Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Φεβρουαρίου 12, 2014

Παρέμβαση Ομπάμα για την Αμμόχωστο

Εικόνα
Πιο εμφανή δεν μπορούσαν να καταστήσουν οι Αμερικανοί το ρόλο που θέλουν να διαδραματίσουν στην παρούσα προσπάθεια επίλυσης του Κυπριακού.

Φωτιά σε νυκτερινό κέντρο στη Λεμεσό

Εικόνα
Κακόβουλα τέθηκε φωτιά που ξέσπασε τα ξημερώματα σε νυκτερινό κέντρο στη Λεμεσό, ιδιοκτησίας 41χρονου. Συγκεκριμένα, εκπρόσωπος του Γραφείου Τύπου της Αστυνομίας δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι λήφθηκε πληροφορία η ώρα 04.10 ότι υπήρχε φωτιά σε νυκτερινό κέντρο στη Λεμεσό, ιδιοκτησίας 41χρονου.

Έτοιμες να βοηθήσουν οι ΗΠΑ

Εικόνα
Η εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, Τζένιφερ Ψάκι επαναβεβαίωσε για την υποστήριξη της κυβέρνησής της στην κυπριακής ηγεσίας διαδικασία υπό την αιγίδα της αποστολής καλών υπηρεσιών των Ηνωμένων Εθνών και επανέλαβε την προθυμία των ΗΠΑ «να βοηθήσουν με οποιοδήποτε κατάλληλο τρόπο τα μέρη βρούν χρήσιμο». Η κ. Ψάκι μιλούσε κατά τη διάρκεια της χθεσινής ενημέρωσης των ανταποκριτών του Στέιτ Ντιπάρτμεντ σχολιάζοντας την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου για την επανάληψη των συνομιλιών στην Κύπρο. Η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ απέφυγε να εισέλθει σε λεπτομέρειες της ανακοίνωσης του Λευκού Οίκου, σε σχέση με το Βαρώσι κι άλλα θέματα, παραπέμποντας τους δημοσιογράφους στα Ηνωμένα Εθνη.

Το Σ.Α. του ΟΗΕ καλωσορίζει το κοινό ανακοινωθέν

Εικόνα
Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ καλωσορίζει το κοινό ανακοινωθέν που συμφωνήθηκε από τους ηγέτες των Ελληνοκυπρίων και των Τουρκοκυπρίων στις 11 Φεβρουαρίου και τους συγχαίρει για την πολιτική ηγεσία που επέδειξαν.

ΗΠΑ:Αύξηση του ορίου δανεισμού της κυβέρνησης

Εικόνα
Η αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων πέρασε την Τρίτη νομοθεσία βάσει της οποίας αυξάνεται η αρχή δανεισμού της κυβέρνησης για ένα έτος, με στόχο να αποφευχθεί μια αθέτηση πληρωμών, κάτι που πλησίαζε στο τέλος του τρέχοντος μήνα.

Γερμανία: Διεκδικούν αύξηση στους μισθούς

Εικόνα
Γερμανικά συνδικάτα που εκπροσωπούν τους δημόσιους υπαλλήλους δήλωσαν την Τρίτη ότι σκοπεύουν να ζητήσουν αύξηση των αποδοχών τους κατά 3,5 τοις εκατό και επιπλέον 100 ευρώ το μήνα για περίπου 2,1 εκατομμύρια ομοσπονδιακούς και δημοτικούς εργαζομένους του δημόσιου τομέα, αναφέρει το πρακτορείο Ρόιτερς.

ΟΟΣΑ: Στο 12% η ανεργία στην Ευρωζώνη

Εικόνα
Υποχώρηση σημείωσε τον Δεκέμβριο η χρόνια ανεργία στις ανεπτυγμένες οικονομίες, παρουσιάζοντας, ωστόσο, μεγάλες διαφορές μεταξύ των χωρών, ενώ το ποσοστό ανεργίας στην Ευρωζώνη παρέμεινε πολύ πάνω από τον μέσο όρο, σύμφωνα με τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ). Ο μέσος όρος ανεργίας στα 34 μέλη του ΟΟΣΑ ανήλθε στο 7,6% του εργατικού δυναμικού, κάτι που σημαίνει ότι 46,2 εκατομμύρια άνθρωποι ήταν εγγεγραμμένοι ως άνεργοι.

Υπερκαλύψαμε τους στόχους μας

Εικόνα
Ηπιότερη ύφεση, υπερκάλυψη των δημοσιονομικών στόχων της Κύπρου και σταθεροποίηση του χρηματοπιστωτικού συστήματος βλέπει η τρόικα στην τρίτη και ξανά θετική αξιολόγηση του κυπριακού προγράμματος. Στα θετικά σημεία των αξιολογήσεων από την τρόικα αναφέρθηκε χθες και ο Χάρης Γεωργιάδης ο οποίος ανακοίνωσε πως από βδομάδας θα υπάρξουν σημαντικές χαλαρώσεις στα περιοριστικά μέτρα.