Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Απριλίου 12, 2013

Απολιθωμένα έμβρυα δεινoσαύρων βρέθηκαν στην Κίνα

Εικόνα
Λονδίνο:  Τα αρχαιότερα απολιθώματα εμβρύων δεινοσαύρων ανακαλύφθηκαν στην Κίνα. Τα ευρήματα, τα οποία περιλαμβάνουν πληθώρα οστών σε διαφορετικά στάδια ανάπτυξης, θεωρούνται σημαντικά όχι μόνο λόγω της παλαιότητάς τους αλλά και επειδή προσφέρουν μια σπάνια ματιά στην άγνωστη ως τώρα εμβρυϊκή ζωή των προϊστορικών αυτών πλασμάτων καθώς και στον ρυθμό ανάπτυξής τους ο οποίος, όπως φαίνεται, έτρεχε με ρυθμούς ρεκόρ.

Νέο είδος νυχτερίδας θυμίζει ιπτάμενο πάντα

Εικόνα
Ουάσιγκτον:  Ένα νέο ασπρόμαυρο είδος νυχτερίδας ανακάλυψαν οι επιστήμονες στο Νότιο Σουδάν. Η νυχτερίδα του γένους Niumbaha superba μάλιστα λόγω των χρωμάτων της, έλαβε το παρατσούκλι «νυχτερίδα-πάντα» καθώς παραπέμπει στο γιγάντιο πάντα.

Η πολύ δουλειά διαλύει τη σχέση

Εικόνα
Σύμφωνα με μία νέα έρευνα, σχεδόν ένας στους τρεις εργαζόμενους εξωθεί τη σχέση με τον/την σύντροφό του στα άκρα, εξαιτίας της πίεσης που νιώθει από τη δουλειά του.

Οι 10 τροφές που δεν πρέπει να αγγίξετε λίγες μέρες πριν τον γάμο

Εικόνα
Είναι, ίσως, η πλέον σημαντική μέρα στη ζωή σας, και γι’ αυτόν τον λόγο, δεν πρέπει να αφήσετε ορισμένες τροφές να σας την χαλάσουν. Εξάλλου, έχετε κάνει τόσο κόπο για να βρείτε το τέλειο νυφικό και θα ήταν κρίμα, να νιώθετε ασφυκτικά μέσα σε αυτό λόγω της φουσκωμένης κοιλιάς, επειδή δεν θα έχετε χωνέψει σωστά. Δείτε ποιες είναι εκείνες οι τροφές που θα πρέπει να αποφύγετε λίγες μέρες πριν τον γάμο!

Σοκολάτα με βιταμίνες και πλούσια γεύση δημιούργησαν οι επιστήμονες

Εικόνα
Λονδίνο:  Βρετανοί ερευνητές ανακάλυψαν μια νέα τεχνική για να δημιουργούν σοκολάτα που να περιέχει τα μισά λιπαρά από ό,τι τώρα και, στη θέση τους, να ενσωματώνουν υγιεινά συστατικά, όπως φρουτοχυμό και βιταμίνη C. Αν οι εταιρείες παραγωγής σοκολάτας υιοθετήσουν τη νέα μέθοδο, η σοκολάτα, ιδίως η μαύρη, που ήδη θεωρείται ότι κάνει καλό στην υγεία αν καταναλώνεται με μέτρο, θα γίνει ακόμα πιο υγιεινή.

Περισσότερες μπανάνες, λιγότερα εγκεφαλικά!

Εικόνα
Η αύξηση της κατανάλωσης καλίου μπορεί να μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο εκδηλώσεως εγκεφαλικού επεισοδίου, σύμφωνα με μία νέα, μεγάλη μελέτη που δημοσιεύεται στην «Βρετανική Ιατρική Επιθεώρηση» (BMJ).

