Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Δεκεμβρίου 10, 2013

Περιμένοντας τον Ντερβίς Έρογλου...

Εικόνα
Εποικοδομητικές κρίνονται από τα Ηνωμένα Έθνη οι απόψεις που κατέθεσε η ελληνοκυπριακή πλευρά στο πλαίσιο των διαβουλεύσεων για την κοινή διακήρυξη των συνομιλιών.

Εγκρίθηκε από το Eurogroup η δόση των 186 εκ. δολλαρίων - Εύσημα στην Κυβέρνηση από τους εταίρους

Εικόνα
Πράσινο φως για εκταμίευση της επόμενης δόσης της δανειακής σύμβασης της Κύπρου, συνολικού ύψους 186 εκατ. ευρώ, άναψε το Eurogroup στη χθεσινοβραδυνή συνεδρία του. Τα 100 εκατ. ευρώ θα εκταμιευθούν από τον ESM και τα 86 εκατ. ευρώ από το ΔΝΤ. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η συζήτηση διήρκεσε μόλις 20 λεπτά, αναγνωρίστηκαν οι προσπάθειες της Λευκωσίας και απονεμήθηκαν εύσημα στην κυπριακή κυβέρνηση, με επίκεντρο κυρίως τον οδικό χάρτη για τις αποκρατικοποιήσεις.

Κλίμα ανησυχίας στη συνάντηση Προέδρου-Αρχηγών για το Κυπριακό - «Συμβιβαστικό κείμενο» του ΟΗΕ δεν ικανοποιεί

Εικόνα
Δεν υπάρχει ακόμη κατάληξη στο κοινό ανακοινωθέν και οι προσπάθειες συνεχίζονται, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Χρήστος Στυλιανίδης, μετά το πέρας της συνεδρίας του άτυπου συμβουλίου αρχηγών των κομμάτων, το μεσημέρι της Δευτέρας. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης είχε πολύωρη σύσκεψη με τους αρχηγούς των κομμάτων ενόψει και των επαφών που επανήρχισε ο Ειδικός Σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα στο Κυπριακό, Αλεξάντερ Ντάουνερ. Επι τάπητος τέθηκε και «συμβιβαστικό κείμενο» το οποίο έχουν διαβιβάσει προς τις δυο πλευρές τα Ηνωμένα Έθνη.

Η Noble πάει και για πετρέλαιο στο τεμάχιο 12 - Συνάντηση με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη για συντονισμό

Εικόνα
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε το πρωί της Δευτέρας, αντιπροσωπεία της Noble Energy, στην παρουσία του υπουργού Ενέργειας Γιώργου Λακκοτρύπη, του υφυπουργού παρά τω Προέδρω κ. Κωνσταντίνου Πετρίδη και υπηρεσιακών παραγόντων.

Τροχοπέδη τρόικας στην αναστολή διώξεων κατά οφειλετών -Σχέδιο της Κυβέρνησης για αγορά πρώτης κατοικίας

Εικόνα
Μετ' εμποδίων η προσπάθεια της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών να θέσει προϋποθέσεις, για αναστολή ποινικών διώξεων νομικών και φυσικών προσώπων, τα οποία αδυνατούν να ανταποκριθούν στις οφειλές τους προς το κράτος.

Συνέντευξη Κασουλίδη στη "Σαμπάχ" χάθηκε στη μετάφραση - Ερωτήσεις στα τουρκικά, μετάφραση στα ελληνικά, απαντήσεις στα αγγλικά και δημοσίευση στα τουρκικά και από εκεί μετάφραση ξανά, στα ελληνικά

Εικόνα
Την ελπίδα ότι οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό μεταξύ των ηγετών των δύο κοινοτήτων θα ξεκινήσουν την ερχόμενη εβδομάδα, εξέφρασε ο Υπουργός Εξωτερικών σε συνέντευξή του στο δημοσιογράφο Εμρέ Ντινέρ της τουρκικής εφημερίδας Σαμπάχ στις 6 Δεκεμβρίου 2013, μέρος της οποίας δημοσιεύτηκε στη  τουρκοκυπριακή εφημερίδα Κίπρισλι. Η εφημερίδα αποδίδει στον κ. Κασουλίδη δήλωση ότι οι συνομιλίες για το Κυπριακό, οι οποίες έχουν ανασταλεί εδώ και καιρό, θα ξεκινήσουν αυτήν την εβδομάδα.

Σύνδεσμος Επιχειρήσεων ενέργειας: "Φθηνότερο ρεύμα μόνο με ανταγωνισμό"

Εικόνα
H μόνη ρεαλιστική επιλογή για παροχή φθηνού ηλεκτρικού ρεύματος στην αγορά άμεσα, είναι το άνοιγμα της ανταγωνιστικής αγοράς ενέργειας, τονίζει ο νεοσύστατος Συνδεσμος επιχειρήσεων ελεύθερης ανταγωνιστικής αγοράς ενέργειας Κύπρου (ΣΕΕΑΑΕΚ). Με ανακοίνωσή του ζητά όπως ο ανταγωνισμός να γίνεται επί ίσοις όροις.

Του έκλεψαν το κινητό και πυροβόλησε τον ύποπτο στα οπίσθια με κυνηγετικό

Εικόνα
Ένας Ισραηλινός ηλικίας 30 ετών, πυροβολήθηκε στα οπίσθια με κυνηγετικό όπλο τύπου Δοκό από ελληνοκύπριο, ύστερα από την κλοπή του κινητού του τηλεφώνου που βρισκόταν στη θέση του συνοδηγού στο αυτοκίνητο του. Μόλις ο Ελληνοκύπριος διαπίστωσε ότι ο Ισραηλινός είχε κλέψει μαζί με άλλο πρόσωπο το τηλέφωνο του, εισήλθε στο όχημα του, τους κυνήγησε και μόλις τους εντόπισε, έξω από το Α' Δημοτικό Σχολείο Αγίου Λαζάρου στη Λεωφόρο Φανερωμένης στη Λάρνακα, κατέβηκε από το αυτοκίνητο και με το κυνηγετικό του όπλο τον πυροβόλησε στα οπίσθια από κοντινή απόσταση.