Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Αυγούστου 20, 2012

Σαν σήμερα. . .20 Αυγούστου

Εικόνα
Γεγονότα 1741:  Ο δανός εξερευνητής Bίτους Μπέρινγκ είναι ο πρώτος Ευρωπαίος που φτάνει στην  Αλάσκα . Προς τιμήν του, η θαλάσσια περιοχή μεταξύ της Σιβηρίας και της Αλάσκας ονομάστηκε Βερίγγειος Πορθμός.

Tα Ζώδια 20/8 !

Εικόνα
Γενικό προφίλ Η εβδομάδα ανοίγει με τη Σελήνη στο αέρινο ζώδιο του Ζυγού να δίνει έμφαση στις σχέσεις, τις συμφωνίες και τις συμμαχίες. Το εξάγωνό της νωρίς το πρωί με το Βόρειο Δεσμό είναι θετικό για πρωινή παρεούλα, καφέ και κοινωνικό σχολιασμό. Ωστόσο το βράδυ, με τη Σελήνη σε τετράγωνο και αντίθεση με τον Πλούτωνα και τον Ουρανό αντίστοιχα, ίσως η διάθεση σας να έχει κάποια περίεργα σκαμπανεβάσματα ενώ δεν αποκλείεται να επηρεαστείτε από αυτά που συμβαίνουν στους άλλους.

Μαγκάνιο και τιτάνιο βρήκε το «Ναυτίλος» στην κυπριακή ΑΟΖ

Εικόνα
Για δύο ημέρες βρισκόταν στο τεμάχιο 12.- Οι έρευνες, όμως, γίνονται για λογαριασμό της Τουρκίας και η Κυπριακή Κυβέρνηση σιωπά.

Απέσυρε το ενδιαφέρον του για το αεροδρόμιο ο Κινέζος

Εικόνα
Η Κυβέρνηση καταγγέλλει την αντιπολίτευση ότι «σκοτώνει» τις επενδύσεις.-  Οι προσπάθειες της Κυβέρνησης για μετάθεση ευθυνών έχει καταντήσει κωμική, απαντά ο ΔΗΣΥ.

Δεν παραιτείται ο Πρόεδρος Χριστόφιας τονίζει ο Στεφάνου

Εικόνα
«Θα μείνει… για να σώσει τον τόπο από τις τράπεζες»! Δεν τίθεται θέμα παραίτησης του προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια λόγω μνημονίου, δήλωσε κατηγορηματικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου. Είπε επίσης ότι ο πρόεδρος Χριστόφιας ηγείται των προσπαθειών και τις συντονίζει, για να εξέλθει ο τόπος από τη δύσκολη θέση που τον έχουν φέρει οι τράπεζες με τις αλόγιστες και εγκληματικές, κατά την έκφρασή του, αποφάσεις που έλαβαν και εκτέθηκαν στην ελληνική οικονομία, δημιουργώντας ταυτόχρονα δύσκολη κατάσταση για την κυπριακή οικονομία.

Οι Βρετανικές Βάσεις βοηθούν τους Σύρους αντάρτες

Εικόνα
Αποκαλυπτικό δημοσίευμα της Sunday Times.-  οι Βρετανοί διοχετεύουν πληροφορίες στους Σύρους αντικαθεστωτικούς μέσω της Τουρκίας.-  Οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες από τις βάσεις Ακρωτηρίου και Δεκέλειας βοηθούν τους Σύρους αντικαθεστωτικούς στον πόλεμο εναντίον του καθεστώτος Άσαντ, αποκαλύπτει στο κύριο θέμα της η εφημερίδα Sunday Times. 

Ασάνζ προς Ομπάμα: «Σταματήστε το κυνήγι μαγισσών»

Εικόνα
Δηλώσεις του Mr. Wikileaks από το μπαλκόνι της πρεσβείας του Ισημερινού στο Λονδίνο.

Οργιώδες παρασκήνιο ενόψει του διορισμού του νέου Δ.Σ των Κ.Α

Εικόνα
Αναβρασμός στις τάξεις των πιλότων.- Επιστολές και μηνύματα αντιδράσεων. Πιλότοι αντιδρούν στο ενδεχόμενο διορισμού των προέδρων των συντεχνιών, στο διοικητικό συμβούλιο των Κυπριακών Αερογραμμών, κάνοντας λόγο για «ανήθικη» ενέργεια αφού, όπως αναφέρεται σε ένα από τα μηνύματα, «Δεν μπορεί κανένας να εξυπηρετήσει ταυτόχρονα και τα συμφέροντα μιας συντεχνίας και να είναι μέλος της διεύθυνσης/διοίκησης μιας εταιρείας».

Νεαροί έτοιμοι για πόλεμο μετά τον αγώνα ΑΕΛ-Ομόνοιας

Εικόνα
Τους πρόλαβε η Αστυνομία.- Κατέσχε Βόμβες μολότοφ, σπαθιά, ρόπαλα και σιδηρολοστούς.

Στάχτη και αποκαΐδια τεράστιες εκτάσεις στη Χίο

Εικόνα
Η πύρινη λαίλαπα κατέκαυσε 65 χιλιάδες στρέμματα  μαστιχόδενδρα και άλλη βλάστηση.- Εκτός ελέγχου εξακολουθεί να μαίνεται, η τεραστίων διαστάσεων πυρκαγιά στη Χίο, που ξέσπασε τα ξημερώματα του Σαββάτου, έχοντας αποτεφρώσει περίπου 65 χιλιάδες στρέμματα.

Αεροπορική τραγωδία με 31 νεκρούς στο Σουδάν

Εικόνα
Ο Υπουργός Θρησκευμάτων μεταξύ των θυμάτων.- Αεροπορική τραγωδία με 31 νεκρούς, ανάμεσά τους και ένας υπουργός της κυβέρνησης, σημειώθηκε την Κυριακή στο Σουδάν. Αεροσκάφος που μετέφερε αντιπροσωπεία της κυβέρνησης και του στρατού κατέπεσε υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες εν πτήσει προς από το Χαρτούμ προς το Νότιο Κορντοφάν όπου επρόκειτο να γιορτάσουν το Έιντ αλ-Φιτρ, τη λήξη του ιερού μήνα του Ραμαζανιού.