Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Ιουνίου 19, 2013

*Ζώδια 19/6

ΚΡΙΟΣ Ένα παρελθοντικό χρέος θα σας κάνει να ψάξετε περισσότερο και ίσως να αναθεωρήσετε μία συνεργασία ή ένα οικονομικό ζήτημα. Αυτό σίγουρα θα σας υποχρεώσει να γίνετε πιο ερευνητικοί σε θέματα που τα περνούσατε στο ντούκου. Η σχέση με έναν Σκορπιό σας δίνει τη δυνατότητα να κάνετε περισσότερα να ασχοληθείτε ακόμα και με πιο μεταφυσικά ή θέματα που αφορούν στην ουσία του εαυτού σας. Γενικά η ευαισθησία που αντιμετωπίζετε τους δικούς σας ανθρώπους σας βοηθάει στο να κτίσετε καλύτερη σχέση μαζί τους. Όσοι είστε γεννημένοι στο τέλος του τρίτου δεκαημέρου θα έχετε ευκαιρίες μέσω από μια συνεργασία κυρίως με Δίδυμο ή Ζυγό.

Σαν σήμερα. . .19 Ιουνίου

Εικόνα
Γεγονότα 240 π.Χ:  Ο Ερατοσθένης υπολογίζει την περίμετρο της Γης. 1827:  Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης απειλεί όσους Έλληνες προσκυνούν τον Μωάμεθ. («Περίπτωση Νενέκου»)

Έκπληξη Ευρωπαίων αξιωματούχων

Εικόνα
Ανώτατος αξιωματούχος της ευρωζώνης που εμπλέκεται άμεσα στις συνομιλίες με την Κύπρο, ανέφερε ότι οι αξιωματούχοι της ΕΕ είναι "προβληματισμένοι" από την επιστολή, προσθέτοντας ότι οι υπουργοί Οικονομικών θα συζητήσουν για αυτήν στην προγραμματισμένη συνάντηση της Πέμπτης, χωρίς ωστόσο να αναμένεται μια ευνοϊκή αντιμετώπιση.

Ταξίμ: «Συγκρούονται» οι δρόμοι ΕΕ - Τουρκίας

Εικόνα
«Πεδίο μάχης» μεταξύ της ΕΕ και της τουρκικής κυβέρνησης παραμένει η πλατεία Ταξίμ, με το Ευρωκοινοβούλιο να ακυρώνει προγραμματισμένη επίσκεψη αντιπροσωπείας του στην Άγκυρα μετά τις «κορόνες» Ερντογάν λόγω της κριτικής για την άγρια καταστολή των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων. Ανησυχία για την κατάσταση στην Τουρκία εκφράζει την ίδια στιγμή ο ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν, καλώντας στη μέγιστη δυνατή αυτοσυγκράτηση.

"Η Αμμόχωστος μπορεί να είναι καταλύτης"

Εικόνα
Η επιστροφή της Αμμοχώστου, αν γίνει κατορθωτή, μπορεί να αποτελέσει  παράγοντα που θα ‘αλλάξει το παιχνίδι’ στο Κυπριακό, καλύπτοντας το μεγάλο κενό που υπάρχει σε θέμα εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο πλευρών, δήλωσε ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης.

Αυξήθηκαν οι εγκρίσεις αιτήσεων ασύλου στην ΕΕ

Εικόνα
Αυξήθηκαν οι εγκρίσεις αιτήσεων ασύλου στην ΕΕ, το 2012 σε σχέση με το 2011, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα. Το 2012, δόθηκε άσυλο σε 102.700 μετανάστες στην ΕΕ, έναντι 84.300, το 2011.

Σκληραίνει τη στάση του απέναντι στην Τουρκία

Εικόνα
Απορρίπτουν στο προεκλογικό πρόγραμμά τους την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ, οι συντηρητικοί της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, υποστηρίζοντας πως η χώρα θα "επιβάρυνε υπερβολικά" την Ένωση εξαιτίας του μεγέθους και της οικονομίας της.     Η Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU) και το βαυαρικό αδελφό της κόμμα, η Χριστιανοκοινωνική Ένωση (CSU), έχουν από καιρό αντιταχθεί στην ένταξη της Τουρκίας στην 27μελή ΕΕ, αλλά δεν έχουν εμποδίσει τις ενταξιακές συνομιλίες της Τουρκίας με την ΕΕ οι οποίες ξεκίνησαν λίγο πριν αναλάβει την εξουσία η Μέρκελ.