Νεαροί έτοιμοι για πόλεμο μετά τον αγώνα ΑΕΛ-Ομόνοιας

Τους πρόλαβε η Αστυνομία.- Κατέσχε Βόμβες μολότοφ, σπαθιά, ρόπαλα και σιδηρολοστούς.
Έτοιμοι για μάχες ήταν νεαροί μετά το τέλος του ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ των ομάδων ΑΕΛ – ΟΜΟΝΟΙΑ, το Σάββατο το βράδυ Στο υποστατικό που μαζεύτηκαν βρέθηκαν μεταξύ άλλων βόμβες μολότοφ, ρόπαλα, ξύλα και σιδερολοστοί.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, μετά το τέλος του ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ των ομάδων ΑΕΛ – ΟΜΟΝΟΙΑ, που διεξήχθη το Σάββατο στο Στάδιο Αντώνης Παπαδόπουλος και ο οποίος έληξε ομαλά, λήφθηκε πληροφορία ότι σε συγκεκριμένο υποστατικό στη Λάρνακα (στο οίκημα Συνδέσμου Φίλων τρίτου σωματείου), συναθροίστηκαν αριθμός προσώπων, τα οποία πιθανόν να λάμβαναν μέρος σε επεισόδια.

Αμέσως, στο εν λόγω υποστατικό μετέβησαν μέλη της Αντιοχλαγωγικής Ομάδας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας, όπου κατά την άφιξη τους, δεκαπέντε περίπου νεαρά πρόσωπα που βρίσκονταν εκεί, τράπηκαν σε φυγή και εξαφανίστηκαν.

Από έρευνες που έγιναν περιμετρικά του υποστατικού, ανεβρέθηκαν δέκα βόμβες μολότοφ, ένα άδειο πλαστικό δοχείο με μυρωδιά βενζίνης, δύο γάντια του μποξ, δύο πτυσσόμενα μεταλλικά ρόπαλα, ένας σουγιάς, ένα δοχείο εκτόξευσης επιβλαβών αερίων, ένα φτυάρι, δύο αντιασφυξιογόνες μάσκες, ένα ρόπαλο του μπέιζμπολ, ένα σπαθί σε ξύλινη θήκη, ένας σιδερένιος λοστός και 16 κομμάτια ξύλου διαφόρων διαστάσεων.

Επίσης, τα μέλη της Αστυνομίας, ανέκοψαν για έλεγχο έξω από το εν λόγω υποστατικό, αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε 19χρονος από τη Λάρνακα. Σε έρευνα που ακολούθησε εντός του αυτοκινήτου, εντοπίστηκε ένα σπρέι εκτόξευσης επιβλαβών αερίων, το οποίο και κατασχέθηκε. Ο 19χρονος οδηγήθηκε στο Τμήμα Μικροπαραβάσεων Λάρνακας, όπου κατηγορήθηκε γραπτώς και αφέθηκε ελεύθερος για να κλητευθεί αργότερα.
Για επιστημονικές εξετάσεις τα ανευρεθέντα.-
 
Όλα τα ανευρεθέντα, έχουν σταλεί για επιστημονικές εξετάσεις.

Σε δηλώσεις του, ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας υπαστυνόμος Χρήστος Ανδρέου ανέφερε ότι μετά το τέλος του ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ ΑΕΛ – Ομόνοιας που διεξήχθηκε στο στάδιο «Αντώνης Παπαδόπουλος», στη Λάρνακα, λήφθηκε πληροφορία ότι αριθμός νεαρών προσώπων συγκεντρώθηκαν έξω από το οίκημα συνδέσμου φιλάθλων άλλης ομάδας, εκτός των δύο ομάδων που συμμετείχαν στον αγώνα, έχοντας στην κατοχή τους επιθετικά όργανα.
Πρόσθεσε ότι μέλη της Αστυνομίας μετέβησαν άμεσα στο σημείο όπου «στη θέα των περιπολικών, 15 νεαρά άτομα είχαν διαφύγει και εξαφανίστηκαν στο σκοτάδι προς άγνωστη κατεύθυνση. 
Από έρευνες που έγιναν περιμετρικά του οικήματος εντοπίστηκαν και παραλήφθηκαν ως τεκμήρια διάφορα επιθετικά όπλα και όργανα, όπως βόμβες μολότωφ, ρόπαλα, ξύλα καθώς και άλλα αντικείμενα επιθετικά και επικίνδυνα. Όλα τα ανευρεθέντα στάληκαν για επιστημονικές εξετάσεις».

Δυνάμει δικαστικού εντάλματος, συνέχισε, "ακολούθησε έρευνα στο συγκεκριμένο υποστατικό χωρίς ωστόσο να εντοπιστεί οτιδήποτε άλλο ύποπτο αντικείμενο. 

Φαίνεται ότι κάποια επεισόδια που διαδραματίστηκαν κατά τη διάρκεια της περσινής χρονιάς οδήγησαν κάποιους φιλάθλους, που φοβούνται το ενδεχόμενο εκδίκησης, να εφοδιαστούν με τα επικίνδυνα αντικείμενα, τα οποία η Αστυνομία αμέσως μετά τις πληροφορίες που πήρε, ενήργησε άμεσα και τα κατέσχε, με αποτέλεσμα να αποτραπεί ενδεχομένως οποιοδήποτε θλιβερό γεγονός», ανέφερε.

«Καλούμε τους φιλάθλους κάθε ομάδας όταν λαμβάνουν πληροφορίες για πιθανές πράξεις αντεκδίκησης ή οποιαδήποτε άλλα αδικήματα να ενημερώνουν την Αστυνομία η οποία ως αρμόδια Αρχή επιβολής του νόμου θα διενεργεί άμεσα για αποτροπή τέτοιων φαινομένων» σημείωσε ο κ. Ανδρέ
Πιστεύουμε, κατέληξε, ότι «το συγκεκριμένο ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό και ευελπιστούμε ότι το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου που ξεκινά σε λίγες μέρες θα διεξαχθεί σε αθλητοπρεπή πλαίσια».
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"