Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Ιανουαρίου 3, 2013

Δημητριάδης: Μεγάλος στόχος η εφαρμογή του Μνημονίου

Εικόνα
Δήλωση για τους στόχους και τις προτεραιότητες του νέου έτους εξέδωσε ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας, Πανίκος Δημητριάδης. Στην ανακοίνωσή του ο κ. Δημητριάδης τονίζει ότι μεγάλος στόχος για το 2013 είναι η σωστή υλοποίηση του Μνημονίου και η εξυγίανση του τραπεζικού τομέα της Κύπρου. Παράλληλα, ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας αναφέρθηκε στην πορεία των τραπεζών εντός του 2012 και τις εξελίξεις που οδήγησαν στο Μνημόνιο. Μάλιστα ο κ. Δημητριάδης σημειώνει πως ο ρόλος της Κεντρικής σε σχέση με τη διαπραγμάτευση με την τρόικα ήταν σημαντικός και καθοριστικός.

Kινεζικός όμιλος στην ΑΕΚ Αθηνών

Εικόνα
Συμφωνία με Κινέζους επενδυτές με στόχο την εξαγορά της ΠΑΕ ΑΕΚ εμφανίζεται να έχει επιτύχει εταιρεία συμφερόντων της οικογένειας Βιντιάδη. Η συμφωνία που έγινε γνωστή με πρωτοβουλία της πλευράς Βιντιάδη φέρεται να αφορά από την μια πλευρά επενδυτικό της όχημα με την ονομασία Hellenic Sports Acquisition Partners που συστήθηκε για να διαπραγματευθεί την απόκτηση της ΠΑΕ ΑΕΚ και από την άλλη την κινεζική κρατική Tianjin Economic Development Area Investment Holdings και την επίσης κινεζική ιδιωτική εταιρεία αθλητικού marketing Shankai Sports.

Οι πλουσιότερες ομάδες για το 2012

Εικόνα
Μεγάλο ενδιαφέρον προκαλούν τα ποσά που αναφέρονται στην αξία των μεγάλων ποδοσφαιρικών συλλόγων της Ευρώπης, αφού σε αυτά υπολογίζεται η αξία των παικτών που αγωνίζονται σε αυτές και όχι η ακίνητη περιουσία τους όπως τα γήπεδα, τα προπονητικά κέντρα ή τα καταστήματά τους. Μάλιστα άξιο αναφορά είναι το γεγονός ότι την ώρα που η οικονομική κρίση κτυπά ανελέητα κράτη και επιχειρήσεις οι μεγάλοι, ποδοσφαιρικοί σύλλογοι φαίνεται να τα καταφέρνουν περίφημα από πλευράς "κεφαλαιοποίησης".

Απέλυσε τη σέξι γραμματέα του για να μη κάνει σχέση μαζί της

Εικόνα
Σικάγο:  Δεδικασμένο δημιουργεί πρωτοφανής απόφαση δικαστηρίου στις ΗΠΑ, που δικαίωσε εργοδότη για απόλυση της γραμματέας του. Ο λόγος της απόλυσης έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς η γυναίκα έχασε τη δουλειά της επειδή ήταν σέξι! Σύμφωνα με τη «Huffington Post», ο οδοντίατρος Τζέιμς Νάιτ στην Αϊόβα, απέλυσε την ελκυστική βοηθό του, επειδή ο ίδιος και η γυναίκα του τη θεώρησαν «απειλή» για το γάμο τους.

Όλα τα Ζώδια 3/1

ΚΡΙΟΣ   «Πάμε μπρός» Με τη Σελήνη στο ζώδιο της Παρθένου μπαίνετε σε ρυθμούς εργασίας και συγχρόνως νιώθετε την ανάγκη να ασκηθείτε ή να ασχοληθείτε με δραστηριότητες που προάγουν την υγεία. Η παρουσία του Άρη στον Υδροχόο προμηνύει εντάσεις με φίλους ή με μέλη κάποια ομάδας ή παρέας στην οποία ανήκετε. Θετικά νέα έρχονται από άτομα που είναι ιδιαιτέρως προσεκτικά στις κινήσεις τους.

Σαν σήμερα. . .3 Ιανουαρίου

Εικόνα
Γεγονότα 1496:  Ο  Λεονάρντο ντα Βίντσι  δοκιμάζει ανεπιτυχώς να πετάξει με ιπτάμενη μηχανή.

Και ο Αρχιεπίσκοπος στη Λίστα Χριστόφια των υπαίτιων της κρίσης

Εικόνα
Δεν παρέστη στη Δοξολογία, λέγει, γιατί δεν πήρε πρόσκληση, ούτε καν υπενθύμιση.- Κάλεσε τον Αρχιεπίσκοπο - και το λαό - «να κατανοήσει ότι το κράτος είναι δικοινοτικό και πολυπολιτισμικό και ο καθένας μπορεί να πιστεύει στο Θεό που επιλέγει».- Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας δήλωσε ότι το μήνυμα που έστειλε με τη δήλωσή του την Πρωτοχρονιά ο Αρχιεπίσκοπος είναι πολιτικά απαράδεκτο και θεσμικά διπλά απαράδεκτο. Σε ομιλία κατά την κοπή της βασιλόπιτας στα Επαρχιακά Γραφεία του ΑΚΕΛ στη Λευκωσία, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, μεταξύ άλλων απάντησε στις επικρίσεις του Αρχιεπισκόπου για την μη εκπροσώπηση της Κυβέρνησης στη Δοξολογία.   

ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ΜΠΑΓΙΣ: «θα το μετανιώσουν Κύπρος και Ευρώπη εάν προκληθεί ο τουρκικός Στρατός»!

Εικόνα
ΔΟΥΒΛΙΝΟ (Ιρλανδία): Σε πρωτοφανείς δηλώσεις προχώρησε ο Τούρκος υπουργός για θέματα Ευρωπαϊκής Ένωσης Εγκεμέν Μπαγίς, απειλώντας Κύπρο αλλά και Ευρώπη, εάν τολμήσουν να δοκιμάσουν την ισχύ του τουρκικού Στρατού. Όπως μεταδίδεται από το Δουβλίνο, πρωτεύουσα της Ιρλανδίας, όπου ο Μπαγίς παρέστη στην αν’αληψη της Ευρωπαϊκής Προεσρίας πό την Ιρλανδία,  ο  Μπαγις, δεν δίστασε να απειλήσει ανοικτά  και τον πρεσβευτή της Κύπρου ενώπιον της Ιρλανδικής Βουλής.

Τέσσερις (!) ρωσικοί Στόλοι συγκλίνουν σε Ανατολική Μεσόγειο

Εικόνα
Έρχονται ακόμα και από Ειρηνικό! Μεγάλη άσκηση εν όψει Συρίας.- Ανακοίνωση του Ρωσικού Υπουργείου Άμυνας.-   Για πρώτη φορά, πιθανότατα και πριν από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου, η Ρωσία συγκεντρώνει πολεμικά πλοία από όλους τους Στόλους που βρίσκονται ανεπτυγμένοι στους ωκεανούς και τα στέλνει στην Α.Μεσόγειο, στην φωτιά της Συρίας και - όπως φαίνεται - και του Λιβάνου! 

Σιαρλή: Είμαστε καλυμμένοι από λεφτά μέχρι και το Μάρτιο

Εικόνα
Ο υπουργός Οικονομικών Βάσος Σιαρλή εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι δεν πρόκειται να υπάρξει στάση πληρωμών μέχρι τον Μάρτιο, προσθέτοντας ότι οι δημοσιονομικές ανάγκες του κράτους μπορούν να καλυφθούν με επιτυχία. Μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο ο κ. Σιαρλή είπε ότι την προηγούμενη εβδομάδα έγιναν οι σχεδιασμοί, ώστε η κυβέρνηση, που θα αναλάβει από την πρώτη του Μαρτίου να έχει τα απαραίτητα κονδύλια για να μπορέσει να διαχειριστεί και τον Μάρτιο.

ΗΠΑ: Μετά τη συμφωνία για τον «δημοσιονομικό γκρεμό», τι;

Εικόνα
Ρυθμίζονται τα φορολογικά αλλά παραμένουν μετέωρα ακανθώδη ζητήματα.-  ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ: Ο δημοσιονομικός γκρεμός μετατρέπεται σε… δημοσιονομικά βουνά ύστερα από τη συμφωνία που πέτυχε ο Λευκός Οίκος με τη Γερουσία τη Δευτέρα. Η συμφωνία αυτή ρυθμίζει τα φορολογικά αλλά αφήνει για αργότερα τα πιο ακανθώδη ζητήματα δημιουργώντας μια σειρά από «επικίνδυνες» ημερομηνίες τους πρώτους μήνες του 2013.

Τέσσερις Τούρκοι αξιωματικοί συνελήφθησαν στο Χαλέπι

Εικόνα
Εκτελούσαν αποστολή στοχοποίησης του αεροδρομίου.-  Τέσσερις Τούρκοι στελέχη-αξιωματικοί της Τουρκικής Αεροπορίας, συνελήφθησαν τη νύκτα της Πρωτοχρονιάς ενώ προέβαιναν σε στοχοποίηση στο αεροδρόμιο του Χαλεπίου, σύμφωνα με δηλώσεις  Ρώσου αξιωματούχου στο RIA NOVOSTI.

Δυσαρέσκεια κατόχων αξιογράφων από προτάσεις των τραπεζών

Εικόνα
Δυσαρεστημένοι από τις προτάσεις των δύο τραπεζών, οι κάτοχοι των αξιογράφων. Καταγγέλλουν συμπαιγνία των διοικήσεων των τραπεζών, της Κεντρικής Τράπεζας, και του υπουργείου Οικονομικών, και κάνουν λόγο για απώλειες κεφαλαίου, μέχρι και 60%.