Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Δεκεμβρίου 4, 2013

Πλάνο εν μέσω διαμαρτυριών

Εικόνα
Την ώρα που η κυβέρνηση μπαίνει στην τελική ευθεία επεξεργασίας του πλάνου που απαιτεί η τρόικα για τις ιδιωτικοποιήσεις, άρχισαν τα όργανα των διαμαρτυριών. Χθες πραγματοποιήθηκαν στάσεις εργασίας στην Αρχή Λιμένων και τη cyta, ενώ σήμερα παίρνει σειρά η Αρχή Ηλεκτρισμού.

Αναστασιάδης: "Να μετατρέψουμε την κρίση σε ευκαιρία"

Εικόνα
Η Κυβέρνηση λαμβάνει τολμηρές αποφάσεις για την εφαρμογή μιας συνετής δημοσιονομικής πολιτικής, εκσυγχρονίζοντας παράλληλα το κράτος και τη δημόσια υπηρεσία και προχωρώντας σε διαρθρωτικές αλλαγές, ώστε "να μετατρέψουμε την κρίση σε ευκαιρία", δήλωσε ψες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, σε ομιλία του σε δεξίωση που οργάνωσε στη Λεμεσό η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια

Εικόνα
Σε ισχύ βρίσκεται από χθες το απαγορευτικό απόπλου εξαιτίας των ισχυρών ανέμων. Συγκεκριμένα δεν εκτελούνται τα δρομολόγια από Πειραιά, Ραφήνα, Λαύριο και Ρίο - Αντίρριο. Τα πλοία από τον Πειραιά προς τον Αργοσαρωνικό και συγκεκριμένα προς τη Ραφήνα εκτελούνται κανονικά.

Επαφές Χάρη Γεωργιάδη στην Ουάσιγκτον

Εικόνα
Συνάντηση με τον Αμερικανό ομόλογό του, Τζακ Λιού, θα έχει σήμερα στις 11 το πρωί (τοπική ώρα), στην Ουάσιγκτον, ο υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης. Ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών που βρίσκεται από τη Δευτέρα στην αμερικανική πρωτεύουσα, είχε χθες σειρά συναντήσεων με αμερικανούς αξιωματούχους και στελέχη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

«Η εκλογή του δεν θα διευκολύνει τη λύση του Κυπριακού»

Εικόνα
Η εκλογή του κ. Νικόλα Παπαδόπουλου στην αρχηγία του ΔΗΚΟ, που συμμετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό στην Κύπρο, σχολιάζεται στην Τουρκία ως εξέλιξη που δεν θα διευκολύνει τη λύση του Κυπριακού. Ο Νικόλας Παπαδόπουλος πέρασε με μικρή διαφορά στο συνέδριο τον σημερινό αρχηγό του κόμματος Μάριο Καρογιάν.

Τζιχαντιστές απήγαγαν 12 ελληνορθόδοξες μοναχές

Εικόνα
Δώδεκα ελληνορθόδοξες μοναχές απήχθησαν από τη μονή όπου διέμεναν, στο ιστορικό κέντρο της χριστιανικής πόλης Μααλούλα, μετά την κατάληψή της, τη νύχτα της Κυριακής προς την Δευτέρα, από Σύρους αντάρτες, μετέδωσε το Ραδιόφωνο του Βατικανού.

Η Ευρώπη «ξέχασε» τα δικαιώματα

Εικόνα
Σφοδρή κριτική κατά ευρωπαϊκών κυβερνήσεων που εφαρμόζοντας μέτρα λιτότητας «έχουν ξεχάσει τις υποχρεώσεις τους για σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και κυρίως την προστασία κοινωνικών και οικονομικών δικαιωμάτων των πλέον ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού» ασκεί με την εργασία του που δίνεται σήμερα, Τρίτη, στη δημοσιότητα ο επίτροπος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης Νιλς Μουίζνιεκς.

Σε πτώση η παγκόσμια επιρροή των ΗΠΑ

Εικόνα
Η δημοσκόπηση αυτή που διενεργήθηκε από το Pew Research Center έγινε σε δείγμα λίγο περισσότερων από 2.000 ανθρώπων από τις 30 Οκτωβρίου ως τις 6 Νοεμβρίου.