Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Δεκεμβρίου 19, 2012

On line υπηρεσία για το χάπι της επόμενης μέρας

Εικόνα
Λονδίνο:  Μια νέα -αλλά και αμφιλεγόμενη- υπηρεσία έχουν στην διάθεση τους οι Βρετανίδες τους τελευταίους μήνες. Το «χάπι της επόμενης μέρας» -για το οποίο εξακολουθεί να έχει αντιρρήσεις μια μεγάλη μερίδα γυναικολόγων- μπορεί να φτάνει σε αυτές μέσα σε δυο ώρες απλώς συμπληρώνοντας μια online φόρμα.  Η ιδρύτρια του site DrEd.com που παρέχει την υπηρεσία υποστηρίζει ότι σκοπός της είναι να παρέχει το χάπι όσο πιο σύντομα γίνεται αφού έτσι γίνεται πιο αποτελεσματικό. 

Χρυσαετός άρπαξε παιδάκι σε πάρκο του Μόντρεαλ (VIDEO)

Εικόνα
Μόντρεαλ:  Bίντεο που αναρτήθηκε στο YouTube δείχνει ένα χρυσαετό ν' αρπάζει ένα παιδάκι σε πάρκο του Μόντρεαλ, να το σηκώνει μερικά μέτρα από το έδαφος και να το κρατά στον αέρα για λίγα δευτερόλεπτα, πριν το αφήσει να πέσει, ευτυχώς χωρίς να τραυματιστεί. 

Γράμματα στον Άγιο Βασίλη από παιδιά της Κύπρου παραλαμβάνουν στο ταχυδρομείο

Εικόνα
Λευκωσία : Όπως σε όλο σχεδόν τον κόσμο, έτσι και στην Κύπρο, τα παιδιά εξακολουθούν να πιστεύουν στον Άγιο Βασίλη και αποτείνονται με επιστολές τους προς αυτόν, ζητώντας ως δώρο κάποιο παιχνίδι ή μια χάρη, όπως για παράδειγμα να κάνει καλά κάποιο αγαπημένο πρόσωπο, ή να εκπληρώσει το όνειρο/ επιθυμία του συγκεκριμένου παιδιού.  Ερωτηθείς σήμερα κατά πόσον τα παιδιά και στην Κύπρο συνηθίζουν να στέλλουν γράμματα στον Άγιο Βασίλη, ζητώντας κάποιο δώρο, με αφορμή τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, ο Διευθυντής του Τμήματος Ταχυδρομικών Υπηρεσιών Ανδρέας Γρηγορίου, ανέφερε ότι «ναι, υπάρχουν και στην Κύπρο παιδιά, μικρής συνήθως ηλικίας, τα οποία απευθύνονται με επιστολή τους στον Άγιο Βασίλη, καταγράφοντας τις επιθυμίες τους για δώρα».

Προμηθευτές: Προσγειωμένοι για Ορφανίδη

Εικόνα
Ως μη αναστρέψιμη θεωρούν οι περισσότεροι των προμηθευτών την κατάσταση στις υπεραγορές Ορφανίδης παρά τα όσα ακούγονται περί δημιουργία νέας εταιρείας στην οποία θα συμμετέχουν και οι ίδιοι. Αν και δεν είχαν στα χέρια τους κάποιο συγκεκριμένο πλάνο, εντούτοις εξ όσων είχαν ενημερωθεί από τις τράπεζες, θα τους γίνει μία πρόταση για συμμετοχή σε μία νέα εταιρεία η οποία θα αναλάβει τη διαχείριση των υπεραγορών.

Την Πέμπτη παίρνουν 13ο οι δημόσιοι

Εικόνα
Διαδικασίες εξπρές ακολουθούν οι ημικρατικοί που θα δανείσουν το κράτος (ΑΗΚ, Cyta καΙ Αρχή Λιμένων) προκειμένου να εκταμιεύσουν το συντομότερο δυνατόν τα χρήματα από τα ταμεία συντάξεών τους και να τα παραχωρήσουν στο κράτος υπό μορφή βραχυπρόθεσμου δανεισμού. Πάντως, όπως πληροφορείται το INBusinessNews οι ημικρατικοί ήδη προχώρησαν σε διαδικασίες εκταμίευσης κεφαλαίων από τις τράπεζες, τα οποία ήταν δεσμευμένα σε μορφή γραμματίων προκειμένου να δανείσουν την κυβέρνηση. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το κράτος ανέλαβε να καταβάλει τις κυρώσεις προς τις τράπεζες όταν "σπάζει" ένα γραμμάτιο.