Η διατροφική αξία του... φραπέ

Εικόνα
Τυχαία νομίζετε οι περισσότεροι, μόλις αρχίσει ο καιρός να ζεσταίνει, είμαστε όλη μέρα με ένα φραπέ στο χέρι;

*Ζώδια 12/4

ΚΡΙΟΣ Είστε σε φάση αναδιοργάνωσης για αυτό προσπαθείτε να εξασφαλίσετε όσο μπορείτε είτε πόρους είτε συμφέρουσες συνεργασίες οι οποίες θα σας φέρουν μεγαλύτερη σιγουριά και εμπιστοσύνη στις κινήσεις σας. Η σχέση με έναν Σκορπιό θα σας δώσει την βαθιά και ουσιαστική επαφή την οποία αναζητάτε για να γίνετε πιο ποιοτικοί και αισθαντικοί. Από την άλλη θα ζητήσετε να μείνετε μόνοι σας για να αντιληφθείτε τι ακριβώς θέλετε και τι δεν θέλετε.

Σαν σήμερα. . .12 Απριλίου

Εικόνα
Γεγονότα 1204:  Η Κωνσταντινούπολη  καταλαμβάνεται από τους Σταυροφόρους . (Α' Άλωση) 1820:  Ο  Αλέξανδρος Υψηλάντης  αναγορεύεται αρχηγός της  Φιλικής Εταιρίας . 1861:  Αρχίζουν οι πολεμικές επιχειρήσεις του Αμερικάνικου Εμφυλίου Πολέμου, με την επίθεση των Νοτίων στο Οχυρό Σάμτερ, στο λιμάνι του Τσάρλεστον της Βιρτζίνια.

Βοήθεια από Ρεν ζήτησε ο Πρόεδρος

Εικόνα
Λευκωσία:  Επικοινωνία με τον Ευρωπαίο επίτροπο Όλι Ρεν ενόψει των σημερινών αποφάσεων στο Γιούρογκρουπ, που συνεδριάζει στο Δουβλίνο, είχε χθες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Δεν φτάνει που έκλεισαν, χρεώνουν και φέσι οι τράπεζες

Εικόνα
Λευκωσία:  Δεν τους φτάνουν όλα τ΄ άλλα, οι πελάτες των τραπεζών καλούνται να πληρώσουν και επιπρόσθετα πρόστιμα των €40 για κάθε επιταγή που εξέδωσαν και είχε πρόβλημα κατά την εξαργύρωση, λόγω του δεκαπενθήμερου λουκέτου των τραπεζών.

Σε ιδιωτικό σχολείο ένας στους έξι μαθητές

Εικόνα
Λευκωσία:  Περισσότεροι από 10.500 μαθητές φοιτούν στα ιδιωτικά σχολεία Μέσης Εκπαίδευσης, πληρώνοντας δίδακτρα €7.000 - €8.000 ετησίως. Παρά την οικονομική κρίση, τα ποσοστά της ιδιωτικής εκπαίδευσης δεν επηρεάστηκαν ιδιαίτερα, κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά.

Προς βελτίωση των μέτρων στις Κυπριακές Αερογραμμές

Εικόνα
Λευκωσία:  Λιγότερο ασφυκτικό καθίσταται το χρονοδιάγραμμα που έθεσε η Κυβέρνηση στις συντεχνίες των Κυπριακών Αερογραμμών, προκειμένου να συναινέσουν στα όσα δραματικά περιλαμβάνονται  στους σχεδιασμούς της για σωτηρία του εθνικού αερομεταφορέα, έστω κατά το ήμισυ.

Εισηγήσεις ΟΕΒ για ανάκαμψη της οικονομίας

Εικόνα
Λευκωσία:  Με κύριες συνιστώσες την ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας η ΟΕΒ προώθησε στην Κυβέρνηση υπόμνημα με σωρεία εισηγήσεων. Το εντεκασέλιδο υπόμνημα της Ομοσπονδίας προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αναφέρεται στα ζητήματα της ανάπτυξης της οικονομίας και της αντιμετώπισης της ανεργίας καθώς και των εργασιακών θεμάτων με σκοπό τη σταθεροποίηση και ανάπτυξη της Κυπριακής Δημοκρατίας.