ΟΟΣΑ: Στο 12% η ανεργία στην Ευρωζώνη


Υποχώρηση σημείωσε τον Δεκέμβριο η χρόνια ανεργία στις ανεπτυγμένες οικονομίες, παρουσιάζοντας, ωστόσο, μεγάλες διαφορές μεταξύ των χωρών, ενώ το ποσοστό ανεργίας στην Ευρωζώνη παρέμεινε πολύ πάνω από τον μέσο όρο, σύμφωνα με τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).

Ο μέσος όρος ανεργίας στα 34 μέλη του ΟΟΣΑ ανήλθε στο 7,6% του εργατικού δυναμικού, κάτι που σημαίνει ότι 46,2 εκατομμύρια άνθρωποι ήταν εγγεγραμμένοι ως άνεργοι.


Το σύνολο των ανέργων είναι κατά 11,5 εκατομμύρια άτομα περισσότερα από ό, τι ήταν κατά την έναρξη της οικονομικής κρίσης στα μέσα του 2008, αναφέρει ο ΟΟΣΑ στο μηνιαίο δελτίο του για την ανεργία.

Το ποσοστό ανεργίας του ΟΟΣΑ υποχώρησε τον Δεκέμβριο κατά 0,1 ποσοστιαίες μονάδες, παρουσιάζοντας την τρίτη στη σειρά μηνιαία μείωση.

Η Ιαπωνία σημείωσε το χαμηλότερο ποσοστό ανεργίας του 3,7%, παρουσιάζοντας μείωση 0,3 ποσοστιαίες μονάδες, ενώ στις Ηνωμένες Πολιτείες μειώθηκε κατά τρεις μονάδες στο 6,7%.

Ωστόσο, στην Ευρωζώνη το ποσοστό ανεργίας τον Δεκέμβριο παρέμεινε στο ίδιο επίπεδο με το Νοέμβριο, στο 12,0%, με πολλές διαφορές ανάμεσα στα κράτη μέλη.

Το ποσοστό ανεργίας στη Γαλλία παρέμεινε σταθερό στο 10,8%, στη Γερμανία στο 5,1%, ενώ στην Ισπανία, με το ποσοστό ανεργίας να φθάνει στο 25,8%, παρουσίασε μικρή βελτίωση 0,3 ποσοστιαίες μονάδες.

Στην Ιρλανδία που εξήλθε από το σχέδιο διάσωσης, η ανεργία υποχώρησε κατά 0,2 ποσοστιαίες μονάδες, στο 12,1%, ενώ στην Ιταλία μειώθηκε κατά 0,1 ποσοστιαία μονάδα στο 12,7%.

Ωστόσο, το ποσοστό ανεργίας μεταξύ των νέων παρέμεινε σε πολύ υψηλά επίπεδα σε αρκετές χώρες της Ευρωζώνης, ιδίως στην Ελλάδα που άγγιξε το 59,2% τον Οκτώβριο, τον τελευταίο μήνα για τον οποίον υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία.

Στην Ισπανία ανήλθε στο 54,3%, στην Ιταλία στο 41,6%, στην Πορτογαλία στο 36,3% και στην Σλοβακία στο 32,6%, αναφέρει ο ΟΟΣΑ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέρμανση και οικονομία: Τι συμφέρει για ζεστό σπίτι!

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Νίκη Μπερλουσκόνι αν οι Ιταλοί ψήφιζαν σήμερα