Όλα τα Ζώδια 19/12

ΚΡΙΟΣ   «Χαλαρά» Σήμερα, ίσως αισθανθείτε την ανάγκη να κάνετε κάτι για να ανακτήσετε τις δυνάμεις σας, την πίστη σας ή τη γαλήνη σας. Θα προτιμήσετε να σιωπήσετε, να αποσυρθείτε και να έρθετε σε μια μυστική μέθεξη με το πνεύμα σας. Πολύ πιθανόν να λάβετε κάποια χρήματα που δεν υπολογίζατε και αυτό να σας βοηθήσει να πάρετε μια ανάσα ή να κάνετε κάτι για τον εαυτό σας. Οι γεννημένοι του 1987 ίσως σας γοητευτείτε από το απαγορευμένο.

Σαν σήμερα. . .19 Δεκεμβρίου

Εικόνα
Γεγονότα 1843:  Ο άγγλος συγγραφέας  Κάρολος Ντίκενς  εκδίδει το διήγημα  Χριστουγεννιάτικη Ιστορία  (A Christmas Carol). 1909:  Οι αμερικανίδες σοσιαλίστριες αποκηρύσσουν το δικαίωμα της ψήφου ως μικροαστικό. 1965:  Ο στρατηγός Σαρλ Ντε Γκολ επανεκλέγεται στο αξίωμα του προέδρου της Γαλλίας. Αντίπαλός του, ο μετέπειτα σοσιαλιστής πρόεδρος Φρανσουά Μιτεράν.

Ψηφίζεται σήμερα ο Μνημονιακός Προϋπολογισμός με προοπτική επιδείνωσης του δημόσιου χρέους στα 92% του ΑΕΠ

Εικόνα
Η τελική συζήτηση του κρατικού Προϋπολογισμού για το 2013, που άρχισε χθες το απόγευμα με τοποθετήσεις των αρχηγών ή εκπροσώπων τον κομμάτων, συνεχίζεται σήμερα με ομιλίες βουλευτών και ολοκληρώνεται απόψε με τη ψήφιση του, γύρω στις επτά το βράδυ. 

Σκοτεινές προοπτικές για την Κύπρο προβλέπει Έκθεση της ΕΕ

Εικόνα
Η ετήσια έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με τη βιωσιμότητα των δημόσιων οικονομικών των χωρών μελών για το 2012 επισημαίνει τους υψηλούς κινδύνους που αντιμετωπίζουν η Κύπρος κατά κύριο λόγο, αλλά και η Ισπανία, ενώ και στις δύο χώρες στην επιδείνωση της κατάστασης συνετέλεσαν, όπως τονίζει, τα προβλήματα του χρηματοπιστωτικού τομέα. Η ετήσια έκθεση της Κομισιόν, την οποία παρουσίασε ο Αντιπρόεδρος Όλι Ρεν, δεν αναφέρεται στις τρεις χώρες, δηλαδή την Ελλάδα, την Ιρλανδία και την Πορτογαλία, που βρίσκονται σε καθεστώς χρηματοδοτικής στήριξης, διότι η βιωσιμότητα των δημόσιων οικονομικών αποτελεί μέρος των μνημονίων τους.

Ισχύει η ερμηνεία της Τρόικας για το συνταξιοδοτικό

Εικόνα
Διευκρινιστική επιστολή Γ. Εισαγγελέα στη Βουλή.- Με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νικόλα Παπαδόπουλο, ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας Πέτρος Κληρίδης αναφέρει πως δεν χρειάζεται οποιαδήποτε νέα επικοινωνία με την Τρόικα για να διευκρινιστεί η διαφορά ερμηνείας που προέκυψε στο νομοσχέδιο για τον υπολογισμό των συνταξιοδοτικών ωφελημάτων κρατικών και ημικρατικών υπαλλήλων από την 1η Ιανουαρίου 2013.                 

Οι υπάλληλοι των Υπεραγορών Ορφανίδη ζητούν στήριξη από τις τράπεζες και τους προμηθευτές

Εικόνα
Για να μη αντιμετωπίσουν το φάσμα της ανεργίας χιλιάδες οικογένειες.- Εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή πραγματοποίησαν χθες οι εργαζόμενοι στις υπεραγορές Ορφανίδη. Οι εκατοντάδες εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν έξω από τη Βουλή, στο χώρο των φώτων τροχαίας δεκάδες μέτρα μακριά από την είσοδο της Βουλής των Αντιπροσώπων, και κρατώντας πανό, φώναζαν συνθήματα κατά της ανεργίας.

Κουρσουμπά: Καμιά πρόοδος στα δικαιώματα του παιδιού

Εικόνα
Παρέδωσε την έκθεσή της στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.-   Καμία βελτίωση δεν υπήρξε τον τελευταίο χρόνο στα  τα προβλήματα που εντοπίζονται μέσα από την έκθεση της επιτρόπου προστασίας των δικαιωμάτων του παιδιού,  προβλήματα, τα οποία εστιάζονται, σύμφωνα με την επίτροπο σε έλλειμμα συνεργασίας μεταξύ των δημόσιων υπηρεσιών για τη στήριξη της οικογένειας, όπως στους τομείς της υγείας, της παιδείας, της εκπαίδευσης και της κοινωνικής ευημερίας.