρόγραμμα κατασκευής βαλλιστικών βλημάτων, ακτίνας δράσης 2.500 χλμ. με  εμβέλεια στόχευσης ολόκληρη την Ευρώπη, ολόκληρη την ευρωπαϊκή Ρωσία μέχρι την Σκανδιναβία, και ανατολικά θα φτάνει μέχρι τις δυτικές επαρχίες της Κίνας ενώ νότια θα καλύπτει μια περιοχή μέχρι το κέρας της Αφρικής, εξήγγειλε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρ.Τ.Ερντογάν σε ομιλία του στη συνεδρίαση της επιτροπής «Τεχνολογίας και Υψηλής Τεχνολογίας»! 

Η Κύπρος λαμβάνει μέτρα για πιθανές προκλήσεις της Τουρκίας

Εικόνα
Δηλώσεις Ηλιάδη ύστερα από σύσκεψη της Μόνιμης Υπουργικής Επιτροπής Χειρισμού Κρίσεων Η Κυπριακή Δημοκρατία θα συνεχίσει να λειτουργεί με σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο και να λαμβάνει τα μέτρα για να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε ενδεχόμενα πιθανώς προκύψουν από την Τουρκία ύστερα από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για ύπαρξη υδρογονανθράκων στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου, δήλωσε ο Υπουργός Άμυνας, Δημήτρης Ηλιάδης. 

Αρχιεπίσκοπος : Τα κοιτάσματα μπορούν να συμβάλουν σε σωστή λύση

Εικόνα
«Αυτό που πρέπει να γίνει τώρα είναι καλή διαχείριση»   Την εκτίμηση ότι πλέον μπορεί να λυθεί σωστά το Κυπριακό, μετά τον εντοπισμό κοιτασμάτων φυσικού αερίου στην κυπριακή ΑΟΖ, εξέφρασε ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β’, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων μετά την επίσκεψή του στο Ογκολογικό Κέντρο της Τράπεζας Κύπρου, μαζί με τον Πρόεδρο Χριστόφια.  «Είναι η μόνη φορά που πιστεύω ότι μπορούμε να λύσουμε σωστά το Κυπριακό και να απομονώσουμε την Τουρκία, γιατί πλέον η Ευρώπη θα μας υπολογίζει», ανέφερε.

Απελευθέρωση Εφραίμ ζητά ο Πατριάρχης Μόσχας

Εικόνα
Προσωπικό μήνυμα του στον Πρόεδρο Παπαούλια Μήνυμα προς τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια απέστειλε ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Κύριλλος, ο οποίος εκφράζει τη βαθιά ανησυχία του σχετικά με τις ειδήσεις, που καταφθάνουν από την Ελλάδα γύρω από την προφυλάκιση του καθηγούμενου της Μονής Βατοπεδίου αρχιμανδρίτη Εφραίμ.

Πήραμε την πρώτη δόση του ρωσικού δανείου

Η πρώτη δόση πιστώσεων ύψους 590 εκατομμυρίων ευρώ χορηγήθηκε χθες στην Κυπριακή Δημοκρατία από την Ρωσική Ομοσπονδία, στο πλαίσιο της υλοποίησης της συμφωνίας των δύο Κυβερνήσεων. Επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών αναφέρει ότι «με την παραχώρηση των πιστώσεων ενισχύθηκε η ρευστότητα του κυπριακού Δημοσίου και καλύφθηκαν οι χρηματοδοτικές ανάγκες της Κυπριακής Δημοκρατίας για το 2012».

Παραδοχή της Τουρκίας: «Ναι, καίγαμε τα ελληνικά δάση»

Εικόνα
Οι ενέργειες των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών αποτελούσαν αντίποινα για την παρουσία Κούρδων στην Ελλάδα «Καυτή συνέχεια» στις δηλώσεις Γιλμάζ για εμπρησμούς ελληνικών δασών δίνει με δημοσίευμά της η τουρκική εφημερίδα «Μιλιέτ».  Ο Τζαν Ντουντάρ, δημοσιογράφος της εφημερίδας, αναφέρεται σε μυστική έκθεση που είχε συντάξει ο διευθυντής του γραφείου του τότε Πρωθυπουργού της Τουρκίας Μεσούτ Γιλμάζ, στην οποία επιβεβαιώνονται τόσο οι πυρκαϊές σε ελληνικά δάση και η τοποθέτηση βομβών στη Ρόδο, όσο και μία επίθεση σε στρατόπεδο του ΡΚΚ στη Λαμία. Μάλιστα, η τουρκική υπηρεσία πληροφοριών (ΜΙΤ) είχε ζητήσει την εξαφάνιση της έκθεσης διότι θα μπορούσε να προκαλέσει πολλά προβλήματα, όπως π.χ αντίποινα από άλλες χώρες. 

Απαγγέλθηκαν 22 κατηγορίες στον αναισθησιολόγο

Εικόνα
Θα απαντήσει  στις 9 Ιανουαρίου ενώπιον του Κακουργοδικείου Στις εννέα Ιανουαρίου του 2012, ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου, θα κληθεί να απαντήσει ο αναισθησιολόγος - βελονιστής από το Παραλίμνι 43 χρόνων, ο οποίος φέρεται να εκμεταλλευόταν σεξουαλικά ασθενείς του που ήθελαν να αδυνατίσουν, κατά πόσον παραδέχεται ενοχή ή όχι στις 22 συνολικά κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν μεταξύ των οποίων και αυτή του βιασμού δύο γυναικών.