Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Ιανουαρίου 18, 2012

S&P: Στη δαμόκλειο σπάθη των υποβαθμίσεων και οι ασφαλιστικές

Εικόνα
Μετά την υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας εννέα κρατών της Ευρωζώνης την Παρασκευή στο στόχαστρο της Standard & Poor΄s μπήκαν σήμερα και οι ευρωπαϊκές ασφαλιστικές. Μεταξύ άλλων, η S&P υποβάθμισε τις Mapfre Group, Millenniumbcp-Ageas Group και Allianz SpA κατά δύο βαθμίδες. Υποβάθμισε επίσης τις Caisse Centrale de Reassurance και Nacional de Reaseguros SA κατά μία βαθμίδα αφαιρώντας τις εταιρείες από την κατηγορία επιτήρησης με αρνητικές συνέπειες. Υποβάθμισε επίσης κατά μία βαθμίδα ενώ διατήρησε σε κατηγορία επιτήρησης τις Societa Cattolica di Assicurazione, Generali Group και Unipol Group. Πηγή:www.capital.gr

Φυσικό αέριο: Όλοι θέλουν μερίδιο

Εικόνα
Ο καθένας έκανε τα παράπονα του στην Επιτροπή Εμπορίου της Βουλής η οποία συνεδρίασε με θέμα τη ρύθμιση της αγοράς φυσικού αερίου μέσω δύο προτάσεων νόμου. Η ΔΕΦΑ, μέσω του προέδρου της Κώστα Ιωάννου παραπονέθηκε ότι από το Δεκέμβρη του 2010 έμεινε εκτός οποιασδήποτε εργασίες. Η ΡΑΕΚ, μέσω του αντιπροέδρου Κωνσταντίνου Ηλιόπουλου διαμαρτυρήθηκε ότι μετά από τέσσερις επιστολές για συνάντηση με την αρμόδια υπουργό, εκείνη ούτε καν τους απάντησε.

Στην τρίτη θέση του πληθωρισμού της ΕΕ η Κύπρος

Εικόνα
Στο 2,7% διαμορφώθηκε ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη κατά το τέλος του 2011, σε σύγκριση με 3% που ήταν κατά το τέλος Νοεμβρίου. Σημειώνεται ότι ένα χρόνο νωρίτερα ο πληθωρισμός ήταν στο 2,2%, σύμφωνα με την Eurostat. Ο πληθωρισμός στην Ευρωπαϊκή Ένωση διαμορφώθηκε στο 3% κατά το τέλος Δεκεμβρίου, καταγράφοντας πτώση σε σύγκριση με πληθωρισμό ύψους 3,4% τον Νοέμβριο. Εξάλλου ένα χρόνο προηγουμένως ο πληθωρισμός ήταν στο 2,7%

ΕΚΤ: Ξεπέρασαν τα 500 δισ. οι καταθέσεις τραπεζών

Εικόνα
Σε νέο ιστορικό υψηλό σκαρφάλωσε τη Δευτέρα η χρήση της διευκόλυνσης αποδοχής καταθέσεων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, αντικατοπτρίζοντας την πλεονάζουσα ρευστότητα στο χρηματοοικονομικό σύστημα. Οι τράπεζες της Ευρωζώνης τοποθέτησαν 501,93 δισ. ευρώ στην overnight διευκόλυνση σε σύγκριση με 493,27 δισ. ευρώ την Παρασκευή, όπως έδειξαν τα στοιχεία της ΕΚΤ που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας.

Φουνταριστός για τις προεδρικές του 2013 ο Νίκος Αναστασιάδης

Εικόνα
Χωρίς ανθυποψήφιο, πανηγυρικά, συνεχίζει στη θέση του Προέδρου του ΔΗΣΥ. Και ο Αβέρωφ Νεοφύτου στη θέση του Αναπληρωτή Προέδρου. Νίκος Αναστασιάδης και Αβέρωφ Νεοφύτου συνεχίζουν στις θέσεις του Προέδρου και Αναπληρωτή Προέδρου του Δημοκρατικού Συναγερμού αντίστοιχα.  Κατά τη διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις ηγετικές θέσεις του Κόμματος, που ολοκληρώθηκε χθες το μεσημέρι, δεν παρουσιάστηκαν άλλοι ενδιαφερόμενοι για τις δύο ανώτατες θέσεις και έτσι οι Νίκος Αναστασιάδης και Αβέρωφ Νεοφύτου ανακηρύσσονται ήδη εκλεγέντες. 

Επίσκεψη Νετανιάχου στην Κύπρο στα μέσα Φεβρουαρίου

Εικόνα
Με Σχέδιο για την Ενέργεια και την Ασφάλεια μεταξύ Ισραήλ, Κύπρου και Ελλάδας Επίσκεψη στην Κύπρο θα πραγματοποιήσει στα μέσα Φεβρουαρίου ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ Βενιαμίν Νετανιάχου. Πληροφορίες από Ισραηλινές πηγές αναφέρουν ο κ. Νετανιάχου θα έλθει στη Λευκωσία με ολοκληρωμένο σχέδιο για συνεργασία Ισραήλ-Κύπρου-Ελλάδας τόσο για στον ενεργειακό όσο και στον  τομέα της ασφάλειας. 

Ο Νταβούτογλου μας κατάγγειλε σε Ντάουνερ, Μπαν και ΗΠΑ

Εικόνα
Επειδή αφήσαμε το Chariot να πάει στη Συρία - Στεφάνου: «Η Τουρκία είναι η τελευταία που δικαιούται να μιλά»  Τα πυρά του εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας έστρεψε πάλι ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου ο οποίος είπε, τόσο στον ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν, με τον οποίο συναντήθηκε στην Βηρυτό, όσο και στον ειδικό αντιπρόσωπο του ΓΓ του ΟΗΕ Αλεξάντερ Ντάουνερ ότι ο «Ε/κ τομέας», όπως αποκάλεσε την Κυπριακή Δημοκρατία, «έστειλε εν γνώσει του όπλα στην Συρία». Η Τουρκία είναι η τελευταία που δικαιούται να μιλά, απαντά ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Το ‘πε και το ΄κανε η Πραξούλλα – Απαξίωσε τη Βουλή

Εικόνα
Έκανε το Φυσικό Αέριο “One Woman Show" – Έβαλε στην κατάψυξη την Υπηρεσία Ενέργειας, τη ΔΕΦΑ και τη ΡΑΕΚ. Αρνήθηκε να παραστεί σε συνεδρία της Επιτροπής Εμπορίου. Δύο προτάσεις νόμου συζητήθηκαν χθες, κατά τη συνεδρία της Επιτροπής Εμπορίου της Βουλής, που αφορούν στο διορισμό της συμβουλευτικής επιτροπής αλλά και στις αρμοδιότητες και εξουσίες που πρέπει να έχει η ΔΕΦΑ.  Από τη συζήτηση στη βουλή, για το Φυσικό Αέριο, απουσίαζε η Υπουργός Εμπορίου Πραξούλλα Αντωνιάδου η οποία κατηγορήθηκε ότι δεν συμβουλεύεται τους αρμόδιους και ότι η υπόθεση «Φυσικό Αέριο» εξελίσσεται σε «one woman show”.

Ο Χριστόφιας ενημέρωσε τον Παπαδήμο

Εικόνα
Για την απόφαση του Εθνικού και το Green Tree Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας ενημέρωσε χθες τηλεφωνικώς τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Λουκά Παπαδήμο για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, ενόψει της συνάντησης με τον ΓΓ του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, καθώς και για τη χθεσινή απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου. Σύμφωνα με γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Στέφανου Στεφάνου, κατά την τηλεφωνική επικοινωνία, ο Ελληνας Πρωθυπουργός ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις επαφές που είχε και που αφορούσαν στο Κυπριακό.

Παραλύουν πάλι σήμερα τα αεροδρόμια

Εικόνα
Για ομηρία του λαού κατηγορεί τους Ελεγκτές ο Φλουρέντζος Σε αδιέξοδο κατέληξαν χθες οι προσπάθειες για να βρεθεί λύση στο πρόβλημα των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας, με αποτέλεσμα να παραμένει σε ισχύ η απόφαση τους για απεργία σήμερα από τη μία μέχρι τις πέντε το απόγευμα. Οι Ελεγκτές επέμειναν και χθες ότι είναι διατεθειμένοι να συζητήσουν μόνο την ουσία των αιτημάτων τους και όχι διαδικασία επίλυσης της διαφοράς, όπως ζητά το Υπουργείο Συγκοινωνιών.

ΚΕΒΕ: Προκλητική η απεργιακή κινητοποίηση των Ελεγκτών

Εικόνα
Ζημιώνει την οικονομία και δυσφημίζει την Κύπρο Πρόκληση προς τις χιλιάδες ταξιδιώτες και προς την οικονομία του τόπου θεωρεί το ΚΕΒΕ τη νέα απεργιακή κινητοποίηση των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας (ΕΕΚ). Με ανακοίνωση του  το ΚΕΒΕ «για ύστατη φορά κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και καλεί τους Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις τους και να προσέλθουν σε διάλογο, όπως προνοεί ο Κώδικας Βιομηχανικών Σχέσεων